30. kesäkuuta 2014

Niin grungea

CROPPED

Napapaita, korkeavyötäröinen hamonen, rikkinäiset sukkahousut, platootossut ja luottoarskat sekä paras kangaskassi. Kokeilin ekaa kertaa tollasia söpöjä maalaistyttölettejä tähän pitkään ja punaiseen tukkaan, ja tykkäsin oikeastaan alkuihmettelyn jälkeen. 

Veera

28. kesäkuuta 2014

Asiallinen ja aikuinen

JAKKUPUKU

Hollantiin lähdön yksi järkyttävin puoli oli kyllä tämä jakkupuvun ostaminen. Ja se, että sitä joutuu käyttämään koulussa viikottain kuulostaa aika huimalta verrattuna Suomen jakkupukumeininkiin. Ja tätähän sai sitten muutaman tunnin metsästää muutamastakin eri liikkeestä, ja hameet oli nähtävästi niin last season. Mutta nyt on kyllä jakkupuku, ja olen ikuisesti kiitollinen mummulle tämän ostamisesta! Ei olisi itsellä kyllä varaa ollut upottaa tähän sitä 140 euroa. Tästä vielä puuttuu tosin avokkaat sekä valkoiset kauluspaidat, mutta ei anneta sen häiritä. Ja voisihan sitä sitten joskus yrittää seisoa suorassa...

Veera

26. kesäkuuta 2014

DIY: Kukkainen kori pyörään

BASKET

Sain tässä muutama viikko idean: haluan pyörääni etukori, johon voin laittaa tekokukkia koristeeksi. Kuten aina, projektien toteuttamisessa menee mulla aina hetki. Ostin vasta eilen pyörän korin hintaan 13 euroa (Prisma) ja tänään tekokukat hintaan 4 euroa (Tokmanni). Yhteiseksi hinnaksi projektille tuli siis 17 euroa, joten ei paha. Toteutan luultavasti jotain samantyylistä Hollannissakin pyörälleni, jotta tunnistan sieltä kaikkien pyörien joukosta. 

VÄLINEET

TARVIKKEET:
- pyörän korin, jossa ei ole liian tiheät verkot
- tekokukkia, jotka kestävät edes jotenkin sadetta (ei esim. paperikukkia, mutta kangaskukat yms. käy loistavasti) ja joissa on rautalankaa varressa
- pihdit, joissa on leikkuupinta
- pienet pihdit, joissa ei ole leikkuupintaa

PUJOTTELU

1. Jos sinulla on samanlaisia kukkia, kuin mulla (yhdessä useampi kukka), pätki kukat erikseen. 
2. Hahmottele mielessäsi sopiva asettelu kukille, tai kokeile sitä koriin. Itse menin ihan vaan ajatuksen varassa. 
3. Pujota ensimmäinen kukka esim. korin keskelle. Tämän jälkeen pihtejä apuna käyttäen pujottele vartta koriin, jotta kukka pysyy tukevasti paikoillaan. Katkaise loppu varsi pihdeillä.
4. Toista sama kaikille kukille. Halutessasi voit käyttää jonkin sortin superliimaa apunasi.
 Basket2

Ja valmis! Ei vaikeata ollenkaan. Haluaisin tuunailla tuota pyörääni muutenkin, mutta ehkä liika on kuitenkin liikaa ja kukat kiinnittävät ihan tarpeeksi huomiota. Kokosin kuitenkin Pinterestiin boardin teidän tutkittavaksenne!

Veera

24. kesäkuuta 2014

So rock 'n roll!


SO ROCK
PLAID AND VELVET

Jee, kunnollisia asukuvia! Loin uuden lookbookin, ja uskon että se ainakin auttaa pitämään motivaatiota yllä omalta puolelta, en kyllä takaa että tuo mieheke jaksaa näitä kuvia niin paljon räpsiä. En muista, koska olisin viimeksi käyttänyt tuota volbeat-paitaa, mutta nyt se on päällä ja jee! Tosin ei niin jee on tämä varmaan jo viidettä päivää jatkunut päänsärky, johon terveysneuvonnassa viitattiin räpylällä. No, soittelen sinne huomenna uudestaan, lääkäriin ja joihinkin tutkimuksiin olisi kiva päästä...

Veera

22. kesäkuuta 2014

Mökkilän elukat

DUCKS
ANTS
PIIRTÄJÄ
LINNUNPESÄ
PEPEEE

Jatketaanpa mökkikuvilla! Nappasin aikamoisen vuoden luontokuvan, harmi vaan että senkin kisan osallistumisaika on ollut aikoja sitten, enkä kyllä usko että tämä kuva pääsisi mihinkään, teknisesti se kun ei ole mitenkään erikoinen. Viime aikoina olen himoinnut elävien kohteiden kuvaamista, joten tässä nyt eläimiä ja piirtäjä. Ehkä jossain vaiheessa lisää ihmisiä. 

Veera

20. kesäkuuta 2014

Juhannusta!

JUHANNUSKUKAT

Suunnistin eilen mökiltä palattuani metsään ja keräsin kimpun juhannuskukkia: niin kauniita kukkiakin, kuin koivunoksia, saniaisia ja muutaman mustikkapuskankin. Nyt tämä floristinen taidonnäyte koristaa meidän takapihaa tänä sateisena juhannuksena, mutta ei anneta sen haitata muutenkin latteaa fiilistä: tämä jussi vietetään visusti kaupungissa ja perheen kanssa. Eli paljon tietokoneita ja pelejä tiedossa. Ottakaa tekin iisisti tämä kesän hulluin juhla, ja etsikää käsiinne kokko, jota voitte katsella minunkin puolesta!

Veera

19. kesäkuuta 2014

Terveisiä mökin metsästä

 photo PUOLUKANKUKKA_zpsd3e461a9.jpg
 photo HIILTYNYT_zps70ad4195.jpg
 photo PUUT_zpsee19f3c8.jpg
 photo 3ab0943b-436d-46ed-9711-d1a23f92d311_zps19ab1311.jpg
 photo OKSAT_zpsbb9c964a.jpg
 photo KANERVA_zpsdb4ace6e.jpg
 photo JAumlKAumlLAumlMERI_zpsd4f911ca.jpg

Rakastan niitä metsiä, joissa kasvaa korkeita mäntyjä ja maata peittää rapiseva kuorrutus sammalta ja jäkälää. Niiden seasta puskee mustikkapuskia ja puolukanvarsia, joiden sadolla saa sitten herkutella. Puiden kuorissa on naavaa, joka tarkoittaa, ettei täällä kulje autoja liikaa. Metsä on puhdas, ja sen hiekkaisesta pohjasta saadaan puhdasta ja raikasta pohjavettä. Harjulla on jääkauden murskaamaa kiviainesta ja maisemat ovat jylhät. Tää on kyllä ehkä yksi mun lempipaikoista ikinä. Siellä on vain niin kaunista.

ps. mikä hitto tolla photobucketilla on noiden kuvien koon kans, ää... ja miks en pysty luomaan flickriin sitä hiton yahoota...

Veera

9. kesäkuuta 2014

Siirtyminen eläinkokeettomaan ja luonnonkosmetiikkaan

 photo FLOWKUORINTA_zpsab5005f9.jpg

Törmäsin ensimmäisen kerran luonnonkosmetiikkaan Käsityömessuilla, josta roudasin kotiin Flow-kosmetiikan vartalokuorinnan ja sheavoin. Rakastuin aivan totaalisesti tuohon kuorintaan, se on jotain niin taivaallista. Jättää ihon kosteutetuksi ja puhtaan tuntuiseksi, sekä tämä kyseinen tuoksu oli aivan ihana. Tuoksui aivan karkilta, kun oli vartalonsa kuorinut. 

Hyvin pian tämän jälkeen eksyin Idan blogiin, ja sieltä sitten se kiinnostus taisikin sitten nousta. Olenhan mä aina ollut sitä mieltä, että eläinkokeettomuus on jees, ja sen takia fiilistellinkin usein Freemanin tuotteita. Sisällä heräsi myös idea, että ehkäpä luonnonkosmetiikka on myös hellempää ja luonnollisempaa iholle, ja säästyisin muutamilta iho-ongelmilta. 

Matka ei ole ollut mutkaton, eikä se vielä todellakaan ole päätöspisteessä. Jokapäiväiset saippuat, shampoot, hoitoaineet ja hammastahnat pitäisi vaihtaa, mutta se saattaa joutua odottamaan siihen asti, kun muutan pois kotoa. Täällä kun omat tuotteet katoavat mystisesti kylpyhuoneesta ja pullot tyhjenevät huimaa vauhtia. Ajattelin kuitenkin esitellä tällä hetkellä käytössä olevat tuotteeni!

 photo Raakasheavoi_zps6168a01b.jpg

FLOW-kosmetiikka, raakasheavoi: Tätä myyvät monet merkit, mutta on kyllä aivan ihanaa. Toimii todellakin, sillä ei mitään ylimääräistä. Nimensämukainen tuote. Kosteuttaa, on hajuton. Tykkään käyttää ns. tehokosteuttajana niin kasvoilla kuin vartalolla. Paksun koostumuksen takia tätä ei ihan meikin alle laiteta.

 photo Thebodyshop_zpsafa0230c.jpg

The Body Shop (emoyhtiö lienee L'oreal) tekee eläinkokeettomia tuotteita, usein myös ympäristöä ajatellen. Luonnonkosmetiikkaa nämä eivät ole, vaikkakin välillä tuntuu saavan sellaisen mielikuvan.

The Body Shop, kulmakynä: Ostin tämän ihan kokeilumielessä, sillä en ole ikinä tätä ennen tehnyt kulmilleni mitään muuta kuin nyppinyt. Pari ensimmäistä päivää tuntui aivan omituiselta, mutta nykyään kuuluu todellakin meikkirutiineihin. Ei mitään valittamista, mutta ei kyllä mitään ylistämistäkään tässä tuotteessa. Perushyvä kulmakynä. Kynä maksoi 12 euroa. 

The Body Shop, hamppukäsirasva: Olen aikaisemminkin omistanut kyseistä käsirasvaa, ja pidin siitä silloinkin. Pari viikkoa sitten tulin tilanteeseen, kun kaikki käsirasvani olivat loppuneet (mulla oli iso varasto) ja lähdinkin sitten käyttämään lopun Body Shopin lahjakortista käsirasvaan. Kokeilin ja haistelin jokaista käsirasvaa, mutta muissa oli niin voimakas tuoksu, että päädyin tähän kaikkein miedoimpaan ja luonnollisimpaan. Tämä toimii todella, todella hyvin keittiön ja leipomon kuivattamille käsiraukoille, ja on todella riittoisaa. Isompi pullo (100 ml) maksaa 15 euroa, kun taas pienempi (30 ml) 10 euroa. 

The Body Shop, Chocomania vartalovoi: Itse en ole niin tykästynyt tähän, mutta sain siis joululahjaksi sen Chocomania-lahjapakkauksen. Aika perusvartalovoi aika herkullisella tuoksulla, mutta mä olen niin huono rasvaamaan ihoani muualta kuin kyynärpäistä ja polvista... Joten vähemmälle käytölle jäänyt, kuin pakkauksen mukana tullut kuorinta, joka oli niin herkullista! 

The Body Shop, Chocomania huulirasva: Aluksi en tykännyt käyttää tätä, mutta viime aikoina olen tykästynyt. Tosin tästä jää suuhun sellainen hassu maku, jos sitä liiaksi joutuu suun sisäpuolelle. Ihan käyttökelpoinen tuote. 

 photo Benecos_zpsfe6ef2f5.jpg

Tähän merkkiin päädyin pääosaksi hinnan takia. Tuotteet ovat puolet halvempia kuin muut Ruohonjuuressa myytävät merkit. Olen ihan posiitivisesti yllättynyt merkistä kokonaisuutena.

Benecos, Natural Multieffect Mascara: Ostin itseasiassa tämän ripsivärin äskettäin, mutta olen sitä kokeillut. Pidän todella paljon tämän ripsarin koostumuksesta ja harjasta, mutta kun purkin avaa, tämä tavara tuoksuu todella voimakkaasti. Lopputulos on todella luonnollisen näköinen, joten juhliin tämän ripsarin kanssa on paras laittaa tekoripset, jos haluaa näyttävämpää lopputulosta. Tuntuu myös pysyvän kivasti, kesti 13 kilometrin pyörälenkin ihan heittämällä. Eikä kestänyt kymmenen minuutin itkukohtausta. Ei tosin ole kestänyt mikään muukaan mun ripsiväreistä. Kuitenkin täysin kymmenen euron (9,60 €) arvoinen maskara. 

Benecos, mineraalipuuteri: Todella riittoisa, peittävä ja vieläpä oikeansävyinen mineraalimeikkipuuteri. Ei mitenkään erikoinen, tykkään. Koska en sopivaa meikkivoidetta vielä löytänyt, pysyttelen tässä ja saatan hankkia jonkun peitevoidetikun korvaamaan meikkivoiteen. Tykkään nimittäin kevyestä fiiliksestä kasvoilla, kun ei ole nestemäistä meikkivoidetta siihen lotrannut. Pysyy myös kivasti, ei valunut pyörälenkillä. Puuteri maksaa n. 10 €. 

Benecos, Natural Creamy - meikkivoide: Tämä oli suuri, suuri pettymys. Olin lukenut jo muutaman huonon arvostelun tästä meikkivoiteesta, mutta en osannut odottaa näin hirveää lopputulosta. Pintakuivalla ihollani tämä vaan muuttui hilseileväksi kuivaksi pinnaksi, jättäen ihon laikukkaaksi. Voide on todella paksua ja tuntuu tukkivan jokaikisen ihohuokosen. Kokeilin myös sekoittaa tätä kosteusvoiteeseen, mutta silloin ei tuntunut peittävän mitään ja tuntui aivan turhalta lääppiä sitä naamariin. En suosittele ostamaan tätä. Hintaa meikkivoiteelle oli kymmenisen euroa.

Benecos, kivipuuteri: Tätä käytin vanhan meikkivoiteeni päällä, ja toimi aivan mahtavasti. Tykkään tästäkin tuotteesta, puuterissa kun ei hirveän paljon pysty mokaamaan. Tätä suosittelen juurikin meikkipohjan sitojaksi tai silmämeikin sitojaksi. Peittävyys ihan okei. Hintaa puuterilla oli myöskin se kymmenisen euroa. 

 photo Dermonature_zps2f56289a.jpg

Olin hyvin positiivisesti yllättynyt, kun Dermosil oli lanseerannut Ecocertin hyväksymän luonnonkosmetiikkasarjan! Tilasin heti sitten kasvokuorinnan, kasvonaamion ja kasvovoiteen, enkä voisi olla tyytyväisempi. 

Dermosil, Nature kasvokuorinta: Riittoisa, hajuton kuorinta, joka pienenpienet kiteet ovat juuri sopivan hellävaraisia, mutta toimivia kasvoille. Tykkään tästä todella paljon, ja tuntuu kyllä, että epäpuhtaudet sun muut ovat hieman vähentyneet, se voi johtua kyllä ihan muistakin seikoista. Kuorii ihon hyvin, jolloin kosteusvoide imeytyy paremmin. Hinta 5,90 €

Dermosil, Nature kasvonaamio: Kosteuttava naamio on hajuton, mutta tuoksuu sellaisella kivan luonnolliselle. Olen pitänyt tätä niin suihkussa, kuin saunassakin, ja hoitaa hommansa. Naama tuntuu hieman kosteutetummalta tämän käytön jälkeen. Käytän tätä ja kuorintaa n. viikottain. Naamiokin on riittoisaa, tosin haluaisin näitä isommat pullot. Hinta 5,60 €

Dermosil, Nature kasvovoide: RAKASTAN! Tämän tuoksu on jotain ah-niin-ihanaa, etten kestä. Rasva on todella riittoisaa, ja pienellä määrällä tätä uskaltaa laittaa meikin alle. Jos lorahtaa hieman isompi määrä rasvaa naamaa, antaa vain sen imeytyä ja meikkaa sitten, toimii todella hyvin juurikin meikin alla. Haluaisin tämänkin paketin tuollaiseksi nätiksi. Hinta 7,00 €

Kun vaihtaa näin tuotteitaan, ei todellakaan kannata vain heittää tavaroita roskiin ja ostaa kerralla uusia, saattaisi kirpaista. Käyttää vain rauhassa loppuun ja ostaa tilalle sitten omaa katsomustaan vastaavaan tuotteen. 

Veera

7. kesäkuuta 2014

Asupläjäys


 photo ASUT1_zpsce78068a.jpg
 photo CHILL_zpsd967276e.jpg
 photo ASUT2_zpsfb76d48e.jpg

On taas vierähtänyt hetki, kun viimeksi olen postannut asuja oikein kunnolla, syy on ihan siinä, etten tunnu löytävän itselleni hovikuvaajaa, ja nämä tällaiset kuvat ärsyttävät hieman. Tässä kuitenkin toukokuun viimeisiä kivoja asuja! Ehkä nyt kesällä metsästän itselleni jostain jonkun ihmisen, joka kuvailisi sitten mua hieman paremmin. Sori nyt näistä. 

Veera

5. kesäkuuta 2014

DIY: Solmuvärjäyspaidat/Tie Dye Shirts

Innostuin heti, kun näin yhden lempiyoutubbarin, Helen Melonladyn, videon solmuvärjäyksestä. Joten pakko sitä oli sitten tehdä. Tässä siis mennään suurimmaksi osaksi Helenin ohjeilla. Huomiokaa muuten, että näitä tekstiilivärejä on erilaisia, joten luethan käyttöohjeet pakkauksesta. Osa käytetään mikron kautta, ja osa vaan annetaan näin vaikuttaa. 

Tähän projektiin tarvitset:
- valkoisen tai vaalean värisen paidan, pääosaksi luonnonkuitua, kuten puuvillaa (väh. 50 %)
- tekstiilivärejä (ei pesukonevärejä!)
- ruokasuolaa tai värjäykseen tarkoitettua suolaa
- puolen litran pullon tuollaisella jännällä päällä
- kuminauhoja tai pompuloita
- sanomalehtiä/muovia suojaamaan maata/lattiaa
- käsineet suojaamaan käsiäsi (ellet halua olla smurffi niin kuin minä!)

 photo TARVIKKEET_zps9733c2f3.jpg

1. Solmi paitasi valmiiksi. Alla on kuvat, kuinka valmistuu kierremäinen kuvio. Kierrä paitaa siis kerälle, tunge päät sinne myös sinne ja kiinnitä kuminauhalla. Kerron viimeisen kuvan yhteydessä, miten kaikkien paitojen kuviot on saavutettu! 

Värjäsin näillä kahdella värisatsilla 4 paitaa, kolmella värillä tulee muutama enemmän. Kerääthän siis kavereiden tai perheen kanssa muutaman paidan kasaan, jottei väriä mene hukkaan. 

 photo SWIRL_zps8ad13c93.jpg
 photo SWIRL2_zps58fbd4b5.jpg

2. Kun kaikki paidat on solmittu ja kiinnitetty, on aika tehdä väriseos. Kaada värijauhetta n. 1 cm verran pullosi pohjalle ja lisää 1 rkl suolaa. Täytä pullo lämpimällä, ei kuumalla, vedellä ja ravista tasaiseksi. Jos sinulla ei ole kahta tai kolmea pulloa, voit tehdä yksi väri kerrallaan, kuten minäkin. Kun edellinen on loppu/sitä on tarpeeksi, huuhtele pullo huolellisesti ja toista sama eri värillä. 

3. Nyt annetaan paitojen kuivua ja imeä väriä 4 tunnista jopa vuorokauteen. Mitä kauemmin paita on kuivumassa, sitä voimakkaampi värin pitäisi olla. Tosin en huomannut juuri mitään eroa 4 ja 6 tunnin paidoissa. 

 photo VAumlRJAumlYS_zps5e70b2db.jpg

4. Kun paidat ovat olleet rauhamassa haluamasi ajan, huuhtele ne lämpimällä vedellä, kunnes niistä ei enää irtoa väriä juurikaan. Tämän jälkeen lyö ne vielä pesukoneeseen, jotta viimeisetkin värijäämät saadaan irti. Ja voila!

 photo VALMIS_zps83a307a0.jpg

Ensimmäinen paita vasemmalta: ota paidan päistä (niskasta ja helmasta) kiinni ja pyöritä vastakkaisiin suuntiin tiukaksi. Kiinnitä päät lenksulla tiukasti.

Toinen paita vasemmalta: pyörrekuvio, valmistusohje yllä.

Kolmas paita vasemmalta: sama kuin ensimmäisessä, mutta paitaa ei ole kiinnitetty lenksuilla, vaan solmittu itsensä ympäri isoksi solmuksi. 

Neljäs paita vasemmallta: taittele paitaa helmasta kohti niskaa kuten esim. paperiviuhkoissa tehtäisiin, mutta aina samaan suuntaan. Vie paita vielä melkein neliönmalliseksi taittelemalla hihasta hihaan. Kiinnitä lenksulla.

Veera

3. kesäkuuta 2014

Auringonlaskua

 photo MAGICALSKY_zpse55c22e2.jpg
 photo SORED_zpsd4caf184.jpg
 photo LENKKARIT_zps5e874abd.jpg

Kävin Vuokatissa myös kuvailemassa kerran auringonlaskua golfkentän juurella, tosin kylmyys iski ennen kuin värit ehtivät tulvia taivaalle oikein kunnolla, joten se jäi hieman harmittamaan. Onneksi täällä Tampereellakin pystyy auringonlaskuja kuvailemaan! Ja kuvassa myös mun upeat uudet ulkolenkkarit. Ne on aika retrot ja päheät. 

Veera

1. kesäkuuta 2014

Vuokatti


Pientä videota meidän viikon Vuokatin reissulta! Jokavuotinen perinne siis lähteä Katinkultaan viikkoa aikaisemmin lomailemaan, kuin meillä normaalisti lomat alkavat. Hommaan kuului kylpylässä lokoilua, ensimmäisessä kasvohoidossa käyntiä ja Lampipolun kiertämista 5,5 kilometrin verran. "Nautimme" myös Spotifyn mainoksista takasinpäin tullessa, sinne mentäessä Spotify ei soittanut yhtäkään mainosta. Ihan kiva viikko rentoutua näin ennen kunnon lomaa, ja yhtä viikkoa "töissä". 

Veera