28. kesäkuuta 2013

♣ Ollaan uudestisyntyneitä ja viisaita ♣


SUNDOWN1

Saanko painaa pääni sun harteille, kiepauttaa kätesi ympärilleni ja tuijottaa kuinka aurinko laskeutuu puiden taakse. Nopeasti se hupenee pois, jättäen taivaan oranssihtavaksi. Saanko tuntea itseni hattaraksi ja lähteä leijumaan kevyenä yli kullankeltaisen järven, kohti taivaaan osaa mikä on sininen? 

Kutitan sormellani kylkeäsi, suljen silmäni ja kuuntelen radiosta kaikuvaa kitaransoittoa. Miksen minä ikinä ole opettellut soittamaan kitaraa? Voisin näppäillä sitä ja lennättää ilmaan kauniira ääniä, joita ihmiset kuuntelisivat, janoisivat ja he ahnetisivat niitä sisäänsä, kuin maailmassa ei olisi muuta musiikkia. Niin kuin minä teen.

SUNDOWN2

Edes kimakat pikkupojan äänet eivät hajota minun kuplaani. Kuplassani on vain me kaksi ja kitara. Sekä tietenkin auringonlasku ja luonto. Kuplaani ei päästetä ketään muuta, kukaan ei tiedä kuplastani, se on vain minun päässäni ja aion täyttää sen saippuakuplilla, vaaleansinisellä hattaralla ja sokerilla. Aion elää tässä kuplassa, koska siellä on kaikki on paremmin. Ei huolta ongelmista. Ei siellä ole ongelmia. Ongelmat jätetään hyvällä syyllä ulkopuolelle. 

SUNDOWN3

Sinne aurinko jäi muutamaksi tunniksi. Metsä hiljeni myöskin hetkeksi, kunnes lokit aloittivat uudestaan. Ainoa ääni, mikä kuului yöllä ilman aurinkoa, oli korvien juuressa olevat hyttyset. Niitä tuntuu olevan aina. 

Haluan takaisin tuohon hetkeen. Auringonlaskun luokse metsään järven rantaan. Sinne missä on sorsaperhe, lokinpoikanen kivellä ja joutsen niemen päässä uimassa.

Veera
ps. toi biisi on niin huikee, että suosittelen kuunteleen loppuun vaikka kestääkin huimat 13 minuuttia. Koko loppu levykin on mahtava, että jos tämä biisi iski, kuuntele loputkin

25. kesäkuuta 2013

♣ Vanha savusauna ♣

WOOD
WINDOW

Päivän kääntyessä illaksi, astumme hämärään. Hämärään jossa on lämmin, ja jossa seiniä pitää varoa.
Ei saa koskea muuhun kuin oven nuppiin ja lauteisiin. 
Saunassa on lämmin ja tuoskuu ihanalle. Istuisin lauteilla paljon pidempääkin, mutta sinä haluat jo lähteä. 

THE DOOR
STEPS

Virkistäyteenä on ihanaa olla. Nyt kaipaan vain savusaunaan.

Veera

23. kesäkuuta 2013

♣ Juhannushommat ♣


TAMMI
EATING DUCKLING
PIKKUMYY

Hassunhauskaa keskikesän juhlaa vietin poikaystävän mökillä Kuljussa tämän perheen ja sukulaisten kanssa. Mökillähän oli yhteensä kahdeksan henkilöä, ja meidät tungettiin vierasmökkiin, joka oli toiminut muutaman kesän leluvarastona. Perjantai-ilalla sitten heivailtiin niitä leluja ulos ja naureskeltiin sille tavaran määrälle. Mökissä oli kuitenkin asia, joka ei minua naurattanut: hämähäkkejä ja niiden seittejä joka puolelle. Niin eläviä, kuin kuolleitakin. Tästä syystä pääsimme vasta puoli viiden aikoihin (kun aurinko alkoi jo nousemaan, instassa [werauh] on siitäkin noususta kuva) nukkumaan, joten lauantaina olo oli hieman heikko, vaikka selvänähän koko viikonloppu tosiaan oltiin. 

Kaikkein parasta tuossa mökissä on savusauna. Siis minä rakastan, ai että, savusaunoja. Toivoin, että olisin voinut vangita sen ihanan tuoksun, joka tuli kun saunaa alettiin lämmittämään aamupäivästä. Sitä hajua en olisi halunnut tallentaa, kun takassa poltettiin vahingossa jotain muoviroskia. Haju pöllähteli esille vielä tunninkin kuluttua onnettomuudesta. 

Poikaystävän perhe on myös saanut vakituisia vieraita, jotka vierailevat lähes päivittäin mökin pihassa. Sorsaperhe sekä eräs yksinäinen ontuva sorsa. Ne ovat aikalailla kesyjä, ja syövät suurinpiirtein kaikkea mitä niille antaa (mutta jos vain pysytellään siinä kuivahtaneessa leivässä). Ontuva meinasikin kävellä mökkiin sisään ja poikanen nappasi leivän palan poikaystävän kädestä. Suloista. 

OH FIRE

Toki perjantai-illan kohokohta on aina kokko (ainakin muille, mulle se taitaa olla se sauna). Poikaystäväni on kuulemma "kokkomestari" (terveisin poikaystävän pappa) joten se kantaa aina kivien päälle erinäisiä oksia, puunpalasia sekä huonekalujen osia. Minä pompin edessä ja napsin kuvia kokosta. 

Paras juhannus on ehdottomasti se, että saa olla ihanien ihmisten kanssa (haluaisin joskus viettää juhannuksen ystävien kanssa), saa saunoa, katsoa kokkoa, syödä hyvin, sekä pelata erinäisiä pelejä, kuten tammi, mylly, mölkky, ristiseiska ja magic the gathering. Myös jääkiekkopelistä tuli hassunhauskaa kun kiekot lentelivät hiekkalaatikolle asti. 

Ylempänä löytyy myös biisejä, jotka kajahtelivat Radio Cityltä juhannuksena, kun kansa sai päättää mitä siellä soitettiin. Oli aika jees musiikkia, ilman ylimääräistä pälätystä, eikä mainoksiakaan tullut liikaa. Olin tietystikin tyytyväinen kun Volbeatia kajahti radiosta, mutta poikaystävän mölkyn heitto meni pilalle, sillä se ei pidä kyseisen bändin laulajasta. 

ME
DUCKLINGS
Suomivsruotsi

Anteeksi, kun tässä postauksessa kuvia oli näin paljon. Juhannuksesta on vielä enemmänkin kuvia, sillä kerrankin minulla oli paljon aikaa ja mahtava sää kuvata oikein kunnolla! Pahoittelen myös tuon kolmannen kuvan kohinaa, mutta poikaystäväni ei ole mikään kuvaaja, eikä ymmärrä kamerasta mitään, joten hän ottaa kuvat aina automaatilla. (tässä selitys myös välillä laaduttomille asukuville)

Nyt alan pelaamaan Skip-Boa perheeni kanssa, sillä sitä en saanut pelata kertaakaan juhannuksena! Yleensä se on aika perinteinen meidän perheen kesken, sitä pelataan aina mökillä. Hyvää sunnuntai-iltaa!

Veera

20. kesäkuuta 2013

♣ Jussibiisit ♣


Tässäpä muutama biisi juhannukseksi, jolla pistetään jalka koreaksi kadulla, keittiön pöydällä, mökin terassilla, saunassa, ullakolla, laiturilla tai huoltoaseman kassajonossa. Ilman alkoholia tai alkoholin kanssa, ilman ystäviä tai ystävien seurassa. 

Pitäkää hauskaa juhannuksena, mutta pitäkää itsenne hengissä ja pää pinnalla, elkääkä menkö sinne veneeseen ilman niitä liivejä tai autoon ilman turvavyötä! Juhlikaa tai istukaa mökillä telkkaria katsoen, mä menen mökille istumaan, pelaamaan korttia, syömään ja saunomaan savusaunassa ja nukkumaan koko viikonlopun teltassa. 


Sitten kun tanssijalka on jo niin väsynyt ettei pääse ylös nuotion vierestä, on hyvä kaivaa kavereiden kanssa kitara esiin ja alkaa lauleskella suloisia biisejä, tässä muutama ehdotus niiksi. Loilotelkaa ikivihreitä ja Robinin Frontside Ollieta ja paahtakaa hieman vaahtokarkkeja nuotiolla. Huomenna pitää myös polttaa kokko, jonka ympärillä voi myös lauleskella tai tanssia sen ympärillä leikkien intiaania. 

Hei tässähän tää meidän elämä on niin nautitaan! Jokainen omalla tyylillään, kunhan ette muita ihmisiä satuta tai häiritse teidän nauttimisella! Hyvää juhannusta lukijat, stalkkaajat ja blogissani sattumalta käyvät.

Veera 

16. kesäkuuta 2013

♣ Viivaotoksia ♣


FOREST PATH

Innostuin yhdeltä sivustolta löytämästäni jutusta kaartevien viivojen kuvaamisesta. Valitettavasti olen surkea nähtävästi löytämään tällaisiä, saati sitten ikuistamaan niitä kameraan. Silti olin ihan tyytyväinen otoksiini, joten jaan ne täällä. 

Rakastan tuota polkua. Kävelen siitä kieltämättä päivittäin. Tuolla metsässä juoksee muuten kaniotuksia, täytyisi joku aurinkoinen päivä mennä kytikselle ja yrittää napata niistä muutama kuva. Muutenkin voisin kuvailla enemmän eläimiä, mutta pidempi putki olisi kyllä silloin ihan mukava kaveri. 

LINE IN THE STREET

Tämä ei ole kaarteva viiva, mutta ajattelin että kuva sopisi silti viivojen ja linjojen joukkoon. Ja tiedän, olen hyvin rakastunut tuohon syväterävyyteen, tuskin ikinä vaihdan sitä isompaan kuvatessani jotain läheltä. 

Tarkennuspiste saisi kyllä olla tässä kuvassa hieman pidempänä edessä. Mitäköhän mä olen tehnyt maatessani tuolla maassa? Valokuvaus on kyllä muuten aika sotkuista puuhaa. Hyvän kuvan takia olen maannut ison autotien varressa bussipysäkillä, tallustanut ties mihinkä märkään pusikkoon ja vääntyilyt kummallisiin asentoihin milloin missäkin. Mä en ole niitä, jotka ottaa kuvia vain yhdeltä korkeudelta ja seisoo jalat aina haarassa ja vaatteet pysyy aina siisteinä. 

ROTVALLI

Ja kuva rotvallista (se on rotvalli eikä mikään katukivetyksen reuna). Tästä kuvasta pidän kaikkein eniten jostain syystä näistä kolmesta. Tampereen karmea sää muuten näkyy näissä kuvissakin, kaikki on hieman harmahtavaa ja hieman tummasävyistä. Paistaisipa taas kunnolla aurinko, jotta saisi jotain kuvattua oikein nätisti. 

Hei mulle saa heitellä kuvausideoita aina jos muuten tulee sellaisia omaan pieneen pääkoppaan! Välillä olisi yrittää toteuttaa jonkun muunkin visioita, kuin vain omia. Mau.

Veera

15. kesäkuuta 2013

♣ Muistoja ♣

WET DANDELION

Viime aikoina Tampereella on ollut kovin sateista. Töissä olen pyöräyttänyt muutaman hassun pallon ja muuten vain istunut ja miettinyt, lukenut kuukausia vanhoja lehtiä ja viimeksikin palelin niin paljon. Surullista, sillä hetken näytti siltä ettei kesä olekaan mitään muuta kuin auringonpaistetta ja iloisia naamoja. Toisaalta sade on tärkeää, jos haluaa mustikoita, sieniä ja puolukoita! 

LUONNON HAUTAKIVI

Koiran ulkoilutuslenkin varrella on pystyssä oleva sileä kivi, joka muistuttaa minua eräästä hyvin samanlaisesta kivestä, jonka löysin tenavana Hervannan metsistä silloisen parhaan ystäväni kanssa. Kiveen oli kirjoitettu punaisella: "Rotta on haudattu tähän". Sen jälkeen en kiveä enää löytänyt, vaikka yritin. Siitä syystä olen varma, että tämän kiven  vierrssä nukkuu ikuista unta joku pieni eläin, kuten lintu, kissanpoika tai jonkun lemmikkihamsteri. Tuo on nimittäin kaunis paikka, jossa kasvaa luonnostaankin kukkia.

FOOT

Loppuun vielä tämä ihastuttava otos, joka tapahtui puolivahingossa, kun räpläsin kameraa kävellessäni Tenniskeskuksen suojatiellä. On ihanaa kävellä ilman painotaakkaa ympäriinsä, olla jouten ja välillä käydä nököttämässä jäätelökioskissa, jotta se pari satasta kilahtaa kuun lopussa tilille. Vitsi että mä pidän kesästä! Saa toteuttaa unelmiaan ja halujaan: tänä kesänä, huomenna, menen ensimmäistä kertaa elämässäni Heurekaan. Olen katkera ala-asteen luokanopettajalleni, joka ei ikinä meitä sinne vienyt, sekä hieman vanhemmilleni, jotka eivät korjanneet asiaa. Nyt saan viettää siellä päivän kahden ihanaisen ystävättären kanssa ja nähdä vielä maailmankuulun Bodyworlds-näyttelyn! Tänä kesänä istun myös ekaa kertaa mopedin kyydissä, kun tuo huonompiparempi puolisko saa kevyen moottoripyörän. Kyllä, en ole ikinä istunut mopon tai skootterin kyydissä, ellei lasketa sitä, kun joskus hyvin pienenä istuin vaarini prätkän kyydissä. 

Tämä hyvin väsynyt tyttö syö nyt ensimmäistä kertaa raakamakkaraa ja aikoo sen jälkeen käpertyä kullan kainaloon katsomaan Doctor Who'ta tai Dexteriä. 

Veera

14. kesäkuuta 2013

♣ Punahiuksinen keijukainen ♣


ALLTIMELOW

Pikkusisko lahjoitti mulle t-paidan, ihanaisen All Time Low'n paidan, josta tuli toppi un näytti teltalta muuten. Hiuksiin tein keijukaiskampauksen.

LACE SOHES

Pitsikenkiä ja kesäunelmia syyssateessa keskellä kesää.

TOPANDSHORTS

T-paita, josta on selkä avoinna. Ihanainen löytö Monkista, 6 euroa.
Shortsit, joita olen käyttänyt nyt liikaa, Monkista nekin, 15 euroa.

NECKLACE

Kirpparilöytöni, kahden euron kaulakoru, joka on aivan liian suloinen ja nätti.

KOLLAASI

Taas Monkin shortsit. Ja ihana kauluspaita, jossa läpinäkyvä selkä. Juuri sopiva. Monkista, 15 euroa. 

Rikkinäisiä sukkahousuja, maihareita, nahkatakkeja, punaisia hiuksia. 

Veera

13. kesäkuuta 2013

♣ Avicii 4 ♣

DANCING IN THE LINE
SPR
THE LITTLE BOY
THE PHOTOGRAPHER
THE WEIRD COSTUME
SMOKING

Vielä viimeiset kuvat ihmisistä Aviciin konsertissa. Ulkona on harmaata, mutta tämä tyttö suuntaa nokkansa kohti liikuntaa ja parempaa oloa. 

Veera

12. kesäkuuta 2013

♣ Avicii 3 ♣

GUY
HAND

Suvilahdessa riitti mielenkiintoisia ihmisiä kuvattavaksi Aviciin keikalla. Mukavaa katseltavaa olivat ihmiset, jotka osasivat tanssia. Sekä ihmiset, jotka selvästi nauttivat ja joilla oli hauskaa. 

JUSTSITTINGHERE

Ihanaa oli myös huomata, että keikan aikana ihmisiä ei haitannut sade. Kaikki tanssivat, muutamia lukuunottamatta. Kaikilla oli silti hauskaa. 

Ainoa asia, johon minulta meni hermo, oli lavan edessä tupakoiminen, vaikka se oli kielletty koiran kokoisilla kylteillä lavan reunoissa. Ja erityisesti se kaveri, joka poltti jotain ihan muuta kuin tupakkaa ja aiheutti järjettömiä hajuhaittoja ympärilleen, sai mun verenpaineen nousemaan. Hyvät ihmiset, seuraavan kerran kun olette ulkoilmakonsertissa, voisitte ajatella muitakin, ja mennä tupakoimaan johonkin muualle. Veera kiittää ja kuittaa.

ENJOYING
ROBOTDANCEGUY

Tämä tyyppi tässä kuvassa, toi vihreä paitainen, oli aivan järkyttävän hyvä tanssimaan robottitanssia. Sai minut hymyilemään pelkällä tanssillaan! 

Veera
ps. mihin mun kolme lukijaa lensi? :( onko mun blogi jotenkin huonontunut vai mitä on tapahtunut?

11. kesäkuuta 2013

♣ Kesäilta ♣


WATCHING THE HORIZON
THE BIG SMILE

Olipa kerran joukko nuoria, jotka olivat tunteneet toisenta jo neljä vuotta. Joukko nuoria, jotka eivät olleet nähneet vähään aikaan. Joukko nuoria, joista jokainen tuntui erilaiselta. 

Nämä nuoret kokoontuivat erään tytön kotiin, söivät, joivat kahvia ja puhuivat. Puhuivat ihmisistä. Puhuivat elämästä. Heidän joukossaan hymyilin, vaikka en edes tiennyt mistä puhuttiin. Tunsin oloni jotenkin turvalliseksi. 

SWIMMING

Joukkio siirtyi rannalle katselemaan vettä ja horisonttia.Puhuttiin lisää, naurettiin, kiivettiin puuhun, lähdettiin extempore uimaan. Ei haitannut, vaikka shortsien sisään meni hiekkaa ja jalat olivat likaiset, eikä myöskään se että oli hiukan kylmä. 

Oli hauskaa, ihanaa, outoa, jännittävää, hassua. Kaikkea samaan aikaan ja siihen päälle vielä jotain lisää. Tunne, jota en oikein osaa nimetä. Se sellainen hassu tunne, kun ei tunne kuuluvansa mutta on siltikin osa porukkaa. Tunne, joka on hyvä, vaikkakin hieman paha. Tunne, joka saa hymyilemään vienosti ja istuutumaan jonkun viereen vain kuuntelemaan. 

MEANDTHEPHONE
GIRL AND THE LAKE

Kiitos taas ihanasta illasta, minä pidän teistä vaikkakin olemme kokeneet kaikenlaista.

Veera

9. kesäkuuta 2013

♣ Avicii 2 ♣


AV
ENTERING THE STAGE

Illan artisti. Ruotsalainen, maailman kolmanneksi paras DJ (jonkun listan mukaan), söpö. Mahtavaa musiikkia, jalat herkkinä tuon keikan jälkeen. Vaikka Avicii ei puhunut koko keikan aikana mitään, tyypin läsnäolon jotenkin vain tunsi, sen huomasi ilmeistä. Suloinen hymy.

Myöskään pääartisti ei antanut pieneen sateen haitata, ja kiittikin loistavaa yleisöä jälkeenpäin Twitterissä. Show oli upea, menisin kyllä keikalle uudestaankin. 

SUPERSTAR SMILING

Parasta oli, kun huomasi, että jokaista biisiä oli muokattu jotenkin, se ei kuulostanut samalta kuin radiossa, vaan aivan erilaiselta. Keikassa oli yllätyksiä, ilon tunteita, tuttuja biittejä ja lauluosuuksia ja ennen kaikkea sitä hyvää fiilistä. Vaikka välillä satoikin vettä. Mua, eikä montaa muuta sade haitannut, vaan biletys jatkui vain. 

Käsien ja kameralaitteiden meri. Miltäköhän tuntuisi olla tuolla lavalla?

AVICII
CONFETTI

Veera

8. kesäkuuta 2013

♣ Avicii 1 ♣


MATHISSE

Eilen tosiaan vietin mahtavan päivän Helsingissä ja Helsingin Suvilahdessa. Päämääränä oli siis AVICIIN keikka, josta julkaisen asiat ja kuvat kolmessa osuudessa: lämppärit, ihmiset ja itse AVICII. Tässä postauksessa aiheena onkin lämppärit: Mathisse, Alex Kunnari, Heavyweight DJ's & DJ Orkidea.

Yllätyin, kuinka hyviä suomalaiset DJ't olivat! (Alex Kunnari ja Heavyweight DJ's). Tanssijalka alkoi kummasti vipattaa ja maasta oli pakko nousta ylös. Aluksi paikalla ei ollut juuri ketään, ja Mathisse oli aika tylsä DJ, joten ihan puoli viisi ei olisi edes tarvinnut olla paikalla. 

ALEX KUNNARI

Alex Kunnari sai yleisön heräilemään, ja osa jopa pomppi hieman ja otti muutaman tanssiaskeleen. Ainoa häiritsevä tekijä oli tosiaan nuo naikkoset. Ja millä idealla niitä oli lavalla 5? Mihin se yksi hukkui? Ja tosiaan naiset eivät olleet mitään parhaita tanssijoita, vaan perusklubiheilutusta, joka sai minut vain ärsyyntymään.

Heavyweight oli hyvä. Mahtavaa. Kivaa. Jee. Kivaa kun oli oikeastikin laulaja siellä lavalla ja jopa 3 jätkää siellä tiskin takana. Jeejee.

HEAVYWWEIGHT DJS

Viimeisenä ennen illan pääesiintyjää esiintyi DJ Orkidea, josta ei olekaan sitten kuvaa. Tässä vaiheessa oli jo jonkin verran ihmisiä saapunut paikalla ja massa senkuin lisääntyi ja tunnelma nousi samaa vauhtia. Lämppärien aikana paistoi ihanasti aurinko ja oli todella lämmin. 

Ja miten jotenkin musta tuntuu että väsymys kuultaa tästä tekstistä niin paljon läpi?

Veera

4. kesäkuuta 2013

♣ Voikukkia ja elämänviisaus ♣

DANDELIONS
LITTLE CAR

Tässä istuskelen ja ihailen näitä kuvia. Jotenkin rakastuin ihan hirveästi viimeiseen kuvaan kun näin sen koneen isolta ruudulta. Istuskelen väri päässä, katsotaan nyt kun pääsen suihkuun, onko väri sitten "intensiivinen syvä punainen". Eli hyvästelin violetit vivahteeni, kun juurikasvua alkoi olla liikaa ja latvat olivat menettäneet värinsä eikä ollut varaa hankkiutua kampaajalle, eikä citymarketissa sitten ollutkaan sopivaa sävyä (eikä edes sitä hiusvärisarjaa mitä ajattelin ostaa). 

Meillä on tossa 100 metrin päässä suuri viidakko. Siellä on nokkosia, metrin pituisia ruohonkorsia, korkeuksia uhmaavia voikukkia, kukkivia puita ja ihanan kivinen ja hiekkainen pikkupolku, joka johdattaa kauniiseen havumetsään. Tykkään niin hirveästi viedä siellä koiraa ulos.

NO GIRLFRIEND
DANDELION

Tällä kertaa ette saa musiikkilinkkausta, sillä nyt käsken teidät kaikki ulos aamulla aikaisin, kuuntelemaan kuinka maailma herää. Kuinka linnut alkavat laulaa, kuinka autot surraavat edestakaisin, kuinka lapset saapuvat ulos leikkimään, kuinka posti kilahtaa postiluukusta, kuinka tuuli heiluttaa tuulikelloa ja kuinka luonto kertoo sinulle kaunista tarinaansa. Ota siitä hetkestä kiinni ja nauti, vaikka olisit kuinka kiireinen. Herää viisi minuuttia aikaisemmin, jotta voit vain saada tästä kesästä kiinni.

Veera