30. tammikuuta 2015

90s denim skirt

90s
90s2
90s3

Inspiroiduin 90-luvusta ja chokerit on tällä hetkellä kovaa huutoa mun käytössä! Juurikin vikisin, kuinka haluan ysäriharkkuhameen ja sellaisen sitten löysinkin, tosin en niin halvalla kuin ajattelin, mutta rakasta tota kuosia. Myöskin ihana karvaneule oli uusi löydös, pitää taas laittaa kaupat bannaan ja lopettaa muutenkin tuo vaatteiden hamstraaminen, kun rahaakin pitäisi alkaa säästämään. 

Choker - Gina Tricot | Cardigan - Gina Tricot | Top - H&M | Skirt - H&M | Boots - Dr. Martens

I was inspired by the 90s and I have been loving chokers lately. I just said, that I want 90s denim skirt, and look what I found! The furry cardigan is also new, have to stop buying new clothes, have to save some money. 

Veera

21. tammikuuta 2015

Failure at filmography

1
2

Siis ei hitsi. Joku olisi voinut ehkä mainita mulle, että filmiä ei kannata viedä läpivalaisun läpi, kun se menee siitä pilalle tai jotain. No, kahdesta kokonaisesta filmistä mulla on tasan nämä kaksi kuvaa, jotka pelastuivat. Sain itkupotkuraivarin ja itkin paljon, enkä ole vieläkään saanut tätä oikein sulatettua. Sinne siis katosivat mun matkakuvat, sekä loppukesän kuvat filmiltä. Uskallankohan käyttää noita kahta, jotka olivat mulla mukana. Onkohan nekin ihan pilalla. Ja rahaa palaa...

Oh no. Somebody could have said something to me about bringing film with me when travelling with an airplane. The security scan harms the film, so I only have these two photos left from two whole film rolls. I cried, a lot, and I'm still in a shock. Money burns...

Veera

Warm enough

Warmenough
plö

Oltiin lähdössä ostelemaan mulle uusia farkkuja (hahaa, oon treenannut niin ahkerasti että farkut ei mee reidestä ylöspäin), ja tällainen asu eksyi sitten päälle. Pidin siitä kovasti, ja päätinkin kuvauttaa sen. Esittelyssä mun uusi talvitakki, sekä yksi mun uusista villapaidoista (okei, puuvilla). Toi paita on ihanan rento ja mukavan mallinen. Uusi talvitakki on ihanan lämmin ja mukavaa vaihtelua siihen maastonvihreään. Ja on se hauskaa kun vetoketju toimii, niin ei tarvi täristä kylmästä, kun alkaa tuulla. 

Coat - Carlings (Red Label) | Scarf - DIY | Bag - Second hand | Sweater - Carlings (Red Label) | Jeans - Second hand | Shoes - Dr. Martens

We were going to buy some new jeans for me (hah, few old ones won't fit me anymore, too much training!) and I was wearing this. I liked it, so I asked my boyfriend to photograph it. In spotlight is my new winter coat and my new sweater. 

Veera

18. tammikuuta 2015

Pari sanaa alkoholilaista

Olen viime aikoina lueskellut yhtä mahtavaa sarjakuvablogia, mutta blogin pitäjällä on kovasti erilaiset mielipiteet kuin itselläni alkoholilainsäädännöstä. Eri mielipiteet on todellakin jees, ja innostuin kirjoittamaan omani. 

En ole oikein ikinä ollut innoissani Suomen alkoholilainsäädännöstä. Itse kun kannatan aivan erilaista alkoholinkäyttökulttuuria: juodaan hyvää juomaa ruoan kanssa, ystävien kanssa hillitysti tai juodaan vaikka saunaolut. Baarissa ryyppääminen humalaan tai kotibileissä viinapullon kanssa riekkuminen ei ole se mun juttu. 

Ensinnäkin alkoholilainsäädäntö (sekä useat muut lait ja säädökset) hankaloittavat ravintoloiden ja yökerhojen toimeentuloa muutenkin vaikeassa tilanteessa. Itse alalla olevana tämä suututtaa: ihmisillä ei ole varaa käydä ulkona edes syömässä, saati sitten maksaa kalliit juomat ruokien päälle. 

Suomen alkoholipoliitikan tarkoitus on holhota ja näin estää alkoholin haitat (joita ovat fyysisten vaurioiden lisäksi niin tavaroiden hukkaaminen tai hajoittaminen, riitely ja tappelut, morkkikset sekä rattijuoppous tai rattijuopon kyydissä oleminen). Valitettavasti isojen ihmismassojen holhous ei ole toimivaa (tai onhan se, mutta vapaus saattaa jäädä johonkin matkan varrelle). Ihmisten pitää itse alkaa pitää itsestään huolta ja miettimään myös kanssa eläjiään (kuten tämän kirjoituksen lopussa todetaan). 

Alkoholilaki on kuitenkin täynnä kummallisia tulkinnanvaraisia lausekkeita, esimerkkinä anniskeluravintoloiden aukio-oloaikoja koskeva säädös:

Ravitsemisliike saa olla auki klo 05.00-02.00 ja anniskeluaika on 09.00-01.30. Anniskeluravintola voi hakea lisäaikaa, joka voidaan myöntää vain erityisten syiden vaatiessa. Anniskelupaikan sijainnin tulee olla sellainen, ettei anniskeluajan jatkumisesta ole haittaa tai häiriötä ympäristössä eläville. Erityisenä syynä voidaan pitää:

a) anniskelupaikan toiminta-ajatusta, joka tasokkaan viihdeohjelman tai muun siihen verrattavan syyn vuoksi edellyttää pidennettyä anniskeluaikaa
b) anniskelupaikassa järjestettävää erityistä tilaisuutta tai tapahtumaa
c) anniskeluravintola toimii hyvätasoisen hotellin yhteydessä
d) anniskeluravintola on varustelu- ja palvelutasoltaan erityisen hyvätasoinen viihderavintola

Tätä lukiessa, tulee välttämättäkin pari kysymystä mieleen. Miten määritellään laadukas viihdeohjelma? Jonkun mielestä laadukas viihdeohjelma on tauotta pyörivä televisio, ja joidenkin mielestä livemusiikki. Mikä on hyvätasoinen hotelli? Entä mikä on riittävä varustelu- ja palvelutaso, jotta anniskeluravintola yltää eritysen hyvätasoiseksi? Tällaiset asiat tulisi määritellä, jotta viranomaiset eivät omillaan pompotella ravintola- tai yökerhoyrittäjiä. 

Sitten haluankin tulla alkoholimainontaan. Suomessa ei ole pitkään aikaan saanut mainostaa väkeviä alkoholijuomia, mutta satunnaisesti kadulla on tullut vastaan lonkero-, olut-, siideri-, tai viinimainoksia. Nykyään sitäkään ei sitten saa tehdä. Seuraavat lainaukset on otettu täältä.

Alkoholilain vastaista toimintaa saattaa olla myös se, että alkoholialan toimija luovuttaa kuluttajan asemassa olevalle kirjoittajalle (esim. bloggaaja) tietoja, jotka katsotaan mainonnaksi.

Jokainen varmaan muistaa viskikohun? Eli käytännössä tämä meinaa sitä, että bloggaaja ei saa udella alkoholin valmistajalta erityisiä tietoja, koska ne hyvin luultavasti sitten lasketaan mainonnaksi. Onneksi saat vielä itse kirjoittaa omista mielipiteistä, mutta kaikenlainen tieto niin messuilta kuin vaikka yrittäjältä itseltään saattaa olla kiellettyä. 

Alkoholin epäsuoraksi mainonnaksi katsotaan se, että toisen tuotteen mainonnasta välittyy mielikuva väkevästä alkoholijuomasta esimerkiksi kuvien tai värien vuoksi. Väkevän alkoholin epäsuoraksi mainonnaksi on katsottu muun muassa ravintolan lehti-ilmoitus, jossa oli väkevän alkoholin etiketissä olevaa kuvaa muistuttava kuva peltoaukeasta.

Hei nyt tuntuu siltä, että juoksen pää edelle tiiliseinää päin. Eli en saa präntätä esimerkiksi ravintolani logoa lehteen, jos se vaikka jollain ihmeellä sattuu jota kuta muisuttamaan jostakin viinasta. Se, kuka huomaa yhdenmukaisuuden, on jo juonut kyseistä alkoholia ja varmasti aika tuttu etiketin kanssa (en minä kyllä muista viinipullojen etikettejä ulkoa), joten tällä ei nyt ainakaan suojella ketään, vaan aiheutetaan haittaa ravintoloiden mainonnalle.

Valtion yhtiöomistuksessa kertovassa julkaisussa ei saanut julkaista valtion omistaman yhtiön valmistamien väkevien alkoholijuomien kuvia.

Totta. Mutta silti Alko tuntuu saavan tehdä ihan mitä lystää. Meille on monta vuotta tullut Etiketti, ja tämän vuoden Etiketti saapui postissa. Siinä ihan selkeästi suositellaan viinejä: eikö tämän voi laskea myynnin edistämiseksi, kun viinejä saa ostettua vain Alkosta? Tätä myöskin ihmettelin. Jos alkoholiyhtiöt eivät saa olla mukana omilla logoillaan, miksi Alko saa? 

”Mainostaja ei saa kannustaa kuluttajia jakamaan alkoholimainokseksi katsottavaa sisältöä”. Some-painikkeet ovat kiellettyjä alkoholijuoman valmistajan sivuilla kun kyse on alkoholimainonnasta.

Hmm. Kummallista touhua rajoittaa kuluttajien välistä viestintää. Mitäs Suomen viranomaiset aikovat tehdä ulkomaisten alkoholijuomien tuottajien sivuille, josta noita some-painikkeita satavarmasti löytyy? 

Esimerkiksi kuohuviinipullon ja t-paidan yhteispakkauksen myyminen kielletty, koska t-paita ei ole olennaisesti tarpeellinen juoman nauttimisessa.

Kyllä se paita päällä kuohuviinin nauttiminen paljon hauskempaa, kuin ilman paitaa. No ei vaan, mutta ketähän se sitten oikeastaan haittaakaan, jos joku haluaa ostaa t-paidan ja kuohuviinipullon yhteispaketin? 

Itse haaveilen, että Suomi pääsee joskus niiden maiden kanssa samaan kastiin, jossa alkoholijuominen on nautinnollista ja se tehdään hyvässä seurassa ja hyvän ruoan kera, ilman mitään aikeita juopumukesta. Olen kuitenkin elämässäni törmännyt useisiin humalaisiin ihmisiin, enkä ikinä nauti kohtaamisesta. Sen takia toivoisinkin, että seuraavan kerran, kun te lähdette kylille juopottelumielessä, mieti kahdesti. Mieti myös niitä muita ihmisiä, sekä mieti haittoja mitä aiheutat itsellesi. Myös niitä "pienempiä", kuten kännykän hukkaaminen tai mekon hajoaminen. 

Veera

13. tammikuuta 2015

Open back

OPENBACK

Lauantaina Apulannan keikalla mulla oli tällainen asu päällä. Rentoa, helppo olla, eikä pitäisi tulla liian kuuma (tuli silti). Choker on Gina Tricosta, pidempi kaulakoru Glitteristä ja aivan ihana viininpunainen toppi Carlingista. Farkut on poimittu kirpparilta ja jalassa mulla oli uudet Vanssit. 

On Saturday I wore this outfit to the Apulanta gig. Relaxed, easy to be and dance, and not too hot. Choker is from Gina Tricot, longer necklace from Glitter and absolutely lovely top is from Carlings. The jeans are second hand and the sneakers are from Vans.

Veera

11. tammikuuta 2015

Apulanta - Kosto kaikista vuosista 10.1.2015

kollaasi1
kollaasi2

Sorry, this is only in Finnish. Last night I was at Apulanta's gig.

Eilen oli mun pitkään odottamani päivä: Apulannan stadion-keikka. Olen varmaan aikaisemminkin maininnut, että Apulannalla on kovinkin erikoinen paikka mun sydämessä ja useille biiseille löytyy niin muistoja kuin vain pelkkää tunnelataustakin. Joten, keikalle pääsy oli kyllä unelmien täyttymys. Keikalla oltiin siis neljän hengen poppoolla: minä, äiti, pikkusisko  sekä poikaystävä. 

Keikka ei ollut pelkästään musiikillisesti loistava, mutta myös aikamoinen spektaakkeli niin silmillekin. Oli tanssijoita, sirkushuveja, lentokoneita kuin myös tulta ja räjähdyksiä. Seisottiin toisessa rivissä, joten nähtiin todella hyvin. 

Aloin itkemään ensimmäisen kerran, kun Maanantai alkoi soida. Sen jälkeen tirautin kyyneelen Ilonassa ja vähän joka välissä. Lopulta itkin vielä autossa, että joko se oli loppu. Noin kahden ja puolen tunnin keikka tuntui lyhyeltä, kun bändillä on niin pitkä historia. Oli monta biisiä mitä olisi ehkä halunnut kuulla, mutta keikka täytti mun odotukset. Bändin jäsenet on vaan niin helkkarin taitavia! 

Lopulta päädyttiin myös ostamaan keikasta taltioitu DVD, joka saapuu kotiovelle helmikuun lopussa. Tuskin maltan odottaa, että saan katsoa keikan uudestaan. Ja ehkä jopa löytää itseni yleisön joukosta (kameramies meinaan taisi hieman kuvata meidän kohtaa kun itkeä vollotin). 

Veera

6. tammikuuta 2015

Sweater Weather

1
2

Jes, lumi tuli takaisin! Tässä tällainen asu, jota pidin viikonloppuna kun lähdin kirppistelemään (löytämättä mitään). Kaulakoru on Gina Tricotista, villatakki kirpputorilta, paita Conversen, reppu kirpputorilta, farkut kirpputorilta ja bootsit on Dr. Martensit. Pitkästä aikaa laitoin jopa punaista huulipunaa! 

Yes, the snow came back! Here's my outfit from the weekend (went to flea markets, didn't found anything). The choker is from Gina Tricot, cardigan is second hand, shirt is from Converse, backpack and jeans are also from flea market and boots are my dear Dr. Martens. For a change, red lipstick!

Veera

4. tammikuuta 2015

Wishes and goals for 2015

2015
WISHES:
- Tänä kesänä olisi mahtavaa saada ihan oikeasti kesätöitä. Kaikkein ihaninta olisi saada työpaikka omalta alalta, tiskarina tai keittiöapulaisena. Myös leipurin hommat, sekä oikeastaan ihan mikä tahansa kelpaa mulle. Antakaa mulle töitä, pliis.

- Haluan kokea festarikesän. En ole ikinä käynytkään festareilla Tampereen ulkopuolella, mutta tänä kesänä haluan oikeasti festareille! Yksi vaihtoehto on hakea töihin tai vapaaehtoiseksi festareille, sillä saan anniskelupassinkin sopivasti kesäksi.

- I wish, that I get a summer job this. It would be awesome to get one from the kitchen, but anything will do. 

- I want to experience a good festival summer this year. I have never been to festivals outside Tampere, so camping and good music, here we come! Maybe I can get a job, or work voluntarily in the festival.  

GOALS:
- Vuonna 2015 haluan lukea vieläkin enemmän, ja tänä vuonna ylsin 15 kirjaan. Joten, vuonna 2015 panen paremmaksi ja luen 20 kirjaa. Haasteen etenemistä voi seurata mun Goodreadsista.

-Aion jatkaa kuntoilua samalla tavalla kuin ennen vaihtojaksoa, eli pari kertaa viikossa salilla ja sitten lisäksi ehkä ryhmäliikuntatunti. Haluan harrastaa enemmän pilatesta ja keskivartaloon keskittyvää liikuntaa.

- Yksi tavoite mun seuraavalle vuodelle on keskittyä myös enemmän mun ruokablogiin. Samalla haluan oppia paljon uutta ja kirjoitinkin jo ylös muutamia inspoja, joita haluan kokeilla. Siltä listalta löytyy esimerkiksi oluella maistettua panna cottaa, uppomunia ja keikauskakku.

- In 2015 I want to read even more. In 2014 I read 15 books, so the challenge is 20 books in the year 2015!

- Keep on going with my exercise! Approximately two times at the gym and one time in pilates per week. I want work more on my abs. 

- I want to focus more on food blog. At the same time, I want to learn new things and I actually wrote down a list of things, that inspired me. Panna cotta flavoured with beer and eggs Benedict for example.

2. tammikuuta 2015

New Year's Eve

newyears
newyear

Anteeksi kuvien huonosta laadusta, mutta ulkona oli pimeää ja hehkulamppuvalaistus ei toimi kunnolla mun kameran tai objektiivin kanssa. Kaulakoru on Gina Tricosta, villatakki C&A'sta, mekko H&M:ltä ja kengät Van Harenilta. Tämän näköisenä vietettiin vuoden vaihtuminen, ja oli kivaa, vaikka istuttiinkin bussissa kun vuosi vaihtui. 

I'm sorry for the quality of the pictures, but it's dark outside and my camera doesn't like inside photoshoots. The necklace is from Gina Tricot, cardigan from C&A, dress from H&M and shoes from Van Haren. 

Veera