30. huhtikuuta 2014

Klara vappen vai mitä?


DRESSY
SKIRTYGIRL
YEY

Täällä on ollut näinkin keväistä! Tosin totta kai kun on vappuaatto, ilmat kylmenee ja aurinko piiloutuu osaksi pilvipeitteen alle. Tänään suuntaan töiden sijasta Hollanti-valmennukseen, joten sen takia kirjoittelen tähän kummalliseen aikaan postausta, enkä ole jo töissä. Kummaa luksusta herätä puoli kuudelta, kun yleensä kello soi neljältä. Koulutuksen jälkeen vedän pöllöhaalarin päälle ja marssin keskustaan reivaamaan. Olkaahan nuoriso (minäkin) kiltisti ja nauttikaa alkoholia kohtuudella jos ollenkaan! Bang bang. 

Veera

28. huhtikuuta 2014

Kevätvideota


Veera

26. huhtikuuta 2014

Musiikkia keväälle

SATELLITE STORIES on suomalainen indiepopyhtye, jee! Hyvin ulkomaalaisen kuuloisella soundilla tyypit vetää, ja tykkään ihan kauheasti. Rentoa menoa ja juuri sellaista, mitä voisi kuunnella kevätiltoina ulkona istuskellessaan ja puhua höpsöjä ja tanssia hassusti. Yksi lempibiiseistäni on Australia (Don't Let Her Go). Kansainvälisesti yhtye onkin saanut huomiota, mutta Suomessa ei taida olla hirveän suosittu.

CLEAN BANDITin Rather Be on varmaan kaikkia radiota kuunteleville tuttu ja muutenkin, mutta ihan pirun hyvä, jotenkin fiilistä nostattava biisi! Hämmästyn aina hirveesti, kun mun kuuntelemat biisit löytää itsensä jonnekin Suomen radion soittoon.

BOX OF LIGHT on mun yhden lempiyoutubbarin bändi, ja pakko sanoa, että Helenillä on kyllä sellainen ääni, että meni kylmänväreet kuunnellessa Summer- biisiä. Mutta keväälle sopii aivan mahtavasti Falling. ♥

KYGO on kyllä kanssa tän hetken yksi hypetetyimmistä artisteista mun soittolistoilla. En tosiaan osaa valita näistä biiseistä yhtäkään tähän nimettäväksi, sillä ne on kaikki niin kevätmusaa, kun Kygon soundi on sellainen iloinen ja letkeä. Ekan kerran taisin tutustua tyyppiin kuitenkin Ed Sheeran remixin muodossa.

PARIISIN KEVÄÄLTÄ on pakko mainita Tuu rokkaan mun tanssilattiaa, jota ei nähtävästi löydy Youtubesta. Ja mainitsemisen arvoinen on myös mainoksista tuttu RADICAL FACEn Welcome Home, Son.

STUDIO KILLERS on rakkausrakkaus! Ja tietenkin niiden täytyy juuri tänä vuonna esiintyä Ruisrockissa ensimmäistä kertaa ikinä livenä... Eros and ApolloJenny ja Funky at Heart ovat aivan mahtibiisejä!

Veera

23. huhtikuuta 2014

Fotoa


SILTA
MOONANDBLUESKY

Aurinko häikäisee ja tuuli tuivertaa hiuksia ihan ympäri ämpäri. Ihmiset näyttävät iloisemmilta ja omakin olo on energisempi. Enää vain hetki eteenpäin, niin pääsee kirmaamaan kesälaitumille, ja ehkä aloittaa jonkinnäköistä Hollanti-rahaston keräämistä. Odotan paljon ihanaa istuskelua ja hyvän musan kuuntelua. Nyt on taas elektronisen musiikin, erityisesti tanssimusan kausi! Gypsy Drop on mun paras löyty Spotifystä vähään aikaan, ja tykkään muuten sen uudesta ulkoasusta kovasti. Hymyilkää vastaantulijoille ja koittakaa ottaa tästä ihanasta säästä nyt kaikki irti, mua meinaa pelottaa että kesällä saa sitten seisoa sateenvarjon alla.

Veera

16. huhtikuuta 2014

#letmetakeaselfie


BLACK
CROPTOP

Inspiraatio pukeutumiseen ja elämään on taas löytynyt ja bloggausintokin on korkeammalla kuin maaliskuussa. Ehkäpä olette huomanneet. Tosin asuissa olen pysytellyt aika mukavissa olosteluasuista, kuten ihanat samettilegginssit ja tunikapaita. Alemmassa käytiin katsomassa American Hustle, jossa näytteli ahniinihana Christian Bale. Leivoin tässä mämmiolutkakkua, joka oli pahaa ja suklaamacaronsseja, jotka epäonnistuivat. Töissä oon leiponut sataa ja yhtä erilaista taikinaa ja muotoillut niin munkkipossuja kuin croissantteja. Onneksi tunnen olevani nyt onnellinen.

Veera

14. huhtikuuta 2014

Tiedätkö sinä, mistä vaatteesi ovat kotoisin?

Törmäsin sitten kovin ikävään juttuun töiden jälkeen selaillessani Facebookin ihmeellistä maailmaa. Suomalaisena pitämäni merkki Reima teettää vaatteitansa riskimaissa. Artikkeli oli aika järkyttävää luettavaa, ja sai minut miettimään suomalaisen designin, suunnittelun ja valmistuksen tärkeyttä. Kovinkaan moni ihminen ei tarkasta, mistä vaate on tullut, kun sen ostaa. Ja mietitäänpä, jos edessäsi olisi muualla valmistettu halpa vaate ja Suomessa valmistettu kalliimpi vaihtoehto, kumman ostaisit? Ostaisitko halvemman? Myönnän, että tietyn hintaeron jälkeen kallistuisin kylläkin ulkomaalaiseen vaatteeseen. 

Mitä sitten "made in"-läpyskä kertoo? Ei ainakaan tuotteen koko elinkaaren matkaa, sillä usein raaka-aine tuotetaan yhdessä maassa, kangas punotaan toisessa, vaate valmistetaan kolmannessa ja sitten sitä roudataan vielä ympäri maailmaa. Mikä sitten lukee paitasi saumassa? Maa, jossa tuote on pakattu, tai jopa hyvällä mahdollisuudella se, missä se on ommeltu. Muuta tietoa harvemmin saatkaan vaatteestasi. 

Olen itsekin hyvin noviisi näissä asioissa, joten kulutin muutaman tunnin tässä googlailemassa ja lueskelemalla erilaisia nettisivuja. Eniten järkytyin Finnwatchin tutkimuksesta Fiskarsin (Iiittalan) tehtaista Thaimaassa. Olen jotenkin pitänyt merkkiä aina suomalaisena ja Suomessa valmistettuna, mutta eipähän sitten. Täytyykin käydä tarkistamassa, mitä minun lautaseni pohjassa lukee, jos lukee ollenkaan. Finnwatchilla on myös paljon muuta mielenkiintoista juttua ekologisuudesta ja varsinkin työntekijöiden olosuhteista ympäri maailmaa. 

Lisää tietoa siitä, mistä vaatteesi tulevat:

Jos tuntuu siltä, ettet pysty pysymään suomalaisessa, kuten minä, koita saada jotain aikaiseksi, jotta työolot muuttuisivat siellä, missä vaatteita yms. tehdään. Tämä on vaikeaa, mutta mahdollista. Tosin itsekään en vielä tiedä mitä tekisin. 

Jos vielä haluat järkyttää itseäsi, testaa kuinka montaa orjaa sinulla on. Oma koneeni ei pyöritä tuota sivustoa sitten yhtään, mutta toivottavasti teillä on parempi tuuri. 

Tästä listasta löytyy paljon ekologisia ja suomalaisia vaatemerkkejä! Tosin suurin osa on kalliita design-tuotteita, joten opiskelijat (kuten minä) tyytyköön kierrättämiseen. Pogostick Failure vaikutti hauskalta brändiltä, ja todellakin haluaisin tuon koirakangaskassin. Nurmen kauniit miesten T-paidat voittivat minut puolelleen! Ja sitten löysin kalliin ja maailmallakin menestyneen merkin, Minna. Täältä voisin unelmissani tilata kauniin häämekon sitten joskus. Tästä lista siitä, mistä näitä ihanuuksia sitten saa ostaa! Lisää Suomessa tehtyjä juttuja. 

Törmäsin myös kauniiseen ideaan, niille, jotka himoitsevat suomalaista designiä. Erilaiset vaatelainaamot, jotka toimivat vuosimaksuperiaatteella.  Saat käydä lainaamassa vaatteita, kunhan maksat vuosimaksun. Tampereella toimii Luottovaate, Järvenpäässä Vaatepuu ja Helsingissä Vaatelainaamo

Kiinnostaisiko koivuvaatteet? Kuulostaa kovin hauskalta idealta! Mutta toivottavasti tämä postaus ei kuulostanut pelkältä avuttomalta valittamiselta ja mainospuheelta, kunhan kokosin postauksen niistä sivuista, joilla itse surffailin etsiessäni tietoa. Ja Yleltä tulee tänään kahdeksalta MOT-dokumentti vaatteisiin ja työoloihin liittyen!

Veera

9. huhtikuuta 2014

Siellä on todella valoa, tunnelin päässä


LEATHEER
BAckpack

En ole harjannut hiuksia muutamaan päivään ja mun päässä on kiharaa ja paljon uutta väripigmenttiä. Vessa oli kuin murhan jäljiltä ja mun fiilis alkaa nousta pikkuhiljaa ylöspäin, kun koulussa jaksaa vihdoinkin nauraa, vaikka välillä itkettääkin. Unohdin jo aamuisen ahdistuskohtauksen ja söin valkosipulileipää, jotta ympärillemme tulisi tilaa Hulluilla päivillä. Huomenaamulla naamaan pellavatyrnirouhetta tyrnijogurtin seassa, naama kohti koulua ja iltapäivällä soitto hierojalle ja ehkä hammaslääkäriin. Elämä alkaa taas näyttää mulle suuntaansa ja päässä takoo tällä hetkellä "syyskuu, syyskuu". Välitavoitteena pitää rentouttava kesäloma, vaikka ne kesätyöt olisi nannaa. Elävöitin rakkaussuhteeni Kahlitkaa elefantin kanssa ja jamitan bussissa, pysäkillä, kadulla ja kotona ruokapöydän ääressä. 

Veera

1. huhtikuuta 2014