26. toukokuuta 2014

Kesälomalla!

 photo SUNSET_zps7102ddf8.jpg

Jee, arvatkaa kuka pääsi perjantaina kesälomalle! Pakkasin työpaikalta kimpsut ja kampsut kasaan, suunnistin jatkamaan töitä seuraavaan kohteeseen, ja illalla loma alkoi virallisesti. Seuraavana aamuna matkustettiin monta tuntia kohti Vuokattia, ja täällä nyt hengaillaan. Tarkoituksena olisi rentoutua, ja ottaa kiinni taas tuosta urheilusta, joka pelottavasti jäi työssäopin aikana ihan heitteille väsymyksen takia. Kesä on ihanaa!

Veera

24. toukokuuta 2014

Kasvot vihapuheelle

Voihan vihapuhe. Löysin vaikuttavan valokuvasarjan. Se pisti miettimään, ja otti syvältä. Miten ihmiset voi päästää noinkin kamalia asioita suustaan? 


Veera

18. toukokuuta 2014

Kukkia, kukkia!

MAGICAL

Eikä! Arvatkaa kuka on hyppinyt riemusta ja vetänyt heti shortsit ja hameet päälle, kun ulkona alkoi paistamaan ihana aurinko ja lämpö nousi ihaniin lukemiin? Kaiken kivan lisäksi Claire's - tilaus saapui, ja sainpahan kesäksi pari kukkapantaa ja kukkapinniä, viimeinen viikko alkaa huomenna, tällä viikolla myös ensimmäinen itsenäinen "catering"-keikka on ohi (voi tätä stressiä siitä) ja aina ollaan vaan lähempänä Vuokatin reissua. Aloitin myös filmikuvaushaasteen kesäksi, ja pian onkin ensimmäinen filmi täynnä! Nyt olen vain täynnä iloa ja rakkautta ja hupia ja hymyä ja tanssia ja perhosia, että mieleni tekisi pyöriä ulkona auringonnousuun saakka. Rakkautta teille kaikille!

Veera

12. toukokuuta 2014

Tältä tuntuu olla jumissa oman pään sisällä

ARGH

ja nyt kuvittelet että se on sinä jonka päässä viiraa
yhtäkkiä putoat pohjattoman syvään kuiluun
ja luulet että tästä on mahdotonta ikinä toipuu


hullu sä et ole mut joskus sitä romahtaa kivipohjaan
hiljaa nyt mennään mut henkiin sä jäät
hullu sä et ole mut juuri nyt on vaikeaa

disclaimer: vihaan tätä biisiä muuten, mutta voihan sanat

Veera

8. toukokuuta 2014

DIY: dip-dyed/ombre farkkushortsit

Kesä on tulossa, eikös juu? Joten on siis aika shortsituunailulle! Ihan kuin mulla ei olisi niitä jo tarpeeksi. Pidän kirppareilla silmät aina auki vintagefarkkujen varalta, ja nämäkin taisi löytyä vain parilla eurolla. 

Tähän do it yourself-juttuun tarvitset:
farkut tai farkkushortsit
valkaisuainetta
jonkinlaisen laakean vadin (olen nähnyt myös ämpäri+henkarivirityksiä)
sakset

lähtö

1. Jos lähtötilanteesi on pitkät farkut, kokeile farkkuja päälle, ja merkitse haluamasi kohta, mistä leikkaat farkut shortseiksi. Suosittelen leikkaamaan hieman viivan alle, jotta shortseihin jää hieman repimisen varaa ilman pyllynvilautteluja. Leikkaa reunat hyvillä saksilla. Itse leikkasin niin, että shortsit ovat sivuilta lyhyemmät. Kaarimainen malli siis. 

2. Kaada valkaisuainetta vatiisi. Käytä valkaisuaineen kanssa aina suojaavia käsineitä. Työskentele myös mieluiten ulkoilmassa, jotta vaalennukset vapautuvat höyryt eivät joudu hengitykseesi. Upota shortsien lahkeet, tai shortsien yläosa, ihan kuinka haluat, osaksi valkaisuaineeseen. Aine kiipeää n. 0,5 - 1 cm, joten ota se huomioon. Anna vaikuttaa, mieluiten ulkoilmassa (ettet saa järkyttävää päänsärkyä kuten minä), kunnes väri on haluamasi. Olen kuullut juttua, että jotkut farkut saattaisivat muuttua keltaisiksi kun niitä valkaistaan, joten kokeilin poisleikatun lahkeen palasella tätä etukäteen, jota ei ainakaan näillä tapahtunut. 

3. Halutessasi vaalennuksen loppuvaiheessa käytä apunasi vanhaa hammasharjaa, ja levitä väriä ylemmäs luodaksesi enemmän ombre-tyylisen värjäyksen. 

4. Huuhtele farkut huolellisesti ja pese vielä lopuksi pesukoneessa.

edestä

5. Nyt on aika saada lahkeet kulutetun näköisiksi! Itse käytän tähän saksia. Avaa sakset ja käytä terien risteyskohtaa repimään lahjetta. Kuljeta saksia edestakaisin tai vain yhteen suuntaan. Revi valkoisia nauhoja niin paljon kuin mahdollista, kunnes saavutat haluamasi tyylin. Tämän jälkeen voit vielä koristella farkkujasi muulla tavoilla (esim. kuluttamalla takataskuja), tai vetäistä ne jalkaan! 

takaa

Valmiit shortsit näyttävät suurinpiirtein tältä. Vaalennetun osan voisi toki myös värjätä tämän jälkeen kangasväreillä, tai käyttää valkoisia farkkuja ja vetäistä niihin kahdella värillä! Toivottavasti tutoriaalista oli apua jollekin.

Veera

6. toukokuuta 2014

Kukkasia ja kysymyksiä


FLOWER1

Sain vaihteeksi taas yhden näistä 11 faktaa ja kysymystä haasteista, mutta olen tehnyt niitä jo muutaman, joten enpä toteuta haastetta. Pahoittelen haastaja! Kysymyksiin tosin voin vastata. 

1. Munkki vai tippaleipä?
~ Munkki todellakin. Tippaleivät on omituisia ja kuivia kieruloita. 

2. Minkä eksoottisen lemmikin ottaisit jos pystyisit/haluaisit?
~ Sfinx-kissan! Todella eksoottinen.. Muuten haluaisin ehkä delfiinin.

3. Kesän lempparifestarit?
~ En ole harrastanut mitään festareita, muita kuin Sauna Open Aireja vuonna muusi, mutta tämän kesän perusteella, upeimman tarjonnan tarjoaa Ruisrock, johon en tietenkään pääse rahallisista syistä.

4. Minne haluaisit matkustaa juuri nyt?
~ Jonnekin kauas ja lämpimään. Ehkä lähtisin Uuteen Seelantiin. 

FLOWER2

5. Mitä ilman et tulisi toimeen?
~ Puhelinta, ystäviä, poikaystävää, ruokaa ja mukavaa sänkyä. 

6. Lempitäytteet pizzaan?
~ Merenelävät, guattro stagioni tai kana+mozzarella+tomaatti+rucola.

7. Pakollinen naamiaisasu, miksi pukeudut?
~ Mitäköhän tällä kysymyksellä tarkoitetaan? Mutta olen aina halunnut pukeutua inkkariksi, tosin miksen ole missään nähnyt sellaista pukua ns. aikuisten koossa? Tänä vappuna olin supersöpö pöllö. 
8. Yksi hyvä ystävä vai useita tuttuja?
~ Yksi hyvä ystävä, mutta olen niin huono pitämään edes yhteen ihmiseen tiukasti yhteyttä, että en ole varma, taidanko enää omistaa kunnollisia hyviä ystäviä. Saatan kyllä ihan tutuillekin avautua mun elämän suurista ongelmista, ja tällä hetkellä tuntuu, että läheisimmät ihmiset ovat sellaisia, joiden en olisi uskonut koskaan olevan mun läheisiä ystäviä. Toisaalta tiedän, että Tampereella on ainakin yksi tyttö, joka on mun hyvä ystävä, vaikka ei edes nähdä usein.

FLOWER3

9. Mitä sanomalehtiä luet?
~ En lue, netistä luen uutisia yleensä ylen sivuilta. Jos lukisin sanomalehteä, lukisin varmasti Hesaria, koska omistan asennevamman Aamulehteä kohtaan. 

10. Asia, mitä inhoat eniten?
~ Kirjoitusvirheitä, ihmisiä, jotka eivät ajattele muita, ylireagointia typeriin asioihin nyt ainakin. En pidä siitä, että ihmiset eivät käyttäydy ikänsä mukaan, vaan luulevat voivansa huidella ja tehdä asiat juuri niin kuin itse haluavat, eivätkä välitä siitä, että muut joutuvat kärsimään. 

11. Asia mitä rakastat eniten?
~ Ruokaa, nukkumista, matkustelua, elämää, ihania ihmisiä, elämän pieniä asioita. Kaikkea kaunista ja upeaa. Kilttejä ja hauskoja ihmisiä. Rakastan paljon kaikkea. 

Veera
ps. ei kellään sattuisi olemaan mitään supervinkkejä turvonneen ja ärtyneen silmän hoitoon? Voihan jauhopöly ja herkkä iho meinaan. 

4. toukokuuta 2014

Hollantiin! - Ensimmäinen valmennus

Tämän viikon tiistaina oli ensimmäinen valmennus meille Hollantiin lähtijöille. Alunperin piti olla valmennusta kahtena päivänä, mutta valmentajamme oli ensimmäisen päivän sitten ilman ääntä, joten vietin sen sitten työpaikalla. Meillä piti olla seitsemän tuntia ns. kulttuurivalmennusta, mutta saimmekin sitten nopean kahden tunnin tietopaketin tärkeimmistä asioista, mitä kesällä tarvitsee tietää. Ajattelin sitten niitä tänne jakaa! 

Meidän ryhmässä on aika monta ihmistä, lähempänä kahtakymmentä varmaankin. Tämän takia Hollannissa meidät jaetaan kahteen ryhmään, joista toinen lähtee heti työssäoppimaan, ja toinen jää koululle. Jännitys tietenkin kasvoi tässä vaiheessa roimasti, sillä tietysti sitä pelottaisi lähteä vieraassa maassa ja osaksi vieraalla kielellä heti susien syötäväksi työmaalle. Valitettavasti tälle asialle ei voi mitään, joten tsemppaan koko kesän itseäni siihen, että saatan heti joutua kokonaan vieraiden ihmisten armoille. 

Hollannissa koulussa opiskellaan keittiöhommia, salipuolen töitä, hollannin kieltä sekä englantia. Lisää jännitystä kesäksi: en ole niin innostunut tuosta tarjoilupuolesta. Pystyn kyllä tekemään esimerkiksi lounastarjoilijan töitä (täydentää ruokaa, hoitaa kassaa, tiskata jne.) mutta lautasten pöytiin kanto ei tunnu luonnistavan vain multa kunnolla. No, ehkäpä se harjoittelemalla. 

Syksyllä kun kävin haastattelussa, mulle kerrottiin että saamme majoittautua upeassa opiskelija-asuntolassa koulun yhteydessä, joka on vanha luostari. Valitettavasti asuinrakennus onkin jouduttu purkamaan/purkamassa, joten asumme "bungaloweissa" alias suomalainen kesämökki. Yhteen mökkiin majoittautuu 4-6 henkilöä, ja makuuhuonet ovat laivan hyttien kokoluokkaa kerrossänkyineen kaikkineen. Mökissä ei myöskään ole uunia, vaan pelkät levyt sekä rasvakeitin. Mökissä ei myöskään ole ilmastointia, vaan se hoidetaan ikkunaa avaamalla. Mökissä on kuulemma yöllä myös aika kylmä, joten taidan varautua villasukilla ja pitkillä yöhousuilla. 

Hollannissa koulussa meille ei tarjoilla kouluruokaa, joten jokainen päivän ateria on hoidettava itse. Eihän siinä muuten mitään, mutta kuvitelkaa kuuden ihmisen ruokatavarat sellaiseen puolikkaaseen jääkaappiin. Meillä kotona ei tunnu edes riittävän neljälle täysipitkä. Ja uuniruoat voi unohtaa aivan kokonaan, täytyy alkaa keräämään mukaan jotain reseptivihkoa... 

Hollantilaiset ovat kuulemma hyvin tarkkoja ulkoisesta olemuksestaan, ja jos kerrankin erehdyt menemään kouluun lökäreissä, tulee kuulemma satikutia. Myöskin hupparin käyttäminen saattaa aiheuttaa kuiskuttelua ja ihmettelyä takanasi. Hirveän pelottavaa, koska oma tyyli ei ole mitenkään hienostunut, vaan enemmänkin rento ja yksinkertaisista osista koostuva. Luulen myös saavani osakseni huomiota tällä hiusvärillä, sillä erottuu normaalin punaisen joukosta aika selkeästi. 

Kouluun on pakko myös ostaa hameellinen jakkupuku. Mä en ole ikinä edes omistanut mitään muodollisia juhlavaatteita, joten tämä tuntuu suorastaan absurdilta. Jakkupukuun yhdistetään tietenkin avokkaat, jolloin täydellinen sihteerilook tiukan nutturan kera on valmis! Voihan voihan... 

Onneksi kuitenkaan kulkemisesta ei tarvitsi suunnattomia summia maksaa, sillä me saamme pyörät, joilla sitten pyöräillään kaikkialle. Olen vain hieman skeptinen tästä pyöräilystä joulukuussa... Päällimmäiset fiilikset kuitenkin tulevasta vaihdosta on aivan mahtavat, sillä porukka vaikuttaa mukavalta ja itse kohde mielenkiintoiselta sekä todella haastavalta. Katsellaan, mitä meille kerrotaan lisää vanhempainillassa ensi tiistaina. 

Veera

2. toukokuuta 2014

Näin meni mun vappu


Kaikille tiedoksi, mä en juo melkeinpä kuin muutaman kerran vuodessa, ja aina silloinkin kohtuudella. Join vappuaattona tasan kolme siideriä. Mulle se känniin pääseminen ei ole tärkeintä, vaan yleinen fiilistely ja kihertely. Toivottavasti teidän vappu meni yhtä rennoissa merkeissä, eikä mitään vakavaa vahinkoa tapahtunut kenellekään! Kertokaa mulle miten teidän vappu sujui.  

Veera