31. heinäkuuta 2014

Tallinn - photos

DRINKS
FLOWERS
ROSES
SUMMER GARDEN
TALLINN
WALKING

Muutamia kuvia Tallinnasta! Näitä on luvassa vielä ainakin pari postausta, varautukaa kuvaoksennukseen! En kyllä voinut uskoa silmiäni, kun näin ruusujen hinnan. Suomessa niistä kaunokaisista saa kyllä pulittaa nelisen euroa.

Few photos from Tallinn! There are definitely more coming, prepare yourselves. I couldn't believe my eyes, when I saw how much the roses cost. In Finland, you pay at least four euro for one. 

Veera

29. heinäkuuta 2014

Streets of Vana Tallinn

STREETSOFVANATALLINN

Rento, grungemainen asu kokopäiväiseen kävelyyn Tallinnassa! Osa hiuksista oli pakko saada pois niskasta, joten puolet hiuksista ylös ponnarille ja kukkapinni koristamaan tukkaa. Valkoinen paita oli nappivalinta, Tallinnassa oli täysin pilvetön taivas - niin kuin tuntuu olevan täällä koto-Suomessakin! Hameen alla oli kyllä pakko olla mustat farkkushorsit, muuten olisi voinut tulla noloja tilanteita.

flower pin - Claire's | sunglasses - second hand | T-shirt - Hard Rock Cafe San Diego | Denim skirt - Seppälä | Sneakers - Vans

Relaxed, grungey type outfit for walking the whole day in Tallinn! I had to an half updo, my hair were killing because the sun was shining so bright all the long. I had to wear black shorts underneath that fabulous skirt, otherwise there would have been embarrasing situations. 

Veera

28. heinäkuuta 2014

Tallinn - video & what I got

WHATIGORFROMTALLINN

Wuhuu, videostudio ei kaatunut kertaakaan videon tekemisen aikana! Hyvä tietokone, hienosti tehty. Lyhykäinen video siis Tallinnan matkasta, lisää tulossa sitten ihan kuvina. Tässä kuitenkin kamat, mitä sain mukaani, ja mitä toin sitten myös poikaystävälle. Ensinnäkin ostin läjän suklaata, poikaystävälle lähti Kalevin Desiree Espresso ja tummasuklaa verigreipillä. Kotiin sitten jäikin loput, tosin yhtäkään en ole vielä maistanut. Kun ei tee mieli syödä mitään, niin sitten ei syödä edes suklaata. 

Kiertelin tuskissani kauppoja ja yritin löytää täydellisiä avokkaita, siinä onnistumatta. Mukaan tarttui sentään jotain, tosin taisin olla se ihminen, joka raahasi vähiten tavaraa mukaan. Mintunvärisen kukkakruunun nappasin River Islandin alerekistä. Mummu ja äiti raahasivat Karnaluksiin, joka oli järjettömän kokoinen käsityöihmisten paratiisi. Sieltä mukaan tarttui kauan kaivattu musta lanka ompelukoneeseen, sekä kasa helmiä rannekoruihin. 3 pussia kivisiä helmiä, 1 pussi muovisia ja loput olivatkin sitten puuta, joka onkin mun lempimateriaalia koruissa. Ja Vanhasta kaupungista ostettiin virolaiselta naiselta pellavaa ja puuvillan sekoitusta oleva keittiöpyyhe. 

A short video from my trip to Tallinn, more pictures to come! I bought a pile of chocolate and a flower crown from River Island, jewelry peads from Karnaluks and a kitchen towel from some estonian women in the old part of the city. I gave the Kalev Espresso one, and the red grapefruit one to my boyfriend, so I didn't keep that much chocolate piled in my cabinets.

Veera

27. heinäkuuta 2014

Wearing Marvel

MARVEL
MARVELkorut

Voihan supersankarit ja arkkiviholliset! Simppeli, mukava matkustusasu Tallinnan matkan ensimmäisenä päivänä. Toissapäivänä sieltä raahauduttiin takaisin, matkalta kuvia sun muuta tässä kohta pian lisää. Ainoa asia joka häiritsee, oli tuo kellertävä lamppu niin kauniin auringonlaskun pilaajana. 

flower crown - Claire's | tank top - Bik Bok | backpack - second hand | shorts - Levi's (second hand & DIY) | shoes - H&M | various jewelry

Oh superheroes and their nemesises! Very simple, but comfy outfit for travelling. Went for a three-day trip to Tallinn and got back home the day before yesterday, more coming from that trip! I'm reallu annoyed about that yellow light ruining that beautiful sunset. 

Veera

26. heinäkuuta 2014

At the beach


DUCK
BOY
BLACKDUCKS

Joskus on ihanaa iltaisin kävellä tyhjälle rannalle ja huljutella jalkojansa viilenevässä vedessä. Ja tietenkin kuvailla sorsia. Harmi vain, että täällä ranta tuntuu olevan liian kaukana, kun lapsena olin tottunut siihen ranta oli melkein takapihalla. Ja kannattaa ylhäältä kuunnella kesäbiiseistä tehty parodia, joka on itsessään jo niin hauska ja hyvä biisi, että päätyy varmasti ainakin mun kesähitiksi. Tästä tulee hieman mieleen Twin twin Moustache, joka jäi Euroviisuissa viimeiseksi. Mun mielestä biisi oli hauska, joka olikin siinä parasta. Biisit, jotka nauravat itselleen on parhautta. Ja biisit joissa on tarttuva biitti jonka soidessa kuulokkeista tanssii keskellä katua.

Sometimes I just like to wander to the beach at night and photograph wild ducks. There is something beautiful in the empty beach. Listen to that song, that I linked to the beginning of the post! Absolutely fantastic summer hit, that is actually making fun of summer hits. Music with humour is the best kind of music. 

Veera

24. heinäkuuta 2014

Oh books, books!

KIRJAT3

Emma Donoghue - Huone (Room)
Mahtava kertomus äidistä ja lapsesta, joiden koko maailma on yksi huone. Kirja on helppolukuista. Aihe oli kovin mielenkiintoinen, ja oli aivan mahtavaa, ettei kirja loppunut siihen kohtaan, mihin sen ajattelin loppuvan. Tästä on jo aikamoinen hetki, kun olen tämän lukenut, joten fiilikset ovat vähän karanneet. Suosittelen kuitenkin lukemaan, vaikka tämä ei erityisemmin nostanut superfiiliksiä.

A story about mom and her son, whos whole world is one room.

Elina Lappalainen - Syötäväksi kasvatetut - Miten ruokasi eli elämänsä
Upea tietopaketti suomalaisesta lihateollisuudesta kananmunista lihakarjaan. Jokaisen ihmisen tulisi lukea tämä, oli sitten tavallinen lihansyöjä tai vegetaristi, antaa todellakin aivan uuden näkökulman kaupassa käyntiin ja siihen mitä suuhunsa laittaa. Eli etsi tämä käsiisi, ja lue se. Ei vaihtoehtoja. 

This book is not avaible in English, but you should watch documentary Food Inc. and read Jonathan Safran Foers Eating Animals

John Green - Looking for Alaska
Luettuani The Fault in Our Stars - kirjasen, olin aivan rakastunut. Tämä korotti toiveitani tätä kirjaa kohtaa paljonkin, joten jouduin pettymään. Arvasin sen, mitä kirjassa tulee tapahtumaan "One hundred days before"-merkintöjen takia. Kirja ei myöskään tuntunut olevan yhtä kauniisti ja upeasti kirjoitettu, eikä ympäristö tuntunut minulle mitenkään merkitykselliseltä. Kaunis tarina kuitenkin, mutta toinen kirja oli sata kertaa parempi.

After I had read The Fault in Our Stars, I expected great deals from this book. I was disappointed. After I read the first "One hundred days before"-sentence, I knew what would happen. It wasn't written so beautifully as The Fault in Our Stars. A pretty story, but it didn't raise as much feelings as The Fault in Our Stars. 

Veera

22. heinäkuuta 2014

Kukkia!

FLOWER
FLOWER2
FLOWER3

Kukkien kuvaamisessa on jotain rauhoittavaa, vaikkakin jotkut tuntuvat vihaavan kukkakuvia. Kukkakuvat ovat itseasiassa todella nättejä, ja niillä saa säilytettyä kesän myös talven kuvienselausmaratooneille. Oma lempikuva näistä taitaa olla tuo viimeinen. Mikä on teidän lempparikuva on? 

There's something relaxing about photographing flowers, even though some people hate picture of flowers. I love them, you can keep piece of summer for the dark and cold winter. My own favourite is that last one, what is yours?

Veera

20. heinäkuuta 2014

Skull tank

SKULL TANK

Tää toppi on ehkä yksi mun lempivaatteista, joka on ollut mun vaatekaapissa Jenkkien reissusta asti, varmaankin pari vuotta. Huhhuh. Löysinpä sitten kirppikseltä nuo mahtavat harmaanväriset farkut kahdella ja puolella eurolla. Tykkään ihan kauheesti, varsinkin kun ovat varsin venyvät, ja erityisen mukavat. En hirveästi tykkää käyttää ns. oikeita farkkuja pitkinä, tuntuvat tosi ahdistavilta, joten teen niistä yleensä shortseja. Aurinkolasit on Henkkamaukalta, toppi on Conversen jota on itse leikelty ja kengät vakkarivanssit. 

This Converse top is one of my favourite tanks, specially after I did little DIY with it. I found these amazing greyish jeans from flea market for 2,5 euros. I'm wearing my Vans, again. And of course my favourite sunglasses from H&M. 

Veera

18. heinäkuuta 2014

Confidence without makeup


Inspiroiduin Rhiannonin videosta aiheista: itseluottamus ilman meikkiä. Olen itse alkanut pitää meikittömiä päiviä ihan vain ihon takia. Pari päivää viikossa ilman meikkiä, tekee ihmeitä ihollesi, usko minua! Itse olen huomannut että luonnonkosmetiikan käytön alkaessa aloin pitää lähes huomaamattani meikittömiä päiviä, kunnes yksi päivä Bunny puhui myös asiasta. 

Moni meistä meikkaa varmasti joka kerta, kun lähtee ovesta ulos pidemmälle kuin postilaatikolle. Tunnen myös ihmisiä, jotka eivät pysty käymään ulkona edes roskia viemässä ilman meikkiä.  Loppujen lopuksi se on vain sun naama, kaikilla ihimisillä on kasvot. Tosin yhteiskunnassa missä elämme, on helpompaa olla ilman meikkiä, jos omistaa puhtaan ja terveen ihon. Ihmiset, joilla on esimerkiksi akne, tuntevat olonsa enemmän uhatuiksi ja huonommiksi meikittöminä, joka on todella väärin. Jokaisella ihmisellä on joskus ollut naama täynnä finnejä, eikä kukaan ole niiltä välttynyt.

Vaikka oma ihoni on nyt huomattavasti paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin (ei ollut päiviä, jolloin naamassa ei olisi ollut finnejä ja mustapäitä), ovat satunnaiset epäpuhtaudet vieläkin arkipäivää minulle. Otsani on hyvin altis näille ja nenän ja leuan ympärillä on aina mustapäitä. Naamani on myös tarpeettoman punainen aina poskien ja nenän alueelta. Varsinkin talvisin, tai kun nolostun.

MEIKITÖN

Meidän täytyisi lopettaa itsemme vertailua muihin, sillä jokaisella ihmisellä on omanlaisensa iho, omanlaisensa ongelmat ja omanlaisensa hyvät puolet. Itseään ei kannata verrata myöskään julkkiksiin tai edes youtubetähtösiin, sillä kuvaustilanteissa on yleensä panostettu hyvään valaistukseen: epäpuhtauden "katoavat" iholta. Lopeta myös itsesi vertailu ystäviisi. Usko minua, kun tajuat että se on aivan turhaa, tunnet olosi paljon paremmaksi. En itsekään ole vielä täydellinen, vertailen itseäni ihmisiin joita ihailen, jollainen haluaisin olla. Se on hyvin uuvuttavaa ja itsetunnon alentavaa lopuksi, mutta en saa itseäni lopettamaan.

Kuten Rhi videolla sanoo, kannattaa pikkuhiljaa käydä ulkona ilman meikkiä. Ei sillä, että meikki olisi pahasta, mutta olisi hyvin tärkeää tajuta meikin olevan vain sinua itseäsi varten. Ulkona kovin moni ei pistä edes merkille meikittömyyttäsi, ja jos olet yhtä itsetietoinen kuin minä (keskustaan on hankala mennä ilman meikkiä) etsi itsellesi jotain kivaa tekemistä tai seuraa, jolloin voit unohtaa koko meikittömyytesi. Seuraa, jonka seurassa tunnet itsesi aina hyväksi.

Meikittömyys on lopulta todella normaalia, vaikka se tuntuukin aluksi isolta asialta. Koita saada ajatuksesi muuttumaan meikkiä kohtaan. Se ei ole jotain, mitä laitat jotta näyttäisit hyvältä. Se on jotain, joka nostaa ehkä itseluottamustasi ja korostaa parhaita puoliasi. Ei me näytetä huonolta ilman meikkiä, me näytetään vain luonnollisilta. Eikä se ole huono asia.

Just wondering about confidence without makeup. I'm not going to translate all of this, but definitely watch Rhiannon's video about this! Everybody have had breakouts, and everybody does indeed have a face. Stop comparing yourself to others, because our skins are very different from each others. Nobody in the street will notice that you are not wearing any makeup, you are just another person. Find yourself fun company or something fun to do while you are not wearing any makeup. This helps you forgetting your bare face. Wearing no makeup at all is totally normal and makeup isn't something that makes us beautiful. It just highlights our best features. 


Veera

16. heinäkuuta 2014

In the middle of the town


SKY

Tässä on jotain maagista ja rauhoittavaa, kun vaeltaa sydän pampaten keskellä yötä iloitsevassa, elämää täynnä olevassa kaupungin sydämessä. Sisällä kavaltaa hienoinen pelko, mutta ihmisten hymyt, nauru ja kauniit valot poistavat mielestä kaiken vaarallisuuden. Yöllä maailma on kaunis, herkkä ja melkein käsinkosketeltava. Haluan lisää näitä iltoja, jolloin istutaan kalliolla järven kupeessa ja sen jälkeen saa vaeltaa kaupungin sykkeessä. Me nauretaan kalliolla teidän typerille jutuille. Sisälläni kiittäisin maailmaa, kuinka olenkaan saanut tavata ihmisiä, jotka tekevät päivästä aina paremman ja iloisemman. Kuinka minulla on lähelläni ne vähäiset ihmiset, joiden kanssa saa muistella kaikkia juttuja kouluvuosien varrelta. Vaikka taivas pimenee, meidän sydämemme pysyvät valoisina valaisten näkymää. Haluaisin jäädä ikuisesti tähän tutkimaan kaupunkia katseellani. 

Some mindflown produced text, which I'm not able to translate to English. 

Veera

14. heinäkuuta 2014

OVERSIZED

OVERSIZED

Sain pikkusiskolta ison t-paidan, jota en ollut ikinä nähnyt sen päällä. Yhdistinpä sen sitten mun ilmaisiin Leviksiin ja Vansseihin ja kirpparilta löydettyyn Monkin reppuun. Sotkuinen nuttura on ystävä, silloin kun hiukset eivät tunnu tottelevan ollenkaan ja kauniit kiharakampaukset jäävät vain unelmaksi. 

I got this oversized t-shirt from my little sister, loved it with Levi's shorts and trifted packbag. 

Veera

12. heinäkuuta 2014

Mummulla on saari

TERVETULOA
LÄTYT
TISKAUS
SUNSETONTHELAKE
DOOR

Saaressa on aina kiva käydä. Rakastan sitä pientä punaista mökkiä, laituria ja saunaa. Siellä on omaa rauhaa, saa olla aivan omissa oloissaan riippumaton suojassa. Mitä nyt pari sataa ötökkää hyökkää kimppuusi välillä. Ja sinne on aivan ihanaa mennä veneellä!

Loved being at my grandma's island. I love the red cabin, you have your own space to do what ever you like. Nevermind the couple hundred bugs.

Veera

10. heinäkuuta 2014

Beehive

BEEHIVE

Osallistuin Melonladyn ja FlamingoAmyn mehiläispesäkampauskisaan tällaisellä viritelmällä. Ihan hyvä ensimmäiseksi yritykseksi, opin tästä jotain seuraavaa kertaa varten! Aion todellakin tehdä tämän kampauksen uudestaan johonkin juhliin. Tunsin oloni oikeaksi naiseksi. Katso video tästä!

I entered Melonlady's and FlamingoAmy's beehive (or melonhive) competion with this hairdo. Quite good for a first try, and definitely learned something for the next time (going to do this for parties this summer). I felt like a real lady! Watch the video!

Veera

8. heinäkuuta 2014

Casual outfit

CASUAL

Tosi arkinen asu mulle, jotain mitä sattuu kaapista löytymään ja päälle, vanssit jalkaan ja menoksi! Tykkään tosta topista ihan älyttömästi, maksoi varmaan euron kirpparilla, farkut kanssa jonkun parisen kolikkoa. Kokeilin maitotyttökampausta, ja tykkäsin kyllä kauheasti, tosi söpö ja symppis kampaus. Hiukset kivasti pois tieltä, mutta samalla vähän esillä.

Very casual outfit, something that just comes to hand. My basic shoes, old school Vans. Love my top and my jeans, both from flea market. Tried some braids, loved it. Very cute!

Veera

6. heinäkuuta 2014

Favourite Youtube-channels

Mulla on ollut itseasiassa hyvin kauan mielessä väkästää tällainen postaus, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Olen ollut Youtubessa vasta vähän aikaa, joten ei ole minulle mikään vanha juttu. Kaikki kuitenkin taisi lähteä siitä, kun katsottiin poikaystävän kanssa Pewdiepieta ja seikkailin sitten tylsänä iltana Marzian kanavalle. Linkkaan tähän muutamia lempikanaviani! HELEN MELONLADY on ehkä iloisin ja positiivisen bloggaaja, jonka tiedän. Huhhuh, hymyjen ja naurujen määrää! Helenin tyyli on myös sellainen, josta saattaa nappailla ideoita itsellekin. Helen postailee aika lailla kaikkea mahdollista, painottuen kuitenkin vaatteisiin ynnä muuhun sellaiseen.GRAV3YARDGIRL aka Bunny oli ensimmäinen tuttavuus heti Marzian jälkeen. Aluksi hieman äänekäs esiintyminen oli outoa, mutta nykyään en huomaa mitään. Bunnyn kanavassa on parasta sen monipuolisuus ja ehdottomasti "Does this thing really work?"-sarja. Videot piristävät yleensä heti, mikä on vain plussaa silloin kun on huono päivä.NERDY NUMMIES on nörttihenkinen leipomisshow! Suloinen ja pirteä Ro leipoo mitä suloisempia leipomuksia, ja on viime aikoina kehittynyt. Ensimmäisiä kertoja, kun katsoin kyseistä kanavaa, kaikki tehtiin valmisjauhoista, mutta nykyään on ihan kunnon reseptejäkin. Ideoita ja ehdotuksia toteutetaan hyvin ja täältä löytyi myös inspiraatio pikkusiskon synttärikakkuun

Lisäksi seuraan näitä kanavia:

Just linked my favourite youtube channels for you! 

Veera

5. heinäkuuta 2014

Sk8er girl

Sk8ergirl

Hiukset kiharalla ja mekko päällä! Punkkari kehui bussissa mun hiuksia ja niiden väriä, mutta ei tuntunut sitten jättävän minua rauhaan. Farkkuliivi on kirpparilta, huppari lainattu pikkusiskolta, mekko H&M:ltä ja jalassa Vanssit. Laudan ostin joskus Stadiumista. Harvoin kuljen ilman sukkahousuja kesälläkään, en tunne oloani vaan mukavaksi. 

My hair was admired in the bus, heh. The denim vest is second hand, hoodie is borrowed, dress is from H&M and shoes are Old school Vans. I bought the longboard from Stadium last summer. 

4. heinäkuuta 2014

DIY: Ystävyysranneke

VÄLINEET

Yksi päivä tuli hirveä hinku tehdä joskus kesäleirillä vääntämiäni ystävyysrannekkeita. Oon tosin niin forever alone, että tein niitä itselleni, äidilleni ja äidin kaverille. Tekeminen on tosi simppeliä, kun pysyy vain perusmallissa, mutta itse en edes onnistunut tekemään nuolimallia. 

Tarvitset:
- eri värisiä lankoja (3-4 langalla tulee kivannäköistä)
- sakset
- teippiä

ASETTELU

1. Leikkaa naruista noin metrin pituisia pätkiä (mitä isommat ranteet/nilkat, sitä pidempi narun tulee olla). Minunlaiselle pienelle ihmiselle metri on sopiva, mutta isommalle jopa kaksi. Minimimäärä naruja on 3, mutta kuudellakin tulee aika ohutta. Paksumman sai kahdeksalla narulla. Itselläni on ollut tapana ottaa jokaista väriä 2 narua. 

2. Tasaa narut ja solmi ne toisesta päästä. Teippaa narut pöytään ja asettele ne haluamaasi järjestykseen (värit tulevat esiintymään siis siinä järjestyksessä). 

3. Valitse, haluatko solmia solmusi vasemmalta oikealle vai oikealta vasemmalle. Naru menee siis vinossasiihen suuntaan, mihin solmit. 

4. Tässä on hyvä kuva (ensimmäinen), mikä selvittää solmujen solmimisen aika helposti. Alla on myöskin video asiasta! 

5. Aloita jommasta kummasta reunasta, ja solmi jokaiseen naruun sillä reunimmaisella kaksi kuvan tapaista solmua. Kaksi jokaiseen, ja sitten jatkat samasta reunasta mistä aloitit seuraavalla narulla saman jutun. 

6. Jatka tätä, kunnes narusi on tarpeeksi pitkä. Naruilla on tapana kiertyä ja poikkoilla, joten helpointa on teipata sitä välillä pöytään kiinni lisää, jotta työskentely helpottuu. 

7. Solmi narun päähän samanlainen solmu  kuin alussa ja kiinnitä ranteeseen tai nilkkaan solmimalla! 

VALMIIT

Tässä kuva vielä valmiista tuotoksista. Kaikki muut, paitsi keskeneräinen,on tehty vasemmalta oikealla, joka on oikeakätiselle paljon helpompi kuin oikealta vasemmalla, joka taas toimii vasenkätisille paremmin. Täältä löydät myös ohjeita ja inspiraatiota ihan suomeksi, jos mun ohjeet eivät oikein avautuneet. Tuntuu että kuvailin tän jotenkin tosi huonosti.

Just described the making of friendship bracelets very poorly, I'm sure you find better ones if you google "friendship bracelets". I love them, they are so cute!

Veera

2. heinäkuuta 2014

Inspired by festival season

FESTIVALS

Inspiroiduin festivaalikaudesta ja kaikista hulluuksista, mitä voi päällensä laittaa ja musiikista ja kaikesta mikä festareihin liittyy! Vietin eilisen katsoen hiustutoriaaleja Youtubesta, ja voi, nyt löytyykin sitten intoa mitä hassuimpiin kampauksiin! Tämä on hyvin kesy, letit ja aaltomaisuus tuo mieleen ehkä hipit ja bohotyypit. 

Paita on Carlingista, shortsit on jotkut ihanat vintaget kirppikseltä, laukku Ahvenanmaalta suloisesta second hand-kaupasta ja kengätkin on kierrätettyä kamaa. Nahkatakki on Vero Modasta, ja sen vuori on muuten revennyt. Luulin, että Vero Modan vaatteet ovat laadukkaita, ja tuokin takki palvelisi mua vähän kauemmin hajoamatta. Korut kaikki on kirppikseltä myöskin, lukuunottamatta luokkasormusta. 

Alan kirjoittamaan myös blogiin englanniksi ja siihen on kaksi syytä: 1) tarvitsen harjoitusta niin kirjoitetusta, kuin puhutustakin kielestä Hollannin matkaa varten ja 2) haluan tarjota myös ulkomaalaisille lukijoille mahdollisuuden ymmärtää postauksiani. Englannin kieliset käännökset olisivat myöskin ilmaantuneet syksyllä, kun pääkieli vaihtuu englanniksi ja tapaan uusia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä suomea. 

FESTIVAL2

I was inspired by festivals! Festival style is kind of hippie and kind of boho, which I really love! Almost all items in this outfit are second hand, expect the leather jacket (Vero Moda) and flower shirt (Saints & Mortals / Carlings). I also did some braids in my wavy, crazy hair. 

Veera