14. kesäkuuta 2015

Kissakahvila Purnauskis

kisuhyllyllä

Pääsin vihdoinkin käymään kissakahvila Purnauskiksessa! Silloin, kun kahvila avasi ovensa, olin vielä Hollannissa hurluilemassa ja siitä lähtien kisukahvila onkin ollut to do-listalla. Kissakahvilahan sijaitsee Tampereen Tammelassa, mutta kahvilan myyjän mukaan Helsingin kissakahvila saattaa avata ovensa jo ensi kuussa! 

Kissakahvilahan on siitä erikoinen kahvila, että sillä on sisäänpääsymaksu. Tällä on yritetty eliminoida niiden ihmisten sisäänpääsy kahvilaan, joista voisi ola kissoille haittaa ja tuntuu, että viiden euron sisäänpääsymaksu pitää myös kahvilan tarpeeksi "tyhjänä", ettei ole järjetöntä tungosta. Kahvilaahan kannattaa varata paikka etukäteen sähköpostilla, varsinkin jos tulee kauempaa. Kissakahvilassa ei meinaa ole hirveästi asiakaspaikkoja, juurikin sen takia, että kahvila on kissojen koti, eikä liika ihmistungos varmaan olisi kissoille mukavaa. 

Haudutettu tee maksoi kahvilassa 3,5 euroa ja sillä sai juoda teetä niin paljon kuin lystäsi, ja santsikuppeja tullaan todellakin tarjoamaan, joka oli mukavaa. Sisko otti kisucappuccinon (siinä oli kissan kuva!!) joka maksoi 4 euroa ja parikymmentä senttiä. Muutenkin kahvilan hinnoittelu oli varsin maltillista (ellei nyt sitä sivettikissakahvia halua juoda...), joten viiden euron sisäänpääsymaksu korvautuu kyllä sillä ja ihanalla palvelulla. 

karvaturri

Sitten itse tärkeimpään, eli kissoihin! ♥ Kissakahvilassa on kuusi kissaa (kun uroskissa Kössi lähtee rauhallisempaan kotiin, kun ei viihtynytkään kissakahvilan ihmismäärässä). Nähtiin kaikki muut kissat, paitsi kyseinen Kössi, joka oleili tuulikaapin päällä. Oma lempparikisu oli kyllä Viiru (ylempänä kuvassa) tai Evo, jota sai rapsutella ja silitellä mielin määrin! Myös Micu (alempana kuvassa) oli hauska, kun ei meinannut kenenkään muun antaa rapsuttaa kuin siskon. Myyjäkin sanoi, että onpa kummallinen tilanne kun Micu näyttää jopa nauttivan rapsutuksista. Myös Lumi ja Piki olivat näyttävät sisarukset. 

Loppujen lopuksi tulen varmasti käymään tuolla vielä monen monta kertaa, sillä kissat on vaan niin ihania. Vielä kun saisi ton oman koiran koiraystävälliseksi, niin voisi mennä sinne koirakahvilaankin. Kisukahvila sijaitsee siis osoitteessa Aaltosenkatu 31-33, Tampereen Tammelassa. Kissakahvilalta löytyy niin nettisivutFacebook ja blogi!

I visited the cat cafe in Tampere! Loved it, who wouldn't love cafe with cats and delicious coffee and tea?  

Veera

12. kesäkuuta 2015

Outfit: Grunge schoolgirl

grungeschoolgirl

Nyt kun koulut on loppu, on nähtävästi hyvä pukeutua kuin pahainenkin koulutyttö... Hollannissa New Yorkerista kolmella eurolla ostettu farkkuhaalarihame luo kyllä ihan lapsivibat, mutta yhdistettynä mustaan ja noihin jänniin kenkiin, ei vaikutelma olekaan enää nii lapsenomainen. Mulla oli myös jalassa sukkahousut, joissa takana kiipeilee kissa, mutta unohdin kuvauttaa takapuolen itsestäni. Kengät ovat muuten myös löytö Siivouspäivästä, maksoin niistä kaksi euroa! Tosin eivät ihan soveltuneet päivään, jossa kävelen ympäri keskustaa kolme tuntia... Soljet alkoivat pikkuhiljaa puristella muutenkin suht' korkeaa jalkapöytääni. 

shirt - H&M | skirt - New Yorker | shoes - second hand | leather jacket - Vero Moda 

Now that I'm on vacation from school, it's a good time to dress like a schoolgirl! Denim dress creates nice child vibes, but combined with black top and sassy shoes, it doesn't look like child's costume. I forgot to take picture of my stockings, there's a cat climbing in my leg in the back! 

Veera 

10. kesäkuuta 2015

Summer playlist

drinkit

Kesäkuu alkoi jo, joten mun päässä on jo kesä! Ihan sama vaikka ulkona sataisi kaatamalla vettä, nyt on kesä ja piste. Kokoan joka kesä jonkunlaisen kesäsoittolistan, ja sitten poistan sen talvella... Ehkä mä tänä vuonna tajuaisin säilyttää sen, sillä nytkin soittolista sisältää aika runsaasti menneiden aikojen hittejä, höystettynä mun uusilla biisilöydöillä. Mun kesäfiilistelymusaan pääset tästä

Since June started, it's summer! Even though here in Finland it' still kind of chilly sometimes and some days it's pouring rain. Every summer I put together a summer playlist, and then delete it in the winter... Maybe this year I will save it, as most of my songs in the playlist are old radio hits. And there are songs in Finnish, sorry! Click here to listen to my summer playlist.

Veera

6. kesäkuuta 2015

DIY: Postcard collection

postcard collection


Vaihdossa ollessa kävin aika useissa museoissa, ja keräilinkin aika lailla niistä matkamuistoiksi postikortteja. Päätin koota ne mustakantisen kirjan väliin muistuttamaaan hetkistä ja miellyttämään mun silmiä. Tätä täytyy ehdottomasti jatkaa tulevaisuudessa. Tarvitset vain postikortteja, liimaa, paksukantisen vihkon ja ehkä kynän, jolla kirjoitat taiteilijoiden ja maalausten nimet.

When I was an exchange student, I traveled quite a lot, and visisted museums. These postcards are a memory and I decided to put them in covers. Must keep this project running! You only need some postcards, a hardcover blank book, glue and maybe a pen if you want write the names of the artists and paintings'. 

Veera

3. kesäkuuta 2015

Outfit: Burgundy velvet skirt

burgundyskirt
2

Sadepäivän kunniaksi julkaistaan nyt lämpimän päivän asukuva! Punainen samettihame on löytö Siivouspäivästä, itse asiassa Eerikalta (jota en edes tunnistanut hametta ostaessa, hups). Eerikan blogi on muuten kiva, jos tykkää söpöistä asioista kannattaa klikata. Sen ympärille sitten oikeastaan kokosin asun. Noi aurinkolasit on ehkä aidot, ehkä feikit Ray-Banit, päheet ne on silti ja sain ne eurolla!

sunglasses - Ray-Ban (maybe authentic, maybe not) | choker - Gina Tricot | top - H&M (made from a dress) | skirt - second hand | shoes - Van Haren

Because it is raining outside, it is time to publish these sunny photos! The burgundy velvet skirt was a find from Siivouspäivä (Cleaning day, an event in Finland where people clean their houses from stuff and go outside to sell it). The sunglasses are another second hand find, maybe they are authentic, but I love them anyway. 

Veera