29. heinäkuuta 2013

♣ Maalaisromantiikkaa ♣


123
KARVIAISET
POSTILAATIKKO
SHEEP
VIOLETFLOWER

Muutamia kuvia mummolasta maalaisromantiikan maasta.

Veera

27. heinäkuuta 2013

♣ Ärsyttäviä asiakkaita ♣

Koko kesän asiakaspalvelutyötä tehneenä on tullut kyllä nähtyä ja koettua monta ärsyttävää ihmsityyppiä. Ja kun niitä liikaa jauhaa omassa pääkopassaan, on niistä pakkoa kertoa jolle kulle, joten valituksen kohteena olette nyt te. Kuvituksena kissoja sen takia, koska ne ovat ihania. 

Kukkuu

1. VALITTAJAT
Tähän ihmistyyppiin on törmännyt kaikki ja siihen kuuluukiin yllättävän monta ihmistä. Jokainen asiakaspalvelija on näihin ihmisiin törmännyt. Yleisin valituksen aihe jäätelökioskin myyjälle on ollut hintataso, pehmiksen väri (siis anteeksi, kun pehmiksesi ei ole lumenvalkoista, mitä minä sille voin? Kerro se tuolle kymmenen vuotta vanhalle koneelle), löllö pehmis (kone kun ei voi toimia täydellisesti 28-asteen helteessä) ja sää. Aina suomalaisilla on joko liian kuuma tai liian kylmää tai vettä tihuttaa tai tuulee liikaa. Jokainen teistä varmaan älyää, että kesätyöntekijä ei voi näille asioille mitään, sillä minä en vastaa laitehankinnoista, tai päätä hinnoista enkä myöskään satu olemaan mikään sään herra. Jos tunnistat itsesi tähän ryhmään, suljethan suusi seuraavalla kerralla kun menet ostamaan lähikioskiltasi jäätelön tai vaikka maitopurkin. Voin sanoa, että asiakaspalvelija palvelee sinua ystävällisemmin. 

PLAYING WITH CARDS

2. KUULOKEJANNUT
On hyvin turhauttavaa, kun luukulta tulee tilaamaan jäätelön ihminen, jolla on kuulokkeet korvalla. Itse ainakin hämmennyn, sillä en tiedä kuuluisiko minun puhua ihmiselle yhtä ystävällisesti kuin muillekin asiakkaille, vai vaan olla puhumatta, koska tyyppi ei ilmiselvästi edes halua kuulla, mitä hänen jäätelötötterönsä maksoi. Kuulokkeet tai puhelin korvalla, on turha saada minkäänlaista palvelua, sillä itse ainakin siis hämmennyn.

3. PIENET KÄYTÖSTAVAT UNOHTANEET
Aika usealta ihmiseltä on kadonnut nykyään ne pienet sanat kuten "kiitos", "ole hyvä" ja tervehtiminen ja heipan sanominen. Monta kertaa tervehdykseen ei vastata ja kioskilta häivytään kuin tuli perseena alla, ettei asiakaspalvelija vain ehdi sanomaan "kiitos heihei". Myös niinkin yksinkertainen asia, kuin hymy, saa nämä ihmiset katsomaan jalkoihin, eikä suinkaan silmiin. Tosin katsekontakia vältellään muutenkin, mitäs nyt vieraita ihmisiä silmiin katsomaan. Todellisuudessa nuo pienet kohteliaisuudet piristävät asiakaspalvelijan päivää, jolloin hymy ei ole teeskenneltyä. (Ellei kyseessä ole joku elämäänsä kyllästynyt norsunvittunaamainen ihminen, jota ei edes saisi asiakaspalvelutöihin päästää.)

WATCHING

4. ILKEÄT JA TÖYKEÄT IHMISET
Näitä en onneksi ole tavannut kuin muutaman. Kioskilla kävi esimerkiksi yksi päivä n. 30-vuotias mies, ehkä pienessä humalassa, tuli kioskilleni kertomaan kuinka olisi ostanut jäätelöä, mutta en ollut kuulemma hyvännäköinen myyjä.

Joskus myös joku ihminen päätti suuttua siitä, että olin laittanut kioskin luukun kiinni, jotta saisin siivottua ja pääsisin kotiin. Luukku oli siis puoliksi kiinni ja ovi raollaan, joten tyyppi päätti paukuttaa sitä luukkua kaikinvoimin (minähän en nähnyt siis mitään ulkopuolelle), aiheuttaen mulle sydänkohtauksen ja väsyneen itkukohtauksen.

Myös eräs vanha mies aiheutti mulle päänsärkyä. Mies kävelee rehvaakkasti siihen luukulle ja tilaa tuutin, sellasen sydäntuutin. Sanon siinä ystävällisesti, että meillä ei myydä kyseisiä tuutteja, sekä myöskin muut myymämme tuutit ovat loppu. Mies alkaa valittamaan ja lopulta lähtee kioskilta sanoen, että meidän jäätelönmyynti loppuu tähän. Neuvoin itseasiassa miestä käymään rautatieaseman S-marketissa, sillä mies väitti tulleensa kaupunkiin vain, jotta saisi maistaa noita tuutteja. (Ihan kun niitä ei saisi jokaikisestä kaupasta.)

Myös ilkeät asiakaspalvelijat ovat jotain sellaista, mitä en voi sietää. Lukiessani erään ihmisen blogia, järkytyin, tämän kirjoittaessa jotain asiakaspalvelustaan. Neitokaisen mukaan asiakkaalle saa olla töykeä, jos asiakas on töykeä. Oikeasti, niinhän ei saisi tehdä, sillä asiakaspalvelussa, se asiakas on aina oikeassa. Ja mikäs sen parempaa, kuin parantaa jonkun päivää hyvällä asiakaspalvelulla! Tässä kannattaa ottaa myös huomioon se, että sinä olet töissä ja toinen on vapaa-ajallaan ja asiakkaana. Töykeä palvelu karkottaa ihmisen luultavasti ainakin hetkeksi kyseisestä putiikista jolloin palvelusi aiheuttaa haittaa korkeammalle tasolle. Eikä varmaan pomon haukutkaan tunnu kivalta?

WATCHING2

On toki kioskilla käynyt ihaniakin ihmisiä, ja tykkään edelleen olla siellä töissä. Työ on oikeasti fyysisesti ja henkisesti hieman raskasta, mutta niin on kyllä keittiön puolella työskentelykin. Jalkojen kivistys ja väsynyt olo tuntuvat vain palkitsevilta työpäivän jälkeen.

Veera

20. heinäkuuta 2013

♣ Kaupunkirakkautta ♣


VANHA KIRKKO

Illalla tuntee olonsa kotoisaksi kaupungin keskustassa. Iloisia naamoja, joiden suut puoltavat erilaisia kieliä. 
Hitaasti käveleviä pariskuntia, jotka ihalevat koskea, nopeasti käveleviä ihmsiä, joilla on kiire johonkin. Autojen ääniä. Kävelyn ääniä. Kaikki kuulostaa yhtäkkiä niin suloiselta ja mieleni tekee vain jäädä seisomaan ja sulkea silmäni. Kuitenkaan bussi ei odota, joten täytyy jatkaa kävelyä. 

Ihmisvirrassa ei vilahda yksiäkään tuttuja kasvoja, enkä huomaa kuinka kipeät jalkani ovat ennen kuin istahdan siihen bussiin. Matkan ajan kuuntelen humalaista miestä sekä takana istuvia tyttöjä, ja mietin kuinka ihanaa on välillä vain kuunnella ympäristöään.

PLAYERS

Veera

19. heinäkuuta 2013

♣ Materialismia ♣

villapaita
leopardivolbeat

Tässä nyt muutaman viikon rahaa kaikenmaailman kauppoihin ja humputuksiin tunkeneena, on päässä alkanut pyörimään ajatuksia materiasta ja materiaonnellisuudesta. Mutta ei sentään nämä kaikki vaatteet ole ostettu uusina: bändipaita on tuunattu äidin vanhasta paidasta ja molemmat villapaidat on kierrätyksen kautta mun vaatekaappiin päätyneet. 

Miksi me tunnetaan jonkinlaista tarvetta aina saada käsiimme uusia tavaroita tai vaatteita? Miksi siitä saa jotain iloa, kun rakastuu johonkin tavaraan ainakin hetkeksi. 

Ainakin nuorena tyyli saattaa montakin kertaa, kuten itselläni. Olen tässä yläasteesta lähtien muuttunut pikkuteinistä rokkariksi, oudoksi linnuksi ja nyt tämäntyyliseksi. Tällöin vanhat vaatteet eivät vain sovi päälle ja tekee mieli hiettää ne kaikki johonkin piiloon. Tässäkin tilanteessa kannattaisi muistaa kierrätys, sillä toisen roska on toisen aarre, ja kirppareilta löydetty vaatekaapin sisältö on yleensä halvempaa kuin täysin uutena ostettu. 

bracelet
anteeksi kamala kuva

Itse koen aina tiettyjen henkilöiden läsnä ollessa huonoa omatuntoa siitä, jos päälläni on jonkun ketjuyrityksen vaatteita, jotka olen ostanut uutena, tai jos he tulevat vastaan juuri kun astun kaupasta ulos. Nämä ihmiset ovat niitä, joita tavallaan ihailen, sillä he ajavat jotain asiaa. Itse kuitenkin olen huono välttämään ketjuvaateliikkeitä: ei ole yksinkertaisesti rahaa ostaa muista liikkeistä kuin niistä ja kirppareilta. Ja kirppareilta kun ei aina löydy juuri sitä samaa, mitä himoitsin sieltä ketjuvaateliikkeestä. 

Kuitenkin mun mielestä järjetön vaatteiden ostelu on aika kammottavaa. Ostan yleensä vaatteita ehkä kerran kuussa (viikon mittainen aika) jos on vain rahaa siihen. Ostan myös tarpeeseen: ne neljät farkut ja 2 villapaitaa jotka olen tässä kuussa vaatekaappiini hamstrannut, päätyivät sinne siksi, että viime talvena käytin 2/3 ajasta shortseja ja paksuja sukkahousuja, sillä mulla ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi pitkiä housuja. Kevarin kyydissä on myös hieman inhottavaa olla hameella tai shortseilla. 

En ymmärrä heräteostoksia: miksi ostaa vaatekaappiinsa jotain, mitä ei kuitenkaan käytä? Itse harkitsen aina vaatteen ostamista vähintään 10 minuuttia, ilmaiseksi saadessa hiukan vähemmän. Nykyään olen myös alkanut sovittaa jokaista aika perus t-paitaakin, sillä menneisyydessä liian monta kertaa on käynyt niin, ettei paita näyttänytkään päälläni siltä, miltä sen kuvittelin näyttävän. 

mekkovillapaita

Myös tuunaus on oiva tapa parantaa vanhoja vaatteita. Mulla on esimerkiksi mun tuunaus- ja ompelulaatikossa valkoiset farkut. Hyi. Mutta kun näin nettikaupassa kangasspaymaalia, idealamppu syttyi ja päätin tehdä niistä liukuvärjätyt, kunhan vain eka saisin sen maalin käteeni. 

Myös paita, jota en kokeillut oston yhteydessä (tosin kirpparilta se oli muutamalla eurolla) muuntuu jossain vaiheessa t-paidaksi tai topiksi, johon printtaan tekstin. Himoitsin nimittäin Trust Me I'm A Jedi - paitaa eräässä nettikaupassa, mutta postikulut olivat paidan hintaan nähden kolminkertaiset. Voitte varmaan arvata, että en tilannut kyseistä paitaa. 

Joten, ennen kuin heitätte vanhat vaatteenne roskiin koittakaa keksiä niistä jokin tuunausidea. Jos ei sytytä, kierrä kaverisi läpi. Jos myytävänäsi on 1 iso Ikea-kassi vaatteita, osta kirpputoripöytä. Jos sieltä jää, myy Facebookissa. Jos ei mene, vie sitten sinne UFFin lootaan. Ehkä joku löytää ne sitten sieltä UFFin kaupasta. Kuitenkaan nukkaantuneita perusvaatteita on aika turha yrittää kenellekään myydä. Niitä voi antaa tutuille tai ei-tutuille, joille syntyy esimerkiksi koiranpentuja. Pennut eivät välitä onko pehmukkeet vanhoja paitoja vai vanhoja lakanoita ja pyyhkeitä. Sen jälkeen niiden paikka on ikävä kyllä roskakori.

Kuitenkin suosittelen ostamaan vaatteita, jotka ovat sellaista materiaalia, joka ei nukkaannu helposti. Ja pesemään ja muutenkin huoltamaan ne oikein.

redjeans
blackjeans

Meninpä ohi aiheen, mistä ajattelin kirjoittavani kun bussilla tulin kotiin. Ja tosiaan kuvissa esiintyvät vaatteet on uusia vaatekaapin piristyksiä!

Veera

14. heinäkuuta 2013

♣ Tampere ♣

BRIDGE
FINLAYSON
NÄSINNEULA
STAIRS
FLAGS

Tässäpä muutamia kuvia aurinkoiselta Tampereelta, jossa on kyllä mukava viettää elämää. 
Kiitos vastauksista kyselyihin! Mitäs pidätte uudesta bannerista, vai toimiiko se edes kaikilla? 

Veera

11. heinäkuuta 2013

♣ Look at my jeans ♣

SAMETTIA

Hyvää aurinkoista iltaa teille kaikille. Mulla on ollut tänään kiva päivä: kävin Vapriikissa katsomassa Terrakotta armeijaa, tein Shepherd's Pie'ta, näin ystävää ja tapasin vielä poikaystävänkin, kun kävimme järvenrannassa syömässä karkkia. 

Ylhäällä hieman vanhempi asukuva.

YEY

Pidän tästä kuvasta kovasti, oi hitsi. Ja kuvassa esiintyy uudet farkkuni, jotka löysin pikkusiskon kirpparikasasta. Joskus siitäkin on hyötyä että nykyään olemme juuri samankokoisia. Tämä kuva on tämäniltaiselta karkinsyöntireissultamme, eikä tuolla ulkona oikeasti tuolla topilla pärjännyt, kuvaan en vain neuletta halunnut.

SWEATER

Ja yhdet mun kivoista farkuista ja kiva villapaita. Viime aikoina olen löytänyt useita kivoja farkkuja ja villapaitoja, jotka saatte nähdä kun olen ensin ehtinyt pitää niitä päälläni. 

Veera

9. heinäkuuta 2013

♣ Kukkasia ♣


LIGHTPINK

I became
A charlatan
A bohemian
A clown without shame
Wide awake and in delirium
I can hear myself calling her name, yea

Born with a curse 
Turning diamonds to dust
Diamonds to dust
An innocent world to withered flowers and rust

PINK

Cause it's a long road to wisdom
But it's a short one
To being ignored

Be in my eyes
Be in my heart
Be in my eyes ai yai yai
And be in my heart

So now I think that I could
Love you back
And I hope it's not too late cause you're so attractive
And the way you move
I won't close my eyes
It takes a man to live
It takes a woman to make him compromise

ORANGE

Veera

7. heinäkuuta 2013

♣ Mekkoja ja ajatuksia ♣


DANCING IN THE RAIN

I'll drink what you leak
And I'll smoke what you sigh
Straight across the room with a look in your eye

Kiireinen viikko, pikkusiskon protujuhlat, töitä, paljon ajatuksia ja kuvia. Ilmassa on paljon kosteutta, lämpöä, rakkautta, unisuutta, hiljaisia ääniä. 

GREENANDBLACK

All my nightmares escape my head
Bar the door, please don't let them in

Hameita, hameita! Olen ollut nähtävästi hametyttö vähän aikaa. Palkka tuli, osa meni, sukulaiset tuli kylään ja lähti ja meinasin taas vajota syvään mustaan, josta on vaikea päästä pois. 

NEW DRESS AND LONGBOARD

Sleep don't visit, so I choke on sun, and the days blur into one
And the backs of my eyes hum with things I've never done

Musta, röyhelöinen ihanainen mekkoni. Sekä uusi longboardini! Toteutan edes yhden asian mitä haluan tehdä. Ja huomatkaa reunassa olevat kyselyt! 

Veera

1. heinäkuuta 2013

♣ Ei oo päätä eikä häntää ♣


WATER
HÄMÄHÄKIN SEITTI
FISH POT

Vielä parit kuvat Kuljun mökiltä. Täällä on eräs väsynyt ihminen, joka vielä tähän aikaan vääntää tuulihattuja ja pelästyi äsken melkein kuoliaaksi, kun tuuli liikutti ikkunaa. Voisin vain valahtaa nyt lattialle ja nukahtaa siihen.

Päässä soi yllä oleva biisi, jonka bongasin alunperin tästä blogista. Grr svante on kyllä hyvä kuvaaja!

Nyt sanon teille hyvää yötä, fiilistelkää yllä olevaa biisiä.

Veera