31. lokakuuta 2015

3 books

IMG_7914

J.K. Rowling - Paikka vapaana (The Casual Vacancy)
Kirjan suomennetun nimen takia ajattelin aika pitkään, että kyseessä on jokin junassa tapahtuva dekkari... Takakannen luettuani sain todeta olevani aika väärässä, mutta oikeastaan parempi niin: en pidä juurikaan dekkareista, ja oikeastaan ainoa josta olen nauttinut on Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut. Paikka vapaana kertoo siis pienestä kylästä Pagfordista, jonka yksi kaupunginvaltuutettu potkaisee tyhjää. Kirja kertoo, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu kylässä. 

J.K. Rowling jatkaa tempaavalla kirjoitustyylillään eikä kirjaa oikein malta laskea käsissään, sillä juonenkäänteet ovat yllättäviä ja draamaa on runsaasti. Omasta mielestäni kirja on huomattavasti mielenkiintoisempi lopussa, ja vähän jää kaihertamaan, mitä hahmoille kävi. Vaikka kirjassa esitellään aika paljon todella synkkiä ja vakavia teemoja, tämä kirja oli mulle vähän sellainen päännollaus kirja. 

The Casual Vacancy tells the story of a little village named Pagford. Barry Fairbrother kicks the bucket and his death affects the whole village. J.K. Rowling keeps on the succesful route of story telling and it is hard to stop reading. Plot twist are surprising and there's plenty of drama for everyone. Even though the book introduces a whole lot of dark and hard subjects, this book was good for zoning my head to zen. 

Grace Helbig - Grace's Guide (The Art of Pretending to Be a Grown-Up)
Vaikka en todellakaan saanut kirjasta mitään upeita neuvoja, nautin todella tämän kirjan lukemista. Grace on siis yksi seuraamistani youtubettajista, ja kuten Grace itse, koko kirja oli superhauska. Mulla ei oo tästä hirveästi mitään sanomista, sillä en tiedä haluaako ihmiset, jotka eivät seuraa Youtube-sceneä lukea tällaista. 

Grace is just fun time! Didn't get any life-chancing advice though, but liked it anyway. Fun, fun! 

Donna Tartt - Jumalat juhlivat öisin (The Secret History)
Erittäin kiehtova romaani, josta nautin. En halua oikein sanoa tästä muuta kuin, että kannattaa lukea! Jumalat juhlivat öisin kertoo Richardista, joka onnistuu pääsemään erittäin valikoituun klassisten kielen opiskelijoiden porukkaan. 

A very fascinating novel about Richard, who gets to study in very exclusive group of students and their teacher. I don't want to say anything else really, you should definitely read this. 

Veera

29. lokakuuta 2015

Outfit: Skeleton for Halloween

sweetdreams
face

Juhlin pyhäinpäivää vähän ajoissa, sillä en tiedä antaako budjetti anteeksi lauantaina juhlimisen (torstaisin sisäänpääsy halvempaa, enkä voi juoda juuri yhtään kun huomenna on koulua). Meikiksi valikoitui puolipääkallo ja asui rakentui sen ympärille. Kuvasta ei oikein näy, mutta mekossa on koko selkä sekä osa kyljistä (tasteful sideboob) pitsiä, joten rintsikat ei tähän asuun kuulu. 

flower crown - Glitter | dress - second hand | heels - SthlmDG

I celebrate halloween a pit early, sorry guys! I wanted be a skeleton, but did only half of my face to give room some sexy eyes. The picture doesn't do justice to the dress: the back and part of the sides are only lace (tasteful sideboob) so no bras under this dress...

Veera

27. lokakuuta 2015

Outfit: Smiley

SMILEY
2
face

Tää oli taas yksi niistä asuista, joissa keräsi paljon katseita (ehkä suurin osa vähän oudoksuvia) kaupungilla. Tosin Vilan myyjä kehui mun legginssejä kun oltiin kiertelemässä kauppoja kaverin kanssa. Kerättiin muutenkin tona päivänä kauheasti kehuja, mun kaveria kehui varmaan jokaisen kaupan myyjä ja kauppahallissa vanhempi nainen rakastui mun feikki-septumiin ja luuli sen olevan Kalevalaa. 

fake septum - aliexpress.com | skull necklace - Gina Tricot | top - Converse & DIY | hoodie - H&M | leather jacket - Vero Moda | leggins - H&M (second hand) | shoes - NLY (second hand)

This was one of those outfits that kept collecting gazes in the downtown. One sales girl in Vila loved my leggings and a cafe worker thought that my fake septum was from Kalevala (if you don't know, it's a Finnish jewelry company) and liked it. Me and my friend gathered a whole lot of compliments on that day. 

Veera

25. lokakuuta 2015

Tunes for fall

leaf

Pentatonix - Can't Sleep Love
Apulanta - Sensaatio

octopus

Sigala - Easy Love
Avicii - Pure Grinding

leaves

 MØ - Kamikaze
Pentatonix - Sing

Oon luukuttanut näitä biisejä kuin hullu, varsinkin Pentatonixin uutta albumia. Ei sillä, etteikö Apulannan ja Aviciin uudet albumit iskeneet, mutta on se Pentatonix vaan niin upea. Suosittelen kuuntelemaan, Can't Sleep Love on ihan huikea. 

Some amazing tunes that I've been listening non-stop. Especially love the new album from Pentatonix. Even though Apulanta's and Avicii's are good as well. 

Veera

23. lokakuuta 2015

DIY: Viinipullonkorkeista pannunalunen sekä sisustuskirjain

ready

Jos juot paljon viiniä, etkä haluaisi heittää pullonkorkkeja vain roskiin, niistä voi taiteilla kauniita käyttöesineitä kuten pannunalunen tai hauskan sisustuskirjaimen. Ainoat tarvikkeet ovat kuumaliimapyssy, viinipullojen tai shamppanjapullojen korkkeja, kärsivällisyyttä ja vähän pahvia. 

liimaus

Pannunaluseen tarvitset:
viinipullon korkkeja
kuumaliimapyssyn

Pannunaluseen shamppanjakorkit sopivat huonosti, sillä ovat epätasaisiaja usein erimittaisia. Viinipullojen korkit sen sijaan tuntuvat olevan suurinpiirtein samankokoisia, mutta huomaahan munkin lopputuloksesta, että oli siellä lyhyempiä seassa. 

Aloita pannunalunen asettelemalla viinipullon korkit haluamaasi asetelmaan. Itse koin tämän "ruoto"mallin kauneimmaksi. Jos liimaat vain korkit esim. suoriin riveihin, etukäteen asettelu on aika turhaa. Itselläni oli jokaisessa rivissä viisi (5) korkkia ja rivejä kuusi (6), joten korkkeja kului kolmekymmentä (30). Voit halutessasi tehdä pienemmän tai suuremman. Asettelu on tärkeää juurikin sen takia, kun korkit saattavat olla erikokoisia ja reiät näyttävät ikäviltä. Oma suunnitelma taisi siis liikkua jossain vaiheessa ja korkit vaihtaa paikkaa. 

Seuraava askel on aloittaa kahdesta ensimmäisestä rivistä ja liimata kaksi korkkia V:n malliin. Kannattaa liimata kaikki korkit V:n malliin, ja pitää ne edelleen etukäteen asettelemassasi järjestyksessä. Periaattessa nyt kuusi riviäsi muuttuivat kolmeksi.

Nyt jokainen rivi liimataan pituussuunnassa yhteen. Eli aina alempaan V:hen kiinni. Tämän jälkeen palapelissäsi ei ole kuin vain kolme palaa jäljellä. 

HUOMIO! Kannattaa antaa paloille aikaa kuivua käsittelyiden välissä, ettei tapahdu ikäviä irtoamisia. Kuuma liima ja korkit ovat toisaalta aika anteeksiantava materiaali, sillä liiman saa vedettyä irti mikä ote korkkien välillä hellittää. 

kesken

Seuraavaksi kootaan pannunalunen loppuun. Laita liimaa yhdistettävien korkkien päihin ja yhdistä. Toista sama askel seuraavallekin riville ja oletkin valmis. Tässä täytyy toimia vähän nopeammin, kuin yhdistyskohtia on niin monia (laitoin siis joka ikiselle pinnalle mikä kosketti toiseen korkkiin liimaa kestävyyden vuoksi) ja liima kuitenkin kuivuu aika nopeasti. 

Sisustuskirjaimeen tarvitset:
viinipullon tai shamppanjan korkkeja
kuumaliimapyssyn
jonkinnäköisen taustapahvin
lyijykynän
sakset

Itse aloitin sisustuskirjaimen tekemisen totta kai kirjaimen valinnasta: päädyin H-kirjaimeen, jolla perheeni sukunimi alkaa. Sen jälkeen asettelin korkit taustapahvin päälle, piirsin ääriviivat lyijykynällä ja siirsin korkit pois pahvin päältä, edelleen muodostelmassaan. Tässä ei ole niin tärkeää tämä järjestys, olen itse vain aika perfektionisti. Leikkasin pahvin ääriviivojen mukaan.

Sen jälkeen aletaan liimaamaan: jokainen korkki liimataan taustapahviin kiinni ja sitten aina sivuilta toiseen korkkiin. Eli käytännössä tätä rakentaessa laittaa liimaa yhdelle tai kahdelle korkin sivulle. Valmista! 

Veera

21. lokakuuta 2015

Outfit: Modern Elf

modernelf1
modernefl2

Jos haltiat riuhtaistaisiin (helvetti mikä sana) nykymaailmaan taroista ja tarinoista, he saattaisivat ehkä pukeutua näin. Näin tuon puseron Ginan mainoksissa ja se teki aikamoisen vaikutuksen juuri sillä, että näytti haltiamaiselta (juuri siltä mitä metsähaltiat käyttäisivät) ja lähdinkin sitten sitä ostamaan. Hapsukengät ja viime vuonna Siivouspäivältä löytämäni haltiamainen koru sekä neulottu huppukaulahuivi täydentävät lookin. Lisäksi tein lettejä ja twistejä hiuksiini ja lisäsin pari kukkasta. On muuten älyttömän vaikeata poseerata itselleen (kameran itselaukaisimelle). 

hood scarf - DIY | necklace - second hand | shirt - Gina Tricot | jeans - Pieces | shoes - Tapas (second hand

If elves were dragged to modern life from the tales, they might be wearing something like this. And I don't mean the high elves, the forest ones. I saw that shirt on a commercial and it impressed be actually pretty much, so I bought it (on a full price, what the heck!). Tassel shoes, elvish necklace and knitted hood scarf complete the look. Some plaids and twist to hair with flowers, ready to go! 

Veera

19. lokakuuta 2015

Natural and cruelty-free make-up

make-up

All Over Color Stick, Spotlight, E.L.F | ~ 3,5 €
This 3-in-1 Color Stick adds a beautiful glow to your eyes, lips, or face! Get gorgeous color that illuminates and instantly conditions skin for fresh and natural color all day long. Blend anywhere you would like to highlight and brighten like your cheeks and brow bones.
E.L.F ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta erittäin halpa sarja ilman eläinkokeita! Pikkuhiljaa apteekkeihin on ilmestynyt tätä sarjaa, tosin siitä revitään kiskurihinnat verrattuna E.L.Fin omiin hintoihin (verkkokaupassa tämä korostusväri maksaa yhden dollarin). Tämä ei ole mikään ihme tuote, mutta käytän tätä silmien ympärille vähän kuin peitevoidetta, jolloin silmät korostuu kivasti. Vaatii ehdottomasti puuterikiinnityksen, muuten hakeutuu ryppyihin kasoiksi. Toimiva tuote kuitenkin hyvän puuterin kanssa. 

E.L.F is not natural, but I don't think that they test on animals. Pharmacies around here have been stocking on some E.L.F products lately, but at higher prize than their own online store. This highlighter isn't the best, but works well around my eyes with some powder. Without powder it cakes. 

Essentials Lipstick, Posh #7706, E.L.F | ~ 3,5 €
Indulge your lips with long lasting color and shine. The moisture rich formula hydrates, conditions and softens on contact for silky smooth lips. Instantly beautiful, healthy-looking lips designed, formulated and tested by our professional team of makeup artists.
Olin vähän skeptinen huulipunien suhteen, mutta onneksi Youtubesta löytyi mun seuraamani youtubbaajan arvostelua näistä, ja uskalsin tämän ostaa. Posh on kiva marjapuuron värinen huulipuna, mutta ei matta. Tosin puuterillahan huulipunasta saa matan, vaikka viekin hiukan värin loistoa mukanaan. Tuoksuu aivan karkilta. 

I was little skeptical about E.L.F lipsticks, but gladly I found some reviews on Youtube and bought it. Posh is a nice berry shade, and with some powder it looks really cute (I like my lip products matte). Smells like candy. 

Liner/eyebrow brush, Ecotools | 5,90 €
Helppo ja kaunis rajaus syntyy tämän siveltimen avulla. Siveltimen napakka kärki pitää viivan helposti hallittavana, ja lopputulos on siisti.
Ecotoolsin harjat on edelleen kivannäköisiä ja erittäin toimivia. Eipä mulla tästä harjasta oo muuta sanottavaa, kuin että toimii hyvin mulla kulmavärin levityksessä. Ecotools taitaa valmistaa sellaista vinoakin harjaa, mutta sitä ei ollut Biodellyllä. Plussaa myös säilytyspussukasta. 

Ecotools' brushes are nice to look at and they work well. This one works well with eyeliner or eyebrows. It's nice that all the Ecotools brushes come in a pouch, so you can keep in there. 

Eyebrow and lash comb, Ecotools | 4,95 € 
Huolittele ripset ja kulmat tämän harjan avulla. Siisti kulmat ennen sävyn levittämistä ja harjaa pois paakut ripsivärin jälkeen. Näin yleisilme meikissäsi pysyy luonnollisen kauniina.
Ei lisättävää edelliseen, toimii niin kuin kuuluu jne. 

Nothing to add, works like it should etc. 

Eyebrow Duo, Lily Lolo | 12,40 €
Kaksiosainen meikkipaletti kulmakarvojen siistimiseen ja viimeistelyyn. Värillisellä meikillä voit korostaa kulmakarvoja, ja vaalealla vahalla viimeistellä ja kiinnittää värin.
Luin tästä tuotteesta tietty Idan blogista ja kun Bodyshopin kulmakynäni loppui, nappasin tämän Biodellyltä. Upea löytö! Itsellä käytössä sävy Medium ja toimii! Tuoksuton, väri on pigmenttistä ja vaha on hyvä lisä. Hinta-laatusuhde todella kohdillaan. Myös pakkaus on todella söpö. 

An amazing find this one! I use the shade Medium. It doesn't smell like anything, the colour is highly pigmented and the wax is good for the finishing the look. Doesn't cost much and the packaking is super cute (I am a sucker for nice packaking).

ripsari

Natural Mascara Vegan Volume, Benecos | 9,65 €
Volyymiä antava vegaaninen ripsiväri on turvallinen tuttavuus! Ripsivärin erityisen tiheä harja värjää jokaisen ripsen tasaiseksi ja tuuheaksi. 
Kun edellinen ripsiväri loppui (taas) halusin kokeilla jotain uutta, sillä Benecosin edellinen maskara tuntui kirvelevän silmiä kun itkin? Tällä tosin en ole mitään Cry Me A River -itkuja vielä joutunut kokemaan, mutta pienet kyynelet se kesti eikä kirvellyt. Nämä taitaa olla jotain uutuksia, jotka sopivat vegaaneille? Harja on huomattavasti isompi kuin siinä mun edellisessä, mutta ei mitenkään superhuono, hieman paakuttaa. Tämän tuotteen suurin miinus on ehdottomasti haju, haisee aivan järkyttävältä. 

I changed my previous Benecos mascara for this, because the last one tingled my eyes when crying... This one doesn't do that and is vegan friendly. The brush is little clumsy and I would prefer a smaller one (but not one those rubbery things, hate them!) This worst part is actually the awful smell. 

Veera

17. lokakuuta 2015

DIY: Vaahteranlehtiruusut

result

Vietin syyslomallani pari päivää mummulassa, ja pulpettiprojektin ohella väkästin näitä (sekä pari muuta juttua ja luin 550 sivua Donna Tarttia). Nyt on oikeastaan aika täydellinen aika tehdä näitä, sillä lehdet ovat vastapudonneita ja vielä taipuisia, kuivat lehdet hapertuvat kun niitä yrittää taittaa.

Näitä on supernopea ja helppo tehdä, tuli mieleen näitä väkästäessä, että syyshäihin tässä olisi oiva rahansäästökohde: nämä käyvät aivan loistavasti kukka-asetelmista. 

Tarvitset:
ison kasan kauniin värisiä, ei kuivahtaneita vaahteranlehtiä
punaista/vihreää/oranssia rautalankaa
sivuleikkurit (isältäsi/puolisoltasi/papaltasi/joltain varmasti löytyy) 
sakset
puisia tikkuja tai esim. pensaasta leikattuja oksan pätkiä

1

Ruusut rakennetaan taittamalla vaahteranlehdet kahtia ja kierittämällä kaksinkertainen lehti rullalle. Ensimmäisten kerrosten lehdet kannattaa olla pienempiä ja ne tulee kietoa aika tiukaksi rullaksi, niin kuin ruusun sisäosat. Seuraavat lehdet pyöritetään ympärille löyhemmin ja lopulta uloimmat lehdet taitetaan vaan ruusun ympärille. Upeimmat ruusut tulee, jos löydät paljon erivärisiä lehtiä. Omissa ruusuissa miellytti eniten ne, joihin oli jäänyt vielä hieman vihreää (älä nyt kuitenkaan niitä vaahteran oksista ala repimään). 

2

Seuraava vaihe on yksinkertaisesti solmia ruusun loppu kiinni pätkällä ohutta rautalankaa. Parhaimmaksi tekniikaksi itse totesin sen, että asettaa ruusun kämmenen kuppiin, nipistää samalla kädellä tyveä ja pyörittää toisella rautalangan ympärille. Kiinnityksen tulee olla tiukka, muttei liian. 

3

Kun rautalanka on paikoillaan, leikataan ylimääräiset varret pois. 

4

Ja lopuksi työnnä puinen tikku tai oksan pätkäsi (en suosittele pätkimään naapurin puskia tai kenenkään muunkaan yksityismailta mitään) ruusun sisälle. Tässäkin ruusun pitäminen hellästi kämmenen kupissa, pohjasta napakasti kiinni pitäminen ja hellästi työntäminen toimi parhaiten. 

Ja tadaa, valmista! Itselläni ei kyllä mennyt kahta tuntia kauempaa tehdä kauhea kimpullinen noita ruusuja. Lähemmäs kolmekymmentä sain varmaan tuossa ajassa aikaiseksi. 

Made some maple leaf roses for autumn decoration (these would be amazing money saver for autumny weddings). 
Veera

13. lokakuuta 2015

APARTMENT TOUR


Tässä vihdoin tämä asuntokierros videolla! Videon kuvauksen jälkeen meille on ilmestynyt Vallilan Metsärumpu -verho makuuhuoneeseen. Ignooratkaa kuivuvat viinilasit keittiössä ja tyhjät pullot parvekkeella. Videolla en näyttänyt meidän vessaa, joka on vasta remontoitu enkä meidän kolmatta huonetta, koska siellä ei ole tällä hetkellä muuta kuin miehekkeen tietokone. Sinne tulee mun ompelupiste, kun saan mun DIY-pulpettiprojektin loppuun. 

Yay, finally an apartment tour! I didn't film our bathroom or our third little room (there's only a computer for now), maybe updates coming later. 

Veera

11. lokakuuta 2015

Outfit: Autumny

autumny

Kävin Ginassa etsimässä yhtä paitaa (jonka löysinkin, jee!) ja mukaan tarttui tietenkin muutakin, kuten esimerkiksi tämä aivan ihana marjapuuron värinen crop top. Ennen vihasin v-kaula-aukkoisia paitoja, nykyään jotenkin himoitsen niitä. Oli ehkä jo hieman viileä crop topille, mutta ulkona mulla oli tän päällä karvaneule ja nahkatakki, etten jäätynyt. Kengät pääsi vihdoin ja viimein oikealle käytölle, ostin ne kauan sitten kirppikseltä parilla eurolla. Aivan upeet korkkarit, tosin ei yhtä mukavat jalassa kuin Skopunktenin tolppakorot. 

crop top - Gina Tricot | jeans - Dr. Denim | heels - H&M (second hand) 

This crop top was a sale finding, when I went to Gina Tricot to look for one shirt that I wanted. I kind of like v-neck for now. It was bit chilly already with crop top! These were amazing find from a flea market for only couple of euros. 

Veera

9. lokakuuta 2015

Natural cosmetics (skincare + haircare)

HIUKSET

Birch sap shampoo, Dermosil Nature | 6,50 €/200 ml
"Koivunmahla hoitaa tutkitusti niin hiuksia kuin päänahkaakin. Kotimaista koivunmahlaa sisältävä Nature-sarjan Shampoo sopii erinomaisesti suomalaiselle hennolle hiuslaadulle. Hiukset saavat lisälujuutta ja volyymiä sekä luonnollista kiiltoa. Shampoo elvyttää ja kosteuttaa hiuspohjaa."

Dermosil lupaa sivuillaan shampoon antavan hiuksille pehmeyttä, volyymiä, lujuutta ja kiiltoa. Shampoo on 99,3 % luonnollisia ainesosia ja 12 % luomua. Tuoksu on mieto, ja pullo nätti, niin kuin koko Dermosilin Nature-sarjassa. En ole ehtinyt vielä testata tätä, enkä sarjan hoitoainetta, joten mitään palautetta on vielä vaikea sanoa. 

Dermosil promises at their site that this shampoo will give your hair strength, shine, volume and softness. Shampoo contains 99,3 % natural ingredients and it's 12 % organic. The smell is mild, and the bottle is pretty, just like in every Dermosil Nature-product is. 

Birch sap conditioner, Dermosil Nature | 6,50 €/200 ml
"Hiukset saavat lisälujuutta ja volyymiä sekä luonnollista kiiltoa. Hoitoaine elvyttää ja kosteuttaa hiuspohjaa. Hoitoaine sisältää öljypuun (Pentaclethra Macroloba) siemenöljyä, joka pehmentää hiuksia ja antaa niille lisää kiiltoa."

Tälle luvataan ihan samoja juttuja, kuin shampoollekin ja sisältääkin samoja ainesosia. Tämä kaveri sisältää 99,4 % luonnollisia ainesosia ja on 11,4 % prosenttisesti luomua (onpas tarkkoja lukuja). Kuten arvata saattaa, tämä hoitoaine tuoksuu täysin samalta kuin sarjansa shampoo. 

They promise same things for this conditioner as for the shampoo. This guy contains 99,4 % natural ingredients and is 11,4 % organic (exact numbers, ey). As you can expect, the conditioner smells exactly the same as the shampoo. 

Super-moisturizing Nordic Birch conditioner, Urtekram | around 4 to 5 euros/250 ml
"Superkosteuttava trio – aloe vera, lesitiini ja glyseriini – tekevät hiuksistasi hyvinhoidetut, ilmavat ja helposti kammattavat. Lisänä vahvistavaa koivunlehtiuutetta ja ruiskaunokin hurmaava, mieto tuoksu."

Tämä kaveri eksyi meille, kun mun joku edellinen hoitoaine loppui. Nappasin tämän Prismasta mukaan hetken pohdinnan jälkeen, ja oli oikeasti aika positiivinen yllätys. Ekalla pesulla tuntui kylläkin, että tuote rasvoitti hiuksia liikaa, mutta kyse olikin sitten omasta huolimattomuudesta (en ollut pessyt kookosöljyä kunnolla poies alta). Ensinnäkin, tää tuoksuu aivan taivaalliselle, tulee mieliin koivuvihta ja sauna (tuoksuu niin paljon paremmalta kuin Dermosilin shampoo ja hoitoaine). Lisäksi tämä tekee sen mitä lupaa: kosteuttaa hiuksia ja tekee niistä tosi pehmeät (mulla on vähän karheahko hiuslaatu). Myöskin paketti on supernätti, ja aion todellakin käydä useamman Urtekramin kosmetiikkatuotteen tämän jälkeen läpi, näyttää lupaavalta! 

I found this one at my local grocery store, when my conditioner ended. And it was a pleasant surprise, even though at the first I thought it was the conditioner that left my hair all greased up but it was actually my own fault (didn't rinse coconut oil well enough out of my hair). This smells divine (or then it's just a Nordic thing), like sauna and birch whisk (image search "koivunvihta") which is so much better than the Dermosil smell. It does moisturize my hair and makes soft (I do have a little bit coarser hair). I also love the packaking and I'm definitely going to check out more Urtekram stuff, seems promising! 

suihku

Body wash, Dermosil Nature | 5,90 €/200 ml
"Nature Vartalopesu sisältää koivunmahlaa, joka stimuloi ihosoluja ja hidastaa niiden ikääntymistä. Ihon kuntoa hoitavat myös antioksidantteja ja mineraaleja sisältävä punajuuriuute sekä antioksidantteja sisältävä hunajameloniuute."

En pääse vielä itse testaamaan näitä saippuoita, kun on edellistä vielä jäljellä, ja en halua avata uusia ennen kuin vanhat käytetty. Tosin oon aika varma, ettei mulla olisi tästä mitään sanottavaa. Vaikuttaa hyvältä perussaippualta, jossa ei ole oikeastaan mitään tuoksua. Tuntuu tosin aika juoksevalta, ettei ole siis geeliä (oon nykyään ihan hirvee suihkugeelien fani). Tämä purtilo sisältää 99,3 % luonnollisia ainesosia ja 14 % luomua. 

I don't yet get to test these washes and shower gels, because I have some old stuff left. I'm pretty sure though, that I don't have anything else to say about this particular product. Seems like good basic body wash with actually no smell at all. Feels kind of runny, a little minus point from me, I'm a shower gel type of gal. This tube contains 99,3 % natural ingredients and 14 % is organic. 

Basil lemon shower gel, Korres | 12,50 €/250 ml
"Vehnäproteiinit muodostavat iholle suojaavan kalvon, joka säilyttää ihon luontaisen kosteustason. Runsaasti C- ja E-vitamiinia, sinkkiä ja antioksidanttientsyymejä sisältävä Active Aloe® parantaa ihon immuunijärjestelmää. Lisäksi se edistää kollageenin ja elastiinin synteesiä ja auttaa siten vähentämään ikääntymisen merkkejä."

Ostin nämä Hulluilta päiviltä tarjouksesta, jolloin sain periaattessa yhden pullon ilmaiseksi. Tuoksuvat aivan mahtavilta, enkä ole vielä testannut yhtäkään Korresin tuotetta, joten kävin nämä torstaina hakemassa. En tiedä, onko Korresilla mitään luonnonkosmetiikkasertifikaattia, mutta purkissa lukee, että ovat 89,2 % luonnollisia eivätkä sisällä eläinperäisiä ainesosia eikä tuotteita testata eläimillä. Tuoksu on tosiaan aivan hurmaava, mutta aika voimakas. Tulee mieleen The Body Shopin suihkugeelit. 

I got an offer for these: two for one's price. They smell great, and I haven't tested Korres' products yet, so I bought these. I don't know does Korres have a natural cosmetics sertificate (like Eco-Cert), but the bottle says 89,2 % natural ingredients and contains no animal based stuff. Also they don't test on animals. The smell is amazing, but very powerful: reminds me of The Body Shop's shower gels.

others

Carrot oil, Dermosil Nature | 10,90 €/100 ml
"Buriti-siemenöljyä on käytetty kautta aikojen hoitamaan auringon polttamaa ja kuivaa ihoa. Öljyn rasvahapot auttavat ylläpitämään ihon elastisuutta ja joustavuutta. Buriti-siemenöljyn ja porkkanauutteen E-vitamiini suojaa ihoa hapettumisstressiltä ja edesauttaa ihon parantumista. Beetakaroteeni auttaa ihoa suojautumaan auringon aiheuttamilta vaurioilta."

Sain Dermosil-lehden mukana tällaisen testerin aikaa sitten, ja nyt vasta sain aikaiseksi testata sitä. Itseasiassa tosi vakuuttava tuote, voisin nähdä miten tällä olisi paljon käyttöä kesällä: porkkanan sisältämä beetakaroteeni voisi ehkä parantaa mun mahdollisuuksia ihanaan rusketukseen. Eikä tämä pelkästään rusketukseen auttaisi, vaan hoitaisi ihoa samalla. Öljyillä kestää kauemmin imeytyä kuin rasvoilla, mutta ei tämä ikuisesti iholle jäänyt. Tämä on 100 % luonnollista ja 91,8 % ekologista. 

I got a tester for this product a while back. I tested it this week and was actually pretty impressed. I could see a lot use for this during the sunny months: carrot's beta-carotene helps you tan and the oil's orange colour gives a false effect of colour on your skin at first. This doesn't only maybe help you tan, but it contains oils to nurse your skin. It does take a while for the oil to absorb, but it didn't take forever. 100 % natural ingredients!

Lime lip balm, Hurraw! | 5,50 €/4,3g
"Limen kuoresta kylmäpuristettu öljy tekee huulivoiteestamme piristävimmän huulivoiteen ikinä! Tämä raikas huulivoide tuoksuu kesältä; raikkailta drinkeiltä ja mehujäiltä. Tästä kirpeästä tuoksusta on vaikea olla pitämättä."

Silloin kuin Hurrawin nettikauppa avatiin Suomessa, ostin itselleni tämän ja siskolleni Chai Spice -version, niistä oli silloin joku tarjous. Hurrawin nettisivuilla on aika ajoin tarjouksia. Omistan edelleen Hurrawin vaniljahuulirasvankin, mutta lime menee tuoksussa paljon edelle, sillä vanilja tuoksuu aivan liian makealta. Tämä taas on ihanan raikas. Tosin ehkä talvea kohti alan käyttää enemmän makeaa vaniljaa. Mutta erittäin toimiva huulirasva, tykkään näistä tosi paljon. Nämä ovat täysin luonnollisia ja raaka-aineet ovat luomuviljeltyjä tai villeinä kasvaneita. Plussaa Hurrawille isosta tuoksu valikoimasta! 

When Hurraw opened their online store in Finland, they had an offer, so I bought this lime on for me and the Chai Spice one for my sister. Hurraw's lip balms are great: I already own the vanilla bean one, but it is way too sweet for me. This lime is super fresh! 

somethigs

Eye cream, Dermosil Nature | 5,80 €/15 ml
"Silmänympärysvoide kosteuttaa, tasoittaa ryppyjä ja ehkäisee tummentumia silmien ympärillä. Hajustamattomana se sopii erinomaisesti herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle pehmentäen, kosteuttaen ja virkistäen sitä."

Tämä on tähän mennessä ollut ainoa silmänympärysvoide, joka on kadottanut multa yhden jättimäisen juonteen oikean silmän alta, sekä pärjännyt keväällä vaativissa olosuhteissa (toissa keväänä silmät kuivuivat niin paljon leipomossa, että iho melkein kuoriutui itsestään pois ja iltaisin käyttämäni sheavoide ei ehtinyt sekään auttaa). Ihan mahtituote siis ollut omalla iholla. Ainoa iso miinus on pumppupullo, vaikka saankin ihan oikean määrän sieltä ulos, on pumppupullo vähän hankala. Lisäksi pumppupulloihin tuntuu aina jäävän tuotetta. 

This has been the best eye cream by far and the only one that did goo job getting rid of my giant line under my right eye and that did a good job during spring (always the hardest part for my eyes). Really great product for my skin! A big minus from the bottle, I don't like the pump mechanic. 

Pihlaja Daily Defense, Mádara | 14,90 €/60 ml
"Tämä monitoimivoide auttaa ehkäisemään ihon kuivumista ja ahavoitumista, suojaa ihoa kylmältä ja viimalta, auttaa parantamaan rohtumia huulilla, hoitaa ja pehmentää kynsinauhoja, kyynärpäitä ja muita kuivia ihoalueita. Sopii käytettäväksi ympäri vuoden suojaamaan ihoa ympäristön ääriolosuhteita vastaan."

Ostin tämän kaverin Hulluilta päiviltä testiin, sillä tarkoituksenani on pyöräillä ja kävellä kouluun läpi talven, ja tiedän tarvitsevani jotain ekstrasuojaa iholleni pakkasilta. Tuoksuu mahtavalta ja testasin tätä nuhan kuivattamaan nenuuni ja voide pelasti sen kymmenissä minuuteissa. Eli uskon ihan oikeasti, että tästä on hyötyä sitten talvella, ettei ihoni kuivu aivan olemattomaksi. Voide on todella paksua, mutta imeytyy nopeasti. 

I bought this from an offer (also...), because winter is coming (yeah I know, GoT) and I'm planning on cycling and walking to school the whole winter. And I know it's going to be freezing cold. So I thought this might the excellent cover for my skin, so it doesn't completely dry out. I tested this on my nose (which was dried from flue) and it saved my nose in under ten minutes, one apply. I think that is fucking amazing and it does smell awesome. Even though the consistency is really rich and thick, it absorbs real quick. 

Deo Roll-On, Dermosil Nature | 4,70 €/50 ml
"Nature-sarjan raikas Deo Roll-On sisältää kasviperäistä glyseriiniä ja muita ihoa hoitavia aineita. Sitruunahapon esteri torjuu tehokkaasti hienhajua ja Aloe vera -uute hoitaa ihoa. Nature deo roll-on on alumiiniton ja alkoholiton. Koska tuote ei sisällä alumiinia, se ei tee vaatteisiin ikäviä värjäytymiä. Nature Deo Roll-On toimii parhaiten puhtaalla iholla, kun kainalokarvat on poistettu."
Mulla on tietyt epäilyt tästä deodorantista, varsinkin kun tämä on ensimmäinen luonnollinen dödöni. Tätäkään en ole vielä testannut, koska edellistä dödöä on vielä jäljellä, mutta jos haluatte, voin kirjoittaa lisää sitten kun olen tätä hetken saanut käyttää. Tuoksuu raikkaalta. Dermosilin sivuilla varoitellaan, että siirryttäessä alumiinittomaan deodoranttiin, saattaa hikoilla/haista enemmän kun ihohuokoset puhdistuvat. Tämä on 99,75 % luonnollista ja 10,5 % luomua. 

I have my suspicions about this, as this is my first natural deodorant. I haven't tested this yet, because I have my another deodorant left still. Smells fresh. The Dermosil site warns that when chancing to aluminum-free deodorant, you may sweat or smell more, when your pores cleanses themselves. This on is 99,75 % natural and 10,5% % organic. 

Veera

6. lokakuuta 2015

Outfit: SWAG

swag1
swag2

Mussa on aika paljon swagii, kun on korokepohjatennarit ja Karvinen-body päällä. Ei mulla muuta.

beanie - H&M | body - H&M | hoodie - Abercombie & Fitch | leather jacket - Vero Moda | belt - H&M | jeans - H&M | sneakers - second hand

I got a whole lot of swag wearing my platform sneakers and Garfield-body. Nothing else to say. 

Veera

4. lokakuuta 2015

Kuukuppi: käyttökokemus

kuukuppi

Ostin parisen viikkoa sitten kuukupin tarkoituksena testata sitä, koska olin lukenut niin järjettömän määrän hyvää palautetta koko kapistuksesta, etten voinut uskoa sitä todeksi.  Nyt on kokeiltu kapistusta ja täytyy kyllä sanoa, että olin ihan ensimmäisestä käyttökerrasta asti todella vaikuttunut. Itse valitsin suomalaisen valmistajan Luneten ykköskoon kupin kokeiluun, oranssissa värissä. Olisin halunnut violetin, mutta ne oli loppu Ruohonjuuresta ja totesin, että eihän sitä kukaan näe. 

Kuukupin käyttö vaatii vähän harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Itse onnistuin itseasiassa saamaan kupin hyvin paikoilleen ensimmäisellä käyttökerralla, mutta pois ottaminen tuntui mahdottomalta. Nyt asia on kääntynyt toisin päin: kupin ottaminen pois on superhelppoa ja laittaminen on välillä hermoja raastavaa, kun kuppi ei suostu aukeamaan kunnolla. Käyttö helpottuu jokaisella käyttökerralla.

PROS:
- kuukupilla yleensä runsas vuotokin on hallittavissa: ei tarvitse olla tunnin välein vaihtamassa sidettä/tamponia
- ohivuoto on paljon epätodennäköisempää kuin siteillä ja tampooneilla, siis sen jälkeen kun sen saa oikein asettumaan paikalleen
- kuukuppi on paljon hygieenisempi kuin kertakäyttöiset kuukautissuojat
- kuppi ei kuivata saati ärsytä
- ei rapinaa wc-kopissa
- kupin käyttö auttaa reenaamaan lantionpohjan lihaksia: ottaessa kuppia pois, on sitä työnnettävä lihaksilla alaspäin (eli ei suinkaan venytä emätintä jolloin seksi olisi vähemmän nautinnollista vaan täysin toisin päin)
- ei roskaa, on ekologinen, mutta säästää myös sinut haisevalta wc-roskikselta
- tulee pitkällä tähtäimellä huomattavasti halvemmaksi kuin siteet tai tamponit
- jos tampoonit ovat tuntuneet ikäviltä (kuten minulla, voi kuukuppi olla paljon parempi vaihtoehto (välillä sitä meinasi ihan kokonaan unohtaa, että oli menkat...) 
- niukalla vuodolla kuppi täytyy tyhjentää vain kahdesti vuorokaudessa
- voit käyttää koko kuukautisten ajan kuukuppia, etkä tarvitse muita suojia
- opit varmasti enemmän omasta anatomiastasi

CONS:
- hankala puhdistaa ilman juoksevaa vettä (Lunette valmistaa kosteitä pyyhkeitä, joita voi käyttää mökillä)
- ekat käyttökerrat saattavat olla hankalia
- niukkoina päivinä meinaa unohtaa koko kupin olemassaolon...

Kaikille kuukuppi ei voikaan sopia, jos emättimen malli on sellainen. Kuitenkin se on niin upea keksintö, että kannattaa kokeilla. Kupin käytössä on kuitenkin pari asiaa, jotka tulee ottaa huomioon. Kuppia käsitellään puhtain käsin ja se tulee pestä päivittäin (ohjeissa taitaa lukea joka kerta, mutta en kanna todellakaan kupin pesunestettä mukanani ja tyydyn julkisilla paikoilla vain lämpimään veteen). Itse pesen siis kupin vähintään aamuin illoin, jos tyhjennän kuppia kotona, pesen sen yleensä samalla. Lisäksi kuppi kuuluu pestä sille sopivalla pesuaineella. Se myös desinfioidaan ennen kuukautisia tai kuukautisten jälkeen keittämällä tai Neo-Amiseptillä. Lisää kupista Kuukuppikunnasta.