25. lokakuuta 2014

Velvety dress

VELVETDRESS

Viime viikonloppuna käytiin Sofian kanssa Amsterdamissa, ja mun oli tarkoitus ostaa vain nuo maiharit, mutta eksyttiin sitten Forever 21:iin (vitsit mikä kauppa, huhhuh) ja löysin tämän samettisen mekon. Kokeilin paria muutakin mekkoa ja farkkuja, mutta eihän ne istuneet juuri ollenkaan. Mekossa luki hintalapussa 15 euroa (alennettu hinta), mutta sitten kun menin kassalle, myyjä alkoi selittämään, että mekon hinta onkin nyt 8 euroa. Fine by me! Täällä tosiaan pystyy jonain päivinä vielä kulkemaan ilman takkia ja ohuilla sukkahousuilla, jonain päivinä on kylmäkin, mutta huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa syksyä ollaan täällä, kuin Suomessa! 

Last weekend we went to Amsterdam, and my goal was only to buy Dr. Martens. But, then we somehow got lost in Forever 21 and I found this amazing dress for only 8 euros. I am surprised that I can still walk around in sheer tights even though its October. The autumn is just starting here really, and in Finland it is already snowed for the first time. Crazy world.

Veera

23. lokakuuta 2014

Utrecht

HOUSES

Käytin hyväkseni neljän päivän vapaaputkea ja Amsterdamin lisäksi suuntasin jalkani askeleet kohti Utrechtia, jossa olin jo kerran käynyt shoppailemassa. Nyt oli tarkoitus vain tutkia ja seikkailla, sekä käydä FC Utrechtin stadionilla. 

Utrecht on tosi hyvä shoppailukaupunki: kauppoja tuntuu olevan kaikkialla ja vaikka mihin makuun! Heti rautatieasemalla on suuri ostoskeskus Hoog Catharijne, josta löytyy liikkeitä vaikka muile jakaa. Myös Steenweg on hyvä ostoskatu. Paikalliset Amersfoortista lähtevät usein shoppailemaan Utrechtiin, ja ihan syystä. Löydettiin myös ihana lahja- ja säläkauppa Lijnmarktilta, samaisella kadulla oli muitakin ihania kauppoja! It's a Present-niminen kauppa sijaitsee siis osoitteessa Lijnmarkt 16, ja sieltä kyllä löytäisi erikoisia lahjoja ja käyttötavaraesineitä. Itse ostin lämmittävän yksisarvisen, sellaisen kauratyynyn (tämä on kylläkin täytetty vehnällä ja laventelilla). 

I had four days in a row off from work, so after we had visited Amsterdam, we went to Utrecht. This was my second time in Utrecht, last time I just did some shopping, this time we strolled around a little. 

Utrecht is amazing city for shopping purposes: the shops are everywhere and there's shop for everything. Right at the railway station there is shopping centre Hoog Catharijne, where there is something like hundred of shops. Also Steenweg is good shopping street, but the shops are spread really all around the main streets. All the locals from Amersfoort go to Utrecht for shopping, and there's a reason for it. Shops, shops and shops! We found these cute stores at Lijnmarkt, and at Lijnmarkt 16 there's this shop called It's a Present, which is lovely. I bought a "Huggable Unicorn", unicorn pillow, that you put in the microwave and then it keeps you warm. Love it!

DOMCHURCH

Muita nähtävyyksiä on totta kai joka ikisestä hollannin kaupungista löytyvä kellotorni, Utrechtissa se on nimeltään Dom tower. Sen aukiolla on myös samanniminen kirkko, jossa käytiin ja joka oli ihan nätti sisältä. Dom towerin vieressä, mutta ei aukiolla, on kiva frozen yogurt-paikka, josta sai viimeksi pienen jäädytetyn jogurtin mansikoilla ja oreoilla kolmen euron hintaan. 

Zadelstraatilla, ihan Dom-aukion lähellä on kiva pieni kahvila, josta saa myös syötävää. Sofia söi juustoleivän (4,95 €), johon sai oikeasti kunnon tummaa leipää sekä joi jotain mehua lasillisen hintaan 2,75 €. Itse join chai lattea (2,75 €) ja söin kevyintä uunissa paistettua juustokakkua, mitä olen syönyt, hinta taisi olla nelisen euroa. Eetwinkel Geniet kannattaa siis käydä testaamassa. 

There are also things to see in Utrecht, not just shopping. Every city in the Netherlands has a big clock tower, and in Utrecht it's called Dom tower. At Dom square there is also church called Dom, which is quite small, but pretty. Right next to Dom tower (not in the square), there is a nice frozen yogurt bar, last time you got a small frozen yogurt with strawberries and Oreos for three euros. 

In Zadelstraat, close to the Dom square, there's a nice cafe called Eetwinkel Geniet. My friend ate a good sandwich and drank some juice, I drank chai latte and ate homemade cheesecake and it costed 14 euros total, so not bad. There's all kind of stuff to eat for lunch, so you should go check it out, if you are in Utrecht.

DOMTOWER

Käytiin myös FC Utrechtin kotistadionilla, Galgenwaardilla. Mikäs siinä, hassua nähdä kunnollinen futisstadioni, kun Tampereella olet tottunut siihen Tammelan rämäiseen yksilöön. Eihän sinne kentälle nähnyt, mutta ymmärrettäväähän se on. 

We also went to Galgenwaard, FC Utrecht's home stadium. It was kind of funny for me see a proper football stadium, because the one that is in Tampere is pathetic. 

Veera

22. lokakuuta 2014

One crazy autumn

MUSHROOMS

Tämä syksy on ollut yhtä omituista unta, ja se tuntuu vain jatkavan hurjaa vauhtia eteenpäin, ilman että itse edes tajuan sitä. Olen ollut kohta kaksi kuukautta ulkomailla. 50 päivää ulkomailla tekemässä töitä laadukkaassa hotellin ravintolassa. Päässä alkaa surista kun sitä ajatteleekin. Päivittäisessä elämässä ei enää tajua olevansa ulkomailla: ympärillä vaan satutaan puhumaan eri kieltä ja kassalla pitää aina mainita puhuvansa englantia. 

Tiedän, että lupasin yrittää postailla samalla tahdilla täältä, kuin koto-Suomessakin, mutta se tuntuu olevan täysin mahdotonta. En istuskele koneella, vaan matkustan, seikkailen, katselen. Työpäivinä ei jaksa laittautua, se on sama kuin Suomessakin, mutta myöskin muina päivinä laittautuminen on hankalaa: iso osa mun vaatteista on Suomessa, joten kuvissa saisivat pyöriä samat vaatteet. Pahoittelen siis sitä, että viime aikoina blogi on täyttynyt matkapostauksista, joiden sisältö on ehkä suunnattu omalle perhe- ja kaveripiirille enemmän. 

This autumn has been one crazy dream, and it seems to keep going on in huge speed without me noticing any of it. I have been almost 2 months in the Netherlands. 50 days abroad, working in good restaurant at a hotel. My head starts to buzz when I think about it. You don't really realize that anymore in your daily life: people just happen to be talking foreign language that you don't understand and at the cashier you always have to state that you speak English, not Dutch. 

I know, I promised to keep posting at the same speed as I did in summer and spring, but it seems to impossible. I don't simply have the time to put up good continent for the blog, and I don't sit around at my laptop that much: I go on adventures! And when I go to work, I am simply too lazy to put up any "good" clothes or make myself look pretty for the photos and almost 75 percent of my clothes are in Finland. So, I apologize for all the travelling related post, that are up in my blog at the moment. 

LEAVES

Tiedän kuitenkin, ja tekin tiedätte, että tämä on vain hetkellinen tila. Tulen takaisin sopivasti mun 18-vuotissyntymäpäiväksi ja sen jälkeen tuleekin jo joulu. Joulun jälkeen alan luultavasti palailla normaaliin elämään ja luultavasti toipumaan shokista, että onkin takaisin Suomessa. Siinä vaiheessa postaukset alkavat jo varmasti lisääntymään, sillä mä oikeasti ikävoin tätä. Ikävoin sitä tunnetta, kun on kirjoittanut hyvän postauksen, joka sisältää mahtavia kuvia ja saa vielä kommentteja, niin ikävöin sitä onnistumisen tunnetta. Tosin onnistumisen tunteita saa töissäkin, mutta tämä on jotenkin erilaista. 

Tässä mä luon ihan itse jotain alusta lähtien, töissä mä teen ohjeiden mukaisesti. Koko blogi, kaikki kirjoitukset, kaikki kuvat on täysin mun käsialaa ja täysin mun näköisiä. Sitä taidan ikävöidä eniten, että kaikki on omaa. Oikeastaan halusin vain sanoa, että kiitos teille, jotka vielä luette mun blogia, odotatte uusia postauksia (jos odotatte) ja ootte mukana tässä kiireisessä syksyssä omalla tavallanne. 

But, I know, and you know, that this isn't going to last. I will go back to Finland for my 18 birthday and after that it's already Christmas. After those two holidays, I will get back to my normal and usual life, maybe with a little bit of shock (wow, back in Finland) and I'm sure that at that point I'm going to post more stuff. I really miss this, doing all the posts. I miss the feeling you get after you have put up a good post, with nice photos and then you get comments on it, I miss that feeling of success. 

It's the feeling of success, when you have made everything from scratch to something you are proud of. The whole blog, all the posts, every image is complete mine and my design, complete me. I think that it the part I miss the most, when everything is your own thing. So, thanks to everybody who still reads my blog and waits for new posts (if you are waiting) and really, you are a part of autumn in some way. 

ORANGE

Veera

20. lokakuuta 2014

New Dr. Martens boots

DRMARTENS

Siinä ne nyt sitten on. Mun upouudet maiharit, niiden edellisten seuraajat: edelliset olivat siis esim. tässä asussa esiintyvät kukalliset, hieman erimalliset ja lyhyemmät kaverit. Nythän kyseessä on siis 1460W malli, vieläpä patenttinahkaiset, ja oi kyllä, niin suositut, että olivat kaupan viimeinen pari. Eli siis kengät ovat Dr. Martensin, ja maksoivat 130 euroa (tosin sain kengät ja puhdistussuihkeen 127,8 eurolla, kun oli opiskelijakortti). Hain kengät eilen. Ja nyt olen jo ihan rakastunut.

Vaikka näissäkin on ihan sama juttu kuin niissä edellisissäkin silloin pari vuotta sitten, kun ne sain. Ensimmäiset pari viikkoa näillä ei todellakaan lähdetä pitkälle kävelylle, kun pitää ajaa ne ensin sisään, jotta nahka pehmenee ja muotoutuu juuri sun jalalle. Nykyäänhän ne mun vanhat on mukavimmat kengät mitä omistan, mutta kulahtanut ulkomuoto ajoi kyllä ostamaan nämä. Taidan kyllä haaveilla niistäkin, joissa sisällä on aivan ihana karvavuori (x & x), mutta niille ei nyt tänä vuonna ainakaan ole asiaa mun kotiin! 

Suosittelen oikeasti Dr. Martenseja kaikille, jotka etsii mukavia, hyvännäköisiä ja kestäviä maihareita kuitenkin aika hyvään hintaan (130 euroa nahkakengästä ei ole paha). Muistaakseni 170 euron hintaan saat ostettua kengät, joilla on elinikäinen takuu. Ps. Mulle ei todellakaan makseta tästä mitään!

There they are: my brand new boots. These follow mine floral ones (those appear for example in this outfit) and these are the 1460W ones with patent leather and they are extremely popular at the moment (another young girl was trying on the same pair) and these were the last pair in the store. The Dr. Martens boots cost me 130 euros, which is not bad, as I got 10 percent off with my student card! I got these yesterday, and I'm so deeply in love with them already. 

Boots always come with a little downside: at first you must drive them in so the leather gets softer and gets in the shape of your foot. So at the beginning, you can get blisters and it may even hurt a little, but after a while, these are the comfiest shoes ever. My last pair is so comfy, that I love using them, but they are kind of aged and dirty-looking. 

I recommend Dr. Martens boots for everybody who are looking for comfortable, good-looking and durable boots in a decent price (130 euros for a good leather shoe it's not bad in my opinion). And if I remember correctly, you can get shoes that are guaranteed for life for 170 euros or something. Ps. I'm not paid to do this.

Veera

16. lokakuuta 2014

Amersfoort - Zoo pt 2

OLIFANTTI
MAKI
LITTLEAPES
GIRAFFE
BEAR
ISTUVA

PAPUKAIJA

Hieman lisää kuvia Amersfoortin eläintarhasta, musta tuntuu että näitä olisi vielä miljoona, mutta eiköhän tyydytä näihin! Olen kyllä hyvin tyytyväinen näihin kuviin, kun oli ihan mahtava aurinkoinen päivä. Lempikuva näistä on tuo leukaansa rapsuttava karhu!

And here's some more photos from the Amersfoort Zoo, I feel like there is hundreds more, but let's face it: all of those can't be here on my blog. I'm pretty satisfied with these photos because of the nice, sunny weather. My favourite picture is definitely that chin scratching bear!

Veera

14. lokakuuta 2014

Amersfoort - Zoo

TIGER
VESIMANGUSTI

Vähän aika saatiin ystävättereni kanssa idea lähteä eläintarhaan, kun sellainen tuossa parin kilometrin päässä on! Meillä ei ihan suuret odotukset ollut tästä eläintarhasta, kun töissä meille toitotettiin, ettei tämä ole niin mahtava ja upea, kuin isommat eläintarhat. Meille kuitenkin tämä tuntui olevan aika elämys!

Aikuiselta (ja nuorilta) sisäänpääsy eläintarhaan maksaa noin 20 euroa, joka ei mielestäni ole mikään röystöhinta. Itse ainakin suostuin sen hyvillä mielin maksamaan, sillä olen aina pitänyt eläimistä, ja varsinkin näistä hieman eksoottisimmista! Tosin tällä käynnillä pakollakin tuli siellä tarhassa mieleen, ettei tämä todellakaan ole hyväksi esimerkiksi norsuille tai kirahveille, jotka ovat tottuneet elämään isoilla savanneilla ja joilla on luontainen tarve vaeltaa pitkiäkin matkoja. 

So, we decided to go to the zoo with my friend the other day, because there is one in Amersfoort. We didn't expect much, because everybody at work told us, that this zoo isn't that amazing than the others, the bigger ones. Well, I liked this! 

It costs about 20 euros to enter the zoo (kids are cheaper), which isn't expensive to me. I've always liked animals and learning about animals, so I paid it very gladly. But in the zoo you always think, if this is good for the animals, which probably is not. 

SARVIKUONO
PINNGU

Ehdottomasti parasta tässä eläintarhassa olivat "aitaukset", joihin pääsit itse sisälle ja eläinten sekaan. Ensimmäinen yllätys olikin lintutalo, jossa papukaijoja lenteli ympäriinsä ja sisällä pystyi jopa ostamaan siemeniä ja syöttää niitä linnuille. Samanlainen löytyi myös yöeläimistä, ja siellä seassa käyskenteli laiskiasia ja sun muita elukoita, joita me ei kyllä hirveästi nähty. Olisivatkohan olleet nukkumassa, tai sitten vain ujoja. 

Ja oli kiva huomata, että eläintarhassa oli ajateltu erityisesti lapsia: oli onkaloita ja seikkailuratoja, jotka risteilivät eläinten aitausten lähellä tai yläpuolella. Laskettiin mekin yhdestä liukumäestä, kun haluttiin nähdä enemmän hyeenoista. Tosin miinuspuoli oli, ettei sitten aikuisia oltu ajateltu: pakkohan sen lapsen mukaan on sinne mennä, varsinkin jos on vähän pienempi lapsi. 

The best about this zoo is absolutely the enclosures where you get to in with the animals. Our first surprise was one these with enclosures with parrots and other birds. You will find the same kind with night animals, but we only saw sloths, because all the other animals were sleeping or shy. 

It was nice to notice, that especially children were considered in this zoo: there adventure tracks where you could adventure and also see animals. We did one of these tracks with my friend, because we wanted to see the hyenas. 

INHIMILLINENAPINA

Eläintarhasta kyllä löytyi jos jonkinlaista elukkaa, omia lempielukoita onkin varmaan mangustit ja nuo kummalliset saukkomangustit (madagaskarinmangustit), panda-apinat (mitä nääkin on), kissamakit (wuhuu Madagaskar!) sekä marat. 

You will find a lot of different kinds of animals, my own favourites are meerkats and those galidiinaes, panda monkeys (don't really what the real name is), ring-tailed lemurs (wuhuu, Madagaskar!) and maras. 

PARROTLOVE
PANDA-APINA

Eläintarhasta löytyy myös ne perinteiset kuten norsut, kirahvit, seeprat ja sarvikuonokin, tiikereitä ja gepardi! Löydettiin myös vähän sattumalta osio, jossa oli kotieläimiä, kuten sika, joka pelästytti mut röhkinällään. Tuo papukaija-kuva on kyllä yksi mun parhaita otoksia vähään aikaan, valo osuu kivasti ja kuvan aihe onkin söpösti rakastavaiset linnut. 

Amersfoort Zoossa on myös Dinosaurus Park, josta me ei ihan hirveästi innostuttu. Dinosauruspatsaita kaiuttimien kanssa, mutta ehkä tää on lapsille tosi kova juttu? Dinosaurus Parkista löytyy myös niitä todella isoja kilpikonnia, mutta niitä ei kyllä kauaa pystynyt pällistelemään: talo, jossa ne asustelivat oli kuin sauna, ja takki päällä se ei todellakaan ollut hauskaa. Talossa oli niin kosteaa, että kameran linssi veti täysin huuruun minuutissa. 

There are also those animals, you want and will always see: elephants, giraffes, zebras and even a rhino, tigers and gepard! We also found a section where there was all kinds of domestic animals like a pig, who scared the shit out of me: he was sleeping right next to the fence, so I could not see him and he snorred so loudly I almost jumped. From thing a to b: that parrot picture that I took is definitely one of the best photos I've taken in a while, the light hits the love couple nicely.

There is also a Dinosaru Park, which we didn't quite love. Dinosaur statues with noises, but I heard that the kids love this! You can also found the big, gigantic turtles (yeah, living ones) at the Dinosaur part, but the house was so warm and humid that we just went for a quick look and left. 

MARA
MANGUSTI'

Meille puhuttiin töissä myös jostain apinaeläintarhasta, jossa apinat ovat vapaana, apinasafari! Ne voi kuulemma oikeasti kiivetä sun olkapäälle! Vitsit, jos sinne vain pääsisi vielä, voisi olla aika elämys. Ja ehkä ne apinat on siellä onnellisempia, kuin normaalissa eläintarhassa, missä ne nököttelee siellä häkeissä. 

At work they also spoke about some kind of ape zoo, where they run free, ape safari! Yes, they can climb your shoulders. Oh boy, I want to go there, would be nice experience. And maybe the apes are a lot happier there than in a normal zoo. 

Veera