27. elokuuta 2015

The book you don’t read won’t help

IMG_3232

Johanna Sinisalo - Auringon ydin (The Core of the Sun)
Jos täytyy nimetä all time favourite kirjailija, se on Johanna Sinisalo. Kaikki alkoi kauan kauan sitten kirjasta nimeltä Ennen päivänlaskua ei voi , jossa tarina vei mukanaan ja jätti lukijan kummalliseen olotilaan. Tämän jälkeen olenkin ahminut Sinisalon kirjoja aika antaumuksella. Tosin en tiedä millä ihmeellä olen jättänyt välistä kirjat Linnuaivot ja Enkelten verta

"On vuosi 2013 Suomen Eusistokraattisessa Tasavallassa. Historiallisista virheistä on otettu oppia. Yhteiskuntarauha ja kansanterveys ovat arvoista tärkeimmät." Kirjan maailma on aivan uskomaton, kirjan tarina on mieltä hivelevä ja Sinisalon kirjoitustyyli auttaa lukemaan kirjan muutamassa tunnissa. Kirja saa todellakin ajattelemaan yhteiskuntaamme ja mihin se voi olla pahimmassa tapauksessa menossa. 

Jos et ole aikaisemmin lukenut Sinisaloa, nyt on hyvä aika aloittaa. Aloita vaikka tästä, tai kaikkien rakastamasta peikkotarinasta, Ennen päivänlaskua ei voi. 

If I have to name my all time favourite author, it has to be Johanna Sinisalo. Everything started long time ago from a book called Troll: A Love Story, where the story hooked me right in the start. That book left me in weird state of mind. After, I have read quite a few of Sinisalos books. Though I don't know how have I missed Birdbrain and The Blood of  Angels

"Set in an alternative historical present, in a “eusistocracy”—an extreme welfare state—that holds public health and social stability above all else, it follows a young woman whose growing addiction to illegal chili peppers leads her on an adventure into a world where love, sex, and free will are all controlled by the state." The world of this book is fricking amazing, the storyline is exciting and the style helps you read it in hours. The book will make you think about our society and what could it become.

If you haven't read Sinisalo yet, you should. 

KonMari: siivouksen elämänmullistava taika (The Life-Changing Magic of Tidying Up)
Innostuin lukemaan tätä kirjaa käydessäni ostamassa Facebook-kirppistelijältä vaatteita ja myyjä kertoi, kuinka upea  tämä opus on. Päätin, että koska muutin omaan asuntoon, olisi hyvä saada se heti järjestykseen. Ja kakat. 

Aluksi kirja tuntuu aivan järkevältä, mutta tuntuu junnaavan paljon paikoillaan. Samoja asioita toistellaan, mutta mitään konkreettisia askeleita ei aseteta. Kun kirja etenee pidemmälle, tulee aika selvästi että itse kirjailija on suoraansanottuna aika kummallinen. Laukkujen kiittäminen päivän työstä ja esineille ja kodille puhuminen eivät kuulosta sellaisilta asioilta, jota itse haluaisin tehdä. En myöskään ymmärrä sitä, kenellä on aikaa viikata sukkansa, paitansa ja housunsa täysin samalla tavalla ja  järjestää juuri "oikealla" tavalla vetolaatikkoon (jota ei muuten ole suomalaisissa vaatekaapissa kauhean montaa). En nimittäin usko, että paidoillani tai sukillani on tunteet, eli ne eivät voi pahastua siitä jos säilytän niitä vaikka rullalla. 

Olihan tässä jotain hyödyllistä: pidä vain ne tavarat, jotka tuottavat sinulle iloa tai jotka ovat elintärkeitä säilyttää. Tosin en ymmärrä, miten kirjalija neuvoo heittämään kaikki paperit roskiin... Miten käy vuokra- ja sähkösopimusten, työtodistun ja koulutodistusten?

A Goodreads review summed up pretty good my opinion of this book: "Do you like talking to furniture? Do you believe shirts have souls? Are you insane? This might be the book for you." Nothing more to add.

J.R.R. Tolkien - Silmarillion
Vaikka Silmarillion eroaa hyvinkin suuresti LoTReista, rakastin tätäkin. Vaikka luin sitä 5 kuukautta, rakastin jokaista hetkeä. Vaikka se tuntuikin välillä erittäin hankalalta. 

Silmarillionin lukemiseen tarvitaan tietty moodi. Pitää muistaa nimiä, paikkoja ja tapahtumia, sekä tarkistella niitä hakemistosta. Mutta kyllä tarinat tempaavat mukaansa ja tuntuu kuin lukisi historiaa tai kansantaruja. (Okei, jos ei tykkää näistä, niin tuskin Silmarillion iskee suhun.) En oikein taaskaan tiedä mitä sanoa Tolkienin tuotannosta, muuta kuin että lue! 

Even though Silmarillion differs hugely from LoTRs, I loved it. Even though I read for 5 months, I loved every second of it. Even though it felt quite difficult at times.

You need a right kind of mood to read Silmarillion. You have to remember name, places and events, and check them from the index. But the stories will take you with you and it feels like you reading real history and folk storys. (Okey, if you don't enjoy those, you probably won't like Silmarillion.) Again, I don't know what to say about Tolkiens production. 

25. elokuuta 2015

Outfit: In a amusement park

LINTSI

Kun käytiin Lintsillä, tällanen asu mulla oli päällä. Tuli vähän lämmin noilla tummilla housuilla, mutta oli ne toisaalta hyvä valinta kun illalla alkoi tulemaan niin viileä. Toppi oli löytö BikBokin alennuksista, toi malli on tosi kiva ja matsku niin pehmeää että tekisi mieli halailla koko ajan tota paitaa. Valitettavasti toinen toppi, jonka ostin samaisesta putiikista, enteilee varmaan tällekin huonoa kohtaloa: se kesti yhden pesun ja siinä on nyt jo nukkaa. 

flower crown - Glitter | top - BikBok | backpack - Monki (second hand) | jeans - Pieces (second hand) | sneakers - Converse

When I went to the amusement park Linnanmäki in Helsinki, I wore his outfit. Comfy for traveling and for riding all the roller coasters! I just hope that this top won't end up like the other one I got from the same store: one wash and already looked like an old piece of clothing. 

Veera

23. elokuuta 2015

Sea Life Helsinki & Linnanmäki

sealife

Käytiin ystävän kanssa viime sunnuntaina Sea Lifessa ja Lintsillä (minä ensimmäistä kertaa ikinä!), kun sain töiden kautta molempiin ilmaisen rannekkeen/sisäänpääsyn kahdelle henkilölle. Sea Life oli aikaimoinen pettymys, en todellakaan maksaisi siitä 16 euroa sisään. Hait oli ihan söpöjä, mutta muuten aika lailla samaa mitä pystyy näkemään missä tahansa akvaariossa. Olihan meillä ihan hauskaa, mutta tosiaan kun katsoo sitä hintaa niin en kyllä tänne menisi uudestaan. 

Sea Lifen jälkeen käytiin syömässä puiston ulkopuolella. Vaasankatu 13:ssa on Street Gastro, josta sai ainakin törkeän hyvää karistasandwichia, enkä yhtään epäile etteikö loput olleet yhtä maittavia. Meille molemmille riitti pelkkä leipä koko päivän ruoaksi, mutta tarjolla on myös lisukkeita. Eikä oo hinnalla pilattu, 9 € per leipä niin kyllä maittaa. 

amusement1

Käytiinkin sitten Lintsillä melkein kaikki laitteet läpi, lukuunottamatta niitä ihan hurjimpia (Ukko, Kirnu, Kingi...). Kieputin oli meinaan ihan tarpeeks mulle. Ehkä päivän tähdiksi nousi Linnunrata (ei tiedetty yhtään mitä odottaa, ehkä sen takia se oli niin huikea kokemus), Salama (ihan paras), Vonkaputous (en yleensä tykkää vesilaitteista mutta tää oli aika loistava) ja tietty Vanha vuoristorata. Käytiin ensimmäisen kerran tossa vuoristoradassa sillain, että istuttiin aika keskellä. Sitten seuraavalla kerralla päästiin istumaan taakse ja hui helevetti kun se tuntu kauheelta mahassa siellä takana. Miten ihmeessä se jarrumies pystyy siellä seisomaan? 

Oli kyllä superkiva päivä, mutta täytyy kyllä sanoo, ettei mikään Lintsin laite ollut niin loistava kuin Tornado ja Half-Pipe. Muuten Linnanmäki olikin kivempi kuin Särkänniemi, varsinkin kun nykyään Särkänniemi tuntuu olevan niin vahvasti suunnattu lapsiperheille pelkästään. 

We visited Sea Life Helsinki & Linnanmäki (an amusement park in Helsinki) with my friend last Sunday. Had a blast in Linnanmäki, but Sea Life was a disappointment. Would not pay 16 euros for that experience (luckily we got the tickets for free from my workplace). Best rides in Linnanmäki were Linnunrata (Milky Way), Salama (Lightning), Vonkaputous (not going to translate this) and the Old Roller Coaster (been there since 1951). 

Veera

21. elokuuta 2015

Outfit: Hearts

HEARTS

Tämä mekko oli löytö UFFilta, en yleensä löydä sieltä mitään, mutta kolmen euron päivänä tällainen kapistus tarttui mukaan. Mekko on kokonaan läpinäkyvä, joten sen alle on ihan hyvä pukea ihonmyötäinen musta mekko. 

sunglasses - H&M | dress - H&M (second hand) | tights - H&M | boots - Dr. Martens

Kind of a grunge outfit for now. Love that dress, it's so cute but you can look still badass. 

Veera

19. elokuuta 2015

Flowpark Varala

flowpark1

Kun sain tietää, että Varalaankin on avattu Flowpark, olin ihan innoissani. Kuulostaa niin siistiltä päästä kiipeilemään puihin, jee! Sitten mun viimeisenä vapaapäivänä ennen koulun alkua lähdettiin aamulla yhdeltätoista kohti puistoa. Puisto aukesi siis kymmeneltä, mutta kun päästiin sinne niin puisto oli jo täynnä. Jouduttiin odottamaan kolmeen asti, että saatiin valjaat. Onneksi pystyi lähtemään pois alueelta, joten käytiin munkkikahvilla ja chillaitiin muutenkin Pyynikillä. 

flowpark2

Sitten päästiin testiradan kautta kiipeilemään. Pääsin ensimmäiselle radalle ja kaksi estettä eteenpäin ja siihen se sitten jäikin. Paniikkikohtaus iski (pelkään korkeita paikkoja jonkin verran) ja sitten tultiikin sieltä alas ja valjaat takaisin vastaanottoon. Oma kiipeily jäi siihen, mutta poikaystävä nautti kyllä! Kiipeily on aika haastavaa ja käy kyllä urheilusta. Näytti ainakin superkivalta, mutta jotenkin en vaan sitten itse siihen kyennyt vaikka kuinka halusin. 

Päivälippu maksaa 23 euroa (opiskelijakortilla 20 €) ja hanskat (suosittelen lämpimästi) 3 €. Paras vaatetus on varmaan jotkut urheiluun soveltuvat vaatteet ja hyvät lenkkarit jalkaan. Suosittelen kyllä esim. kaveriporukan kanssa tai vaikka vuosipäivän viettoon oman kullan kanssa. Flowparkin nettisivuilta voi lukea lisää. 

We visited Flowpark here in Tampere: an adventure park where you can climb tracks in the trees. I couldn't do it (got stuck in the first track), because I'm kind of afraid of heights. But my boyfriend thoroughly enjoyed and I have to admit, it looked fun! 

Veera

17. elokuuta 2015

Outfit: BL▲CK

BLACK

Huh, kauhea kasa kuvia koneella ja asiaa päässä, mutta jotenkin se tekeminen on sitten jäänyt. Tässä kuitenkin asu, joka mulla oli päällä varmaankin pari viikkoa sitten. Ihanaa, kun nyt on lämmintä, että saa oikeasti käyttää shortseja ja hameita, mutta olishan se kesä voinut olla silloin kesälomalla... Musta on muuten hauskaa, että suurin osa tästä asusta on vaatekappaleita, jotka oon omistanut ikuisuuden: sukkikset on 5 vuotta vanhat, samoin toi toppi ja hamonenkin ollut mulla jo pari vuotta. 

sunglasses - Primark | top - H&M | bralette - Gina Tricot | skirt - J&C | shoes - H&M

Whoa, a whole lot of stuff to post! Here's an outfit that I wore couple weeks ago, just didn't post it yet... I love the warmth, but summer could have happened when I had my summer vacation... 

Veera

4. elokuuta 2015

Outfit: To the Disco

TOTHEDISCO
tothedisco2

Asu, mikä mulla oli päällä kun kävin moikkaamassa paria kaveria Minibaarissa töiden jälkeen viime viikolla. Tampereella ollessa kannattaa tosiaan käydä visiitillä Minibaarissa, upea mesta! Mulla oli päällä tollanen rento asu, ja mun uusi ihana feikkiseptumi! Sain postia Kiinasta, kolme upeeta septumia ja yksi on vielä matkalla. Hassua, että aurinkolasien metalliosa muuten näyttää kultaiselta, kun oikeasti se on hopea?

sunglasses - H&M | septum - aliexpress.com | top - can't remember | disco pants - H&M | shoes - Van Haren

Wore this outfit last week, when I went for drink with my friends. Not too fancy or anything. I also my fake septum for the first time, I ordered four of them from China and now only one is still in the mail. I love them! Funny how my sunglasses look golden, when in real life they are silver?

Veera

2. elokuuta 2015

Favourite apps

myphone

Ajattelin vinkata teille parista hyvästä applikaatiosta Android-puhelimiin (en tosiaan osaa sanoa, löytyykö näitä Nokialle tai iPhonelle). Ihan aluksi kuitenkin tässä on mun puhelimen sisältö. Ensimmäisessä kuvassa näkyy siis aloitusnäyttö, josta näkyy kello (oon vieläkin leija, hei näkyyks kello) sekä tärkeimmät sovellukset/ne, mitä olen tuossa tottunut pitämään. Selain, Facebook, kamera, kauppa, asetukset, kello ja kalenteri. Kun pyyhkäisee oikealle, löytää sieltä lisää kaikkea hyödyllistä, kuten mobiilipankin, kartan ja laskimen sekä musiikkisovellukset ja videopalvelut. 

Jos jatketaan vieläkin oikealle, löytää muutaman hassun pelin (Flappy birdin olen kyllä poistanut tämän jälkeen, sillä tarvitsin lisää tilaa puhelimeen). Dots on yksi lemppareista, erinomaista ajanvietettä. Vieläkin oikealle (eli aloitusnäytöstä vasemmalle) löytyy sitten sosiaalinen media, kuvajuttuja sekä sähköposti. SoundHound on jostain kumman syystä tässä, vaikka järkevin paikka sille olisi musiikkisovellusten seassa... 

I thought it would be a good idea to share the insides of my phone: especially the couple apps I use frequently and find useful. First picture, the starting scene, time, calendar, Facebook, settings, all the essentials. When you swipe to the right, you will find more "useful" apps, like mobile bank, maps and a calculator. 

Continuing to the right with the swiping, you'll find my games (Flappy bird is deleted after taking the screen-shots). Dots is my favourite game of all time. And lastly one swipe to the right (left from starting scene) you'll find my social media, picture-stuff and email. 

Spendee

Spendee
Elikkäs ensimmäisenä rahankäyttöön liittyvä sovellus. Spendee on ilmainen (tähän saa jonkun maksullisen lisäjutun, mutta hyvin oon pärjännyt näillä mitä tässä on ilmaisena) sovellus, jonka avulla tulojen ja menojen seuraaminen on helpompaa. Aluksi mulla kesti totutella tämän käyttöön, kun jokainen ostos ja palkka pitää muistaa kirjoittaa ylös, mutta nykyään se tuntuu aivan normaalilta. Mulla tämä sovellus auttaa siihen, etten käytä liikaa rahaa kaikkeen turhaan, kuten shoppailuun, viihteeseen ja alkoholiin. Musta on myös tosi kiehtovaa nähdä noita taulukoita yms, kun ihan konkreettisesti näkee, mihinkäs olen ne rahani lykännyt. 

First up, Spendee. With this app it is easier to control your incomes and outcomes. Spendee is free (at least to Android), but paying a monthly fee you get some extra stuff to your app. At first I found it quite difficult to write down every payment I made and received, but now it's just normal. I really find this useful, as I don't use so much money to something I really don't need like shopping and enetertaiment. The charts are also wuite fascinating to me. 

cosmethicsmuji

CosmEthics
Tätä en käytä kauhean usein, koska en osta kosmetiikka mitenkään säännöllisesti, mutta halusin tämän kuitenkin esitellä. CosmEthics on siis sovellus, jolla pystyy etsimään esimerkiksi luonnonkosmetiikkaa, tai kosmetiikkaa ilman alumiinia yms. Lisäksi sillä voi scannailla jo kotona olevat tuotteet ja sovellus kertoo sinulle, sisältävätkö ne haitallisina pidettyjä ainesosia. Itsehän vietin pitkän ajan scannaillessa kun tämän latasin...

CosmEthics is an app, which tells you if your cosmetics contain any harmful ingredients. You can search for natural, vegan or any cosmetics you like in the app. You can also scan your cosmetics and see if they contain harmful ingredients etc. 

Muji: Sound to Sleep
Mä olen todella huono saamaan unta ja nukkumaan muutenkin, olen niin yöihminen, että välillä oikein ärsyttää. Olen kuitenkin löytänyt jotain apua ambient-soundeista, ja löysin tämän sovelluksen oikeastaan ihan sattumalta. Mujissa on erilaisia luonnonääniä tms., kuten nuotio, metsä ja joki. Lisäksi valitset ajan, jonka jälkeen sovellus lopettaa musiikin soittamisen (vie vähemmän virtaa) ja eikun kuulokkeet korvaan ja sänkyyn. Lisäksi uuden päivityksen jälkeen sovellus rakentaa soittolistan sun pulssin mukaan ambient-soundeista, mutta itse olen saanut tämän vain kerran toimimaan.

I am really bad at sleeping, I will stay up late and wake up during the night. I found ambient sounds really helpful, then I pumped into this app! Muji contains nature sounds, like a campfire, forest and river flowing. After deciding at the sound, you choose time. After the time you chose, the app stops playing the music (takes less power). So plug-in your headphones and jump to bed! After the new update, Muji can also make a playlist from ambient sounds by measuring your pulse, but I have gotten this feature to work just one time.

Näiden lisäksi käytän paljon IMBd:tä, Hesaria ja Scuare InstaPic:ä.

I also use a lot of IMBd, Helsingin Sanomat (leading newspaper in Finland) and Square InstaPic.

Veera