29. tammikuuta 2014

Positiivisuutta


Olen viime aikoina tuntenut oloni hirveän väsyneeksi ja ehkä jopa negatiiviseksikin, joten päätin listata hyviä asioita, juttuja joista olen onnellinen ja jotka saa tuntumaan olon hyvältä! 

BLACK

♣ Muutamat uudet vaatekappaleet niin kirpparilta kuin alemyynneistäkin. Kaksi paitaa, takki, sormuksia ja lenkkarit.
♣ Aamuiset bussimatkat Timpan kanssa. Myös koulun jälkeiset bussimatkat samassa hulvattomassa seurassa piristävät päivää.
♣ Opin tekemään bostonkakkua. Perjantaina uusiksi.
♣ Tee, kahvi ja kaakao. Koukussa, koska sisältä olen niin jäässä. Mielialan mukaan lämmin juoma vaihtelee. Aamulla tekee usein mieli mustaa teetä, koska en jaksa keittää kahvia. Iltapäivällä himoitsen kahvia ja illalla kaakaota tai jotain rauhoittavaa teetä. 

tuitui

♣ Mun oma karvainen kaveri. Mikään ei ole piristävämpää aamulla kuin katsella tämän hölmön heräämistä. Varsinkin kun se on niin tottunut siihen, että tiettyyn aikaan mennään pihalle, ja jos niin ei tapahdukaan.
♣ Jokin makea. Päiväni boostautuu aina jollain makealla, oli se sitten hedelmä tai leivos, mutta kun energia on lopussa, niin sokeria naamaan!
♣ Kännykällä pelaaminen. Mikään ei ole tyydyttävämpää kuin saada rakennettua uusi kerros omaan pikkuiseen Kuolemantähteesi tai saada yhdistettyä Dotsissa neliö. 

HIUSSET

♣ Se fakta, että kohta on helmikuu. Helmikuussa on keikka, jeejee! 
♣ Uusi hiusväri. Kun luokkamme muuttui aika punapääpainoitteiseksi, päätin sitten muuttua itse hieman eri suuntaan. Hyvästit lämpimän punaiselle sävylle, tervetuloa kylmä punainen ja violetti! Auringonvalossa pää hohtaa punaisena, kellertävässä valossa näyttää tumman violetille. 
♣ Hyvä musiikki. Yläpuolelle linkkaamani biisi on mahtia kuunneltavaa, bongasin sen tässä viisi minuuttia sitten.

BASEBALL

♣ Kommentit blogissa. Vaikkakin löytyi viime postauksesta se luuseri - kommentti, uudet kommentit aina piristävät mun päivää. Tykkään keskustella asioista, oli asia vakava tai ei. Kiitos kaikista kommenteista vielä kerran, joita kirjoititte edelliseen postaukseen. 
♣ Filmikamerasta haaveilu. Kohta luultavasti sellaisen omistankin. 
♣ Tumblr. Kauniiden asioiden katselu ja söpöille kuville hihittäminen koulun käytävillä on huomattavan mukavaa ja rentouttavaaa puuhaa. 

Veera

26. tammikuuta 2014

Vartalo-ongelmia

Mulla on ollut viime aikoina hyvin vaikeaa katsoa peiliin alasti. En kestä edes katsoa leuasta alaspäin, kun astun suihkusta ulos ja edessä odottaa peilikaappi. Olenkin usein kääntänyt sen pois, niin ettei tarvitse katsoa. Ei tarvitse varoa katsettaan. Tällä hetkellä siedän vain hyvin pientä osaa vartalostani, eikä se ole hirveän normaalia. Katsoinkin yksi päivä telkkarista What Not to Wear - ohjelmaa, jossa nainen sanoi olevansa nätti "kaulasta ylöspäin ja polvista alaspäin". Aika hyvin pätee omaan vartalokuvaan tällä hetkellä, mutta kaunis osa rajoittuu tasan päähän ja perse-lantioakselille. Tämän takia ajattelin purkaa ajatuksiani ja tunteita pihalle.

Meille annetaan tietynlaisia viestejä ja kuvia jatkuvalla syötöllä. Ne kertovat millaisia meidän tulisi olla ja millaisia emme todellakaan saisi olla. Yhteiskunnalta tulee viestejä olla mahdollisimman tuottelias ja ahkera, medialta tulee milloin mitäkin viestiä. Tällä hetkellä media toitottaa kuntosalitreenin ja proteiinin perään ja fitness onkin kovin in. Sinällään ihan hyvä, että terveellisyys on "muodissa", mutta valitettavasti moni ei tajua että kuntosalitreeni vaatii myös enemmän ravintoa muutenkin.

Eniten järkytyin NRJ:n uutisesta, jossa puhuttiin muoti-ilmiöistä, aiheena naisten vartalo. Eri aikoina on totta kai pidetty erilaisia vartaloita kauniina, mutta se, että tietyn vartalotyypin ihannoiminen tiettynä aikana rinnastetaan esim. vaatteiden vaihteluun sesongin mukaan on täysin naurettavaa. Tunnen itse kasvaneeni ympäristössä, jossa kurvikkaat, mutta kiinteät naiset ovat niitä kauneimpia. Ne, jolta löytyy tasaisesti kurveja, mutta vatsa on litteä. Tämän takia olenkin erittäin epävarma ylävartalostani, kurveja ei nimittäin sieltä löydy. En ole mitenkään tyytyväinen ylävartalooni, joten usein piilotankin sen hieman suurien paitojen alle, ja yritän korostaa jalkojani ja päätäni.

Itse ahdistun myös, kun joku puhuu anoreksiasta, erityisesti siitä, mistä tunnistaa anorektikon. Usein ensimmäisenä mainitaan törröttävät solis- ja kylkiluut sekä selkäranka. Olen kuullut aivan kauheita kommentteja liikuntatunteja ennen tai niiden jälkeen, kuinka selkärankani näkyy hyvin selvästi tai kuinka lantiostani näkee luut. Itse en ennen ole kiinnittänyt niin huomiota solisluihini, vaan enemmänkin siihen rakoon, mikä tulee kun makaa selälteen vaatteen ja ihon väliin. Näille lienee joku upea nimityskin, mutta siis asia liittyy tosiaan juurikin noihin lantioluihin. Tämän takia en ole juurikaan ikinä ottanut julkisilla paikoilla aurinkoa, tosin osasyynä myös se etten oikein rusketu ja koen asian silloin täysin turhana. Tähän asiaan liittyen myös tämä väli reisien välissä. Pilatestunneilla ohje: "puristakaa jalat kiinni koko matkalta kiinni tiukasti toisiinsa" ahdistaa. Ei ne mene. Tunnen olevani täysin epänormaali ja vihaan koko hiton rakoa. Pelkään, että näytän riutuneelta ja sairaalta anorektikolta.

Moni varmaan luuli, tai luulee, että koska olen laiha olisin upean itsevarma ja kaikkea. Totuus on oikeastaan kokonaan toinen. Jos kuulee koko kouluaikansa olevansa epänormaali, voiko silloin olettaa enää että pitäisi itsestään? Jos kuulee kolmosluokkalaisesta lähtien että olet liian laiha, voiko laihuutta enää silloin pitää kauniina? Kuka täyspäinen terveydenhoitaja sanoo edes kolmosluokkalaiselle tytölle tämän olevan anorektikko? Kenellä kolmasluokkalaisessa on anoreksia? En ole oikeastaan ikinä kuullut olevani kaunis koska olen laiha. Olen kuullut olevani vain epänormaali, tai kauheannäköinen. Olen ollut kaunis vain muista syistä.

Minusta yhteiskunnan tulisi painottaa kouluterveydenhuollossa ja ihan kaikkialla nuorille naisten aluille, että kaikki vartalotyypit ovat kauniita, kunhan vain se on terveellistä sinulle itsellesi. En ole koskaan elämässäni tuntenut olevani sairas, tai heikko fyysisesti, vaikka olenkin BMIn mukaan alipainoinen. Olit niin pieni ja hoikka tai muodokas tai päärynävartaloinen tai ihan mikä tahansa, sillä ei ole väliä. Se ei vaikuta menestykseesi. Se ei vaikuta parisuhteeseesi. Se ei saisi vaikuttaa mihinkään asiaan, minkälainen vartalo sinulla on.

Olette vahvoja, noin!
Olette kauniita, noin!

Nouskaa ja nostakaa,
te olette vahvoja, noin!
Nouskaa ja näyttäkää itsenne, te olette kauniita, noin!19. tammikuuta 2014

Just white noise


SNOWY

Ulkona on vaikea hengittää, nenä jäätyy kiinni ja kylmä ilma vihloo hampaita. Viidessä minuutissa naama on syväjäässä, vartin päästä sormet tuntuvat kipristelevän tumppujen sisällä. Samaan aikaan varpaat muuttuvat kylmiksi. Siellä on kuitenkin kaunista, vaikka pakkasta voisi olla muutama aste vähemmäkin. Puut ovat huurteessa, aurinko paistaa jokainen päivä ja lumi narisee maukkaasti jalkojesi alla. Kaverit ympärillä täyttää 18, mutta mitä mä teen? Istun perjantai-iltana mun huoneen lattialla ja revin farkkuja. Olen saanut viikonlopussa aikaiseksi 1 ja puoli reikää. Reikäfarkut siis tulossa kesäksi (koska nilkkamalliset farkut ovat saatana). Tänään ehkä leikin kameralla jotain jännittävää ja perustan alakertaan kotistudion. Who knows?

Veera

12. tammikuuta 2014

Kamera sitä ja kamera tätä


VANHA KIRKKO
FLASH
STAIRS

Jejee, valokuvia! Tässä on tullut nyt haaveiltua salamoista, makrokamasta, kotistudiosta ja vaikka mistä. Filmikamera luultavasti tulee kuukauden kuluessa tämän typyn käyttöön, johon menee iso osa joululahjarahoista. Sen takia katselinkin työpaikkoja, mutta avoinna ei ollut oikein paikkaa, mihin olisin pätevä. Jos joku haluaa myydä Canoniin  TTL-mittauksen omaavan salaman tai jonkun muun käypän salaman 1100D:een, kommenttia! Muutakin kamerakamaa saa ehdotella. Mä haaveilen täällä vaikka mistä, haluaisin jo toteuttaa unelmiani. Syksyllä kaiketi Hollantiin hui kamala. 

Veera

8. tammikuuta 2014

Talven voimabiisit

Suomen talvi on tunnetusti musta, kylmä ja pitkä. Päivä kestää viitisen tuntia ja sen lisäksi on vain pimeyttä. Suomalaiset kärsivät kausimasennuksesta ja väsymyksestä muutenkin synkän talven aikana. Miten sitten jaksaa koulussa, kotona ja muutenkin elämässä kun ulkona ei aurinkoa näy? Itseäni ainakin auttaa musiikki, jota kuuntelee väsymyksen täytteisillä bussimatkoilla kahdesti päivässä. 

Minkälaista musiikkia sitten tulisi kuunnella, jotta energiataso nousee? No, sellaista joka miellyttää korvaasi, ja saa jalan vatkaamaan tai pään notkumaan musiikin tahtiin. Biisin on hyvä olla voimakas, joten itse tykkään kuunnella raskasta musiikkia. On kuitenkin olemassa muitakin voimakkaita biisejä, mutta niihin ehdotuksiin myöhemmin. Yksi tämän hetken lempparibändeistä raskaan musiikin alalla on Shinedown. Kyseinen bändi tuli mulle tutuksi uudemman Liisa Ihmemaassa - leffasta (jonka Mad Hatter on siis Johnny Depp), jonka soundtrackilla bändiltä oli biisi Her Name Is Alice. Biisi on kuitenkin liian hidastempoinen ja synkähkö, joten sitä en tähän linkkaan. Sen sijaan salin voimabiisit sopivat aivan mahtavasti tilanteeseen, vituttaa, tai juurikin talven voimabiiseiksi! 


Seuraavaksi pari biisiä aika vanhalta tutulta bändiltä, nämä ovat alusta asti olleet myöskin salisoittolistalla, ja sitä ennen ihan vain iPodilla muutenkin. Näiden lisäksi, jos tykkää tämän tyylisestä musiikista, eikä ole kuunnelut Rise Againstia, kannattaa kuunnella. Mahtavia voimabiisejä niilläkin. Nää on mielestäni jo aika kevyitä biisejä, mutta silti mukavan meneviä. Anna mulle piiskaa on tässä nyt sen takia, että sitä kun kuuntelee, tekee mieli alkaa laulaa sitä ja sekoilla epämääräisesti. Energiaa siis! Pakko sanoa tähän väliin, että Apulanta on kyllä yksi mun all time favourites - bändi, tuotanto on kultaa ja tyypit ihan mukavia lavalla ja livemusiikki on kanssa kultaa. 

Itselläni toimii myös voimabiiseinä erilaiset elektroniset biisit. Avicii on yksi mun lempiartisteista, törkysen hyvä tekemään musiikkia, tietää millä pääsee radioon soimaan, mutta silti samalla erottuu tietyllä tavalla normaalista radiosoitosta. Uuden levyn ensimmäiset viisi biisiä toimittaa kaikki mulla voimabiisien virkaa, kuin myös löytyvät pre-workout-soittolistalta (bussimatka salille, lämmittely, nostaa sykkeen). Tän Addicted to You valitsin linkattavaksi, koska tällä hetkellä lempibiisi tuolta albumilta. 


Nicky Romeron biisi on mahtibiisi, ja musiikkivideokin on hyvä! Tanssijalka alkaa vipattamaan varmasti tän kipaleen soidessa korvanapeista tai kajareista. 

Löysitkö postauksesta uusia biisejä tai artisteja, jotka päätyivät soittimellesi? Mitä voimabiisejä teillä on?

Veera

7. tammikuuta 2014

Voihan kettu!


OMPPOPOMPPO

Kuinka nopeasti voi treeni-into ja energiaa pursuava keho muuttua ärsyntyyneeksi, väsyneeksi ja itkuiseksi? Siihen vaadittiin vain yksi lause, viitisen minuuttia selittämistä ja surullinen kävely ulos salilta. Koska pankit ovat muuttaneet järjestelmiään, jossain on joku mennyt vikaan, ja tämän kuukauden salimaksua ei ole siirtynyt. Jonka takia jäsenyyteni ei ole voimassa, ennen kuin äiti käy salilla setvimässä asian. Haluan salille. Tarvitsen liikuntaa, sillä tänään piti palata normiarkeen ja käydä salilla kahdesta kolmeen kertaan viikossa, ja kerran viikossa pilateksessa. 

Kaiken lisäksi olin odottanut sitä koko päivän, tein itselleni proteiinilettuja palautusruoaksi (vihaan niitä sheikkeripirtelöitä, yök) sekä etsin uutta treenimusiikkia. Totesin myös, että on aivan turhaa yrittää saada kirjastosta itselleen mitään Tolkienin kirjoittamaa kirjaa, sillä kaikista ovat melkeinpä kaikki painokset lainassa. En kuitenkaan haluaisi jättää sarjaa kesken, vaan lukea ne kaikki sitten putkeen. Jopa ehkä vähemmän tunnetut kirjat, kuten Hurinin lasten tarina ja Keskeneräisten satujen kirja olivat molemmat lainassa, jokaikinen opus. Ehkä kirjaston tulisi miettiä lisäostoja kyseisen kirjailijan kirjoista. 

Koska ketuttaa, eikä ole uusia kuvia, mutta oli asiaa, saatte vuoden takaisen kuvan ompporivistöstä. Saa luvan kelvata paremman puutteessa, sillä nyt kutsuu suihku, että sänky!

//I became very sad and annoyed today, 'cause I can't go to the gym. Monthly payment hasn't went there somehow, and my mom has to fix it. I'm also annoyed, because there is none J.R.R. Tolkien book, and I'm stuck in first book of LOTR. There is a picture of apples from year ago, don't know why. 

Veera

5. tammikuuta 2014

Odotuksia


NEWLEGGINS

Vuotta 2013 on nyt kulunut neljä päivää. Maassa ei vieläkään näy lunta, joten pimeys laskeutuu kovinkin nopeasti. Itseasiassa pimeää on koko ajan, mutta lumen puute ei haittaa. En ole oikein talven ystävä, varsinkaan jos se on hyvinkin luminen ja kylmä. Mutta en tullut postaamaan säästä. Otsikon mukaan tulin postaamaan vuoden odotuksista! 

Ensimmäisenä odotan helmikuussa olevaa All Time Low'n keikkaa! Ollaan kaverin kanssa kuunneltu All Time Low'ta molemmat varmaan parisen vuotta, ja kirottu kun se esiintyy Suomessa vain festareilla, joihin kummallakaan ei ole varaa/esiintyy vain tylsiä bändejä muuten/typerästi järjestetty (niin kuin Rock the Beach, jotka olivat ke, pe ja la, ilman mahdollista majoitusta festaripaikalla johon oli kyllä syy). Juteltiin sitten tuossa puolisen vuotta sitten, että oispa perkeleen hyvä, jos All Time Low'n jätkät päättäisivät tulla keikalle Suomeen ihan yksinään, vaikkapa The Circukseen. No, bongasin joulukuussa Lippupisteen sivuilta All Time Low'n keikan The Circuksessa! Sain lipun joululahjaksi, mutta toisaalta meno on vielä aika auki. Kaverin täytyy saada sovittua työssäoppipaikkansa kanssa itselleen iltavuoro, keikka on nimittäin sunnuntaina. 

SKIRTY

Keväältä odotan myös uutta Hollannin vaihtohakua, jolloin lähtöpäivämäärä olisi heti syyskuun alussa. Toisaalta en ole vielä aivan varma, haluanko syksyllä lähteä, poikaystävän 18-vuotissyntymäpäivät jäisivät välistä, ja nippa nappa ehtisin omianikin juhlistamaan. Ehkä tästäkin voisi keskustella vielä asiasta vastaavan opettajan kanssa. 

Just casual

Loppuvuodelta odotankin vain kesää, ja erityisesti haluaisin kesätöihin johonkin oman alan paikkaan! Haen kyllä jokaikiseen kesätyöpaikkaan, missä voisin pärjätä, ja jos en pääse mihinkään, voisin mennä kokkiapulaiseksi Protulle. Tietysti ihan viimeisin asia mitä odotan on 18-vuotissyntymäpäivät! Vaikka osa asioista eivät vielä silloin muutu (luultavasti asun kotona niin kauan kunnes olen valmistunut), mutta tuo täysi-ikäisyys elämään uusia asioita! Mitä te odotatte vuodelta 2014?

Veera

3. tammikuuta 2014

Kirjoja, kirjoja!

HAPPY JUMP


Tapanani ei ole ollut harrastaa uuden vuoden lupauksia, sillä olen huono pitämään niitä. Jos tahdon tehdä jotain, pärjään ilman lupauksiakin. Kohdallani lupauksen tekemisessä on joku kirous, joten jätän suosiolla ne uuden vuoden lupaukset muille. Tänä vuonna kuitenkin ajattelin järjestää itselleni lisää aikaa lukemiseen. Ennen olin kirjamato, ala-asteella oli tapana kävellä tai polkea polkupyörää täysin tyhjällä repulla kirjastoon, ja lainata aivan hullu kasa kirjoja parhaan ystäväni kanssa, ja sitten lukea ne kaikki kuukaudessa. Näin tuli luettua Viisikot kuin kaikki Hervannan kirjaston Neiti Etsivät, kuten myös monia muita sarjoja, pääosin fantasiaa. 

Yläasteella lukeminen vähentyi, mutta vain hieman. Osalla tunneista saattoi vain lukea jotain kirjaa, ja läksyihin sekä muihin kouluhommiin meni vähemmän aikaa, kuten myös koulussa istumiseen. Myös koulun pakolliset luettavat kirjat pakottivat lukemaan, ja taisin tavoitella lukudiploamia kaksikin kertaa, onnistumatta kummallakaan kerralla: olin aivan liian laiska tekemään diplomin tehtäviä, jotka olivat mielestäni typeriä. 

Viime vuonna en lukenut juuri yhtään. Ja se harmitti minua kovasti. Enkä kyllä lukenut toissa vuonnakaan. Viime vuonna ainoa kunnollinen lukemissuoritukseni taisi olla Sormuksen Ritarit, josta luin kaksi kolmasosaa kahdessa päivässä (istuin jäätelökioskilla, puolet ajasta satoi vettä) ja sitten loppuosassa menikin monta kuukautta. Sen jälkeen äitini oli ostanut Dan Brownin uusimman kirjan, Infernon. Kirjat ovat mukavaa aivot narikkaan luettavaa, vaikka seassa onkin piilotettuna historiaa ja nippelitietoa. 

Tänä vuonna haluan kuitenkin lukea. Lukea ajatuksia herättäviä, mahtavia teoksia, joita arvostetaan ja syystä. Joiden lukeminen on täyttä nautintoa tai joiden lukeminen antavat minulle lisää tietoa. Googlasin siis erilaisia kirjalistoja (100 kirjaa, jotka tulisi lukea ennen kuolemaa),  poistin niistä ne, jotka eivät kiinnosta minua, tai jotka olen lukenut. Lisäksi kysyin ystäviltäni, mitä kirjoja kannattaisi lukea. Sain aikaiseksi listan, jolla oli 62 kohtaa. Tämän listan kanssa vietetään enemmänkin kuin vuosi, sillä useat kirjat, mitä listalta löytyvät, ovat pitkiä ja paksuja romaaneja. 

Kuitenkin kysyn vielä teiltä, mitä kirjoja kannattaisi lukea? Ajatuksia herättävää, kutkuttavaa, erikoista, uudenlaista, mielenkiintoista, antoisaa kirjallisuutta? Saa olla mitä vain, vaikka tietokirja!

1. tammikuuta 2014

Hassua, kuinka aika kuluu

FIREWORKS
FIREWORKS 5
2014
FIREWORKS 4
FIREWORKS 3

HYVÄÄ, MAHTAVAA, UPEAA, FANTASTISTA VUOTTA 2014 KAIKILLE! Vietän aikaani syöden sipsiä ja istuen sohvalla, hiekkalaatikkopeli kun alkoi kyllästyttämään. Join yhden tölkin Happy Joe's Oakwood Apple Cideriä ja kävin saunassa. Söin chilistä bataattikeittoa, hevosen piffiä ja ranskalaisia. Tööttööt,

Veera