27. marraskuuta 2015

Joululahjaideat miehelle

Tutkiessani verkkokauppojen tarjontaa ja miettiessäni hieman lahjoja perheenjäsenilleni, tuli mieleeni, että voisin koota tällaisen listan samalla erilaisista lahjaideoista. Olen siis pohtinut näitä lahjoja lähinnä oman lähipiirin pohjalta, ja eihän kaikki miehet läheskään tykkää samoista asioista. 

Kirjoista tänä vuonna pukinkonttiin voisi sopia Tuomas Marjamäen Kummeli-kirja, jossa kerrotaan Kummelin tarina. Lahjan saajan toki on varmaan pidettävä Kummelista oikein kunnolla, että tästä lahjasta voi nauttia. David Lagercrantzin Se mikä ei tapa on oiva lahja niille, ketkä ovat pitäneet Millenium-trilogiasta. Meillä miespuolisille annetaan myös kirjoja historiasta (sotahistoriasta), ruoanlaitosta ja jalkapallosta. 

Omassa lähipiirissä miehet eivät itse osta juurikaan ihonhoitotuotteita, vaan laskevat sen varaan, että jouluna pukinkonttiin ilmestyy jotain ja sillä pärjätään koko vuosi, ellei sitten kesken vuotta lähetetä tilausta Dermosilille. Bongasin nämä Hand shit ja Lip shit -tuotteet netistä ja hauska nimi, kiva pakkaus sekä se, että tuotteista on neljäsosa mehiläisvahaa saivat nämä heti kuulostamaan hyviltä lahjoilta. Voisin vaikka itse ostaa näitä itselleni! Myös luonnollinen Bulldog-sarja olisi oiva lahjaidea itsestään huolta pitävälle miehelle. Täällä on todettu myös, että tuoksut ovat kivoja lahjoja.

Oma isä on erittäin kiinnostunut oluista ja viskeistä, joten niihin liittyvät lahjat tekevät varmasti kauppansa useammassakin perheessä kuin vain meillä. Ruoka, viini ja hyvä elämä -messuilla törmäsimme Ukko Schnappsin edustajaan ja olisin sillä paikalla ostanut vaikka kaiken, jos olisi vain ollut rahaa. Valikoimista löytyy niin upea taskumattikin kuin kauniit shottilasisetit. Samalla tuote toimii aromiputkena, joka avaa niin viskistä kuin portviinistäkin aromit oikein. Alkoholin ystävälle sopivat myös nämä vuolukiviset jääpalat, jotka viilentävät juoman mutta eivät laimenna sitä. Mukaan pullo hyvää juotavaa, oli se sitten viskiä, konjakkia, olutta, portviiniä tai muuta makeaa viiniä. 

Meillä miehet tykkäävät laittaa ruokaa, äiti ja mummu on enemmänkin noita leipureita, niin myös itse ruokalahjat toimivat. Yleensä jouluna annetaan sellaisia lahjoja, joissa on jotain ylellisyyttä, niin kuin Lakritsfabrikenin lakritseissa tai Mill & Mortarin mausteissa (näistä tuo punaviinisuola on taivaallista). Etsi myöskin läheltäsi artesaaniputiikkeja, joista saat upeat ruokalahjat hyvän ruoan ystävälle. Vähän kokeilunhaluiselle ihmiselle sopisi Todds Concotion maustekastikkeet: miten olisi vaahtokarkkisavuketsuppi?

Lisäksi aina voi lahjoittaa omaa aikaa: ravintolahjakortti, lupaus viedä toinen elokuviin tai jotain muuta tällaista. Myös elämyslahjat on upea idea: Flowpark on yksi superhauska kohde!

11. marraskuuta 2015

Joululahjatoiveet (+syntymäpäivälahjatoiveet)

Olen ehkä todella ajoissa, mutta oon muutenkin jo aivan joulufiiliksissä: olen ostanut jo lahjoja isälle, äidille, pikkusiskolle ja miehekkeelle. Onneksi edes ne, sillä nyt tili näyttää alle kymmentä euroa. Olen aina tykännyt tehdä joululahjatoivelistoja, sillä sen lisäksi, että rakastan antaa lahjoja joille lahjan saaja keksii käyttöä, tykkään saada itsekin lahjoja, jotka ovat hyödyllisiä. Toki pidän myös yllätyksistä, mutta joskus on parempi vain kysyä, mitä toinen haluaa. 

En todellakaan odota saavani näitä kaikkia, mutta yleensä joululahjatoivelistani on yleensä sama, kuin syntymäpäivälahjatoiveeni. Näiden kahden päivän välillä on kuitenkin vain kolme päivää, joten saankin syntymä- ja joululahjoja usein samassa paketissa. 

house

KOTIIN: 
Huomasin tupareiden aikaan, että mulla oli vain kaksi kuohuviinilasia, joten niitä tarvitaan ehdottomasti lisää. Kaikki mun viinilasit ovat Iittalan ihanaa Essenceä

Sain mun ompelupöydän viimein tuunattua valmiiksi (kuvia tulossa myöhemmin), mutta siitä puuttuu siihen sopiva istuin. Ikean Frosta-jakkara on sopivan simppeli vanhan pulpetin kaveriksi, ja tuolin pystyy maalaamaan pulpettiin sopivaan väriin. Lisäksi pulpetin sisälle tarvitsisi laatikonjakajan, jotta ompeluvälineet saa nättiin järjestykseen. Tähän sopisi Ikean Variera.

Meillä on tällä hetkellä vain iso laakea paistinpannu sekä wokkipannu, ja joskus se iso paistinpannu on vain liian iso. Wokkipannu on jo OBH Nordican Eco Kitchen -sarjaa, joka on supersöpö. Tämä 20 cm keltainen paistinpannu sopisi varmasti meille keittiöön lisäksi.

Lisäksi meiltä puuttuu sähkövatkain, mutta pärjään kyllä vielä ihan ilmankin, kun leivon yleensä vanhempien luona, enkä omassa kodissa. Boschin koneella on hintaa, mutta se on suloinen (samoin kuin Kenwoodin vatkaimet oli ihania!), mutta kelpuutan kyllä vatkaimen joka toimii, oli se minkä värinen tai merkkinen. 

Olen jo monta vuotta (itseasiassa Rosannan ihan ensimmäisestä videosta lähtien) katsellut Youtubessa leivontashowta nimeltä Nerdy Nummies. Nyt shown tähti on julkaissut samaisesta aiheesta leivontakirjan, ja se olisi kiva pieni lisä mun keittokirjojen kokoelmaan. 

kasvit


Lisäksi meidän talo kaipaa ehdottomasti lisää vihreyttä! Joko matka tai lahjakortti Plantageniin tai ihan kasvit käy. Itse pidän eniten vähän kummallisen näköisistä kasveista, joten mehikasvit ja kaktukset ovat myös helppohoitoisuutensa ansiosta toivottuja kasveja. Keittiö kaipaisi kärpäsloukkukasvia sekä aloe veraa palovammojen varoille. Olohuoneeseen vitriinin päälle joku valuva kasvi olisi ihana. Ja totta kai kasvit tarvitsevat kauniit ruukut: 1 & 2.

meikit

KOSMETIIKKA:
Olen nyt vähän aikaa haavelluit näistä liquid-to-matte -tuotteista, ja Jeffree Star on omissa silmissä saanut ehdottomasti eniten hypetystä osakseen: eikä mikään ihme, kun katsoo värivalikoimaa ja mallikuvia. Rakastan myös kyseisten huulipunien nimiä: Blow Pony, Unicorn Blood & Weirdo. Näistä kolmesta sävystä eniten käyttöä saisi Unicorn Blood, mutta Blow Pony on sen verran uniikin näköinen väri, että huh. 

Olen vihdoin myöskin ehkä vähän innostunut luomiväreistä, mutta en millään itse raaskisi sijoittaa kymmeniä euroja itse luomiväreihin. Mietin aluksi, että pyytäisin jonkun Urban Decayn Naked -paleteista, mutta sitten tämä Vice 4 -paletti ilmestyi markkinoille ja hurmasi paletin ulkonäöllä sekä värivalikoimallaan. Lisäksi paletissa tulee mukana kaksipäinen luomivärisivellin, joka on ihan kiva, kun en luomivärisiveltimiä muuten omista (enkä niitä luomivärejä). 

työ

TYÖT:
Kokin sekä leipurin ammatti on aina välillä aikamoista kilpavarustelua, ja kokilla onkin hyvä olla kattava veitsisarja omistuksessaan. Itseltäni löytyy jo ihan kiva määrä veitsiä näin aloittelijaksi, joten nyt olisi sitten tarvetta muille hyödyllisille tavaroille. 

Ruotopihdit ovat kätevät olla aina veitsilaukussa, mutta niistä on myös pidettävä huolta kunnolla, etteivät eksy pienen koonsa takia työpaikalle/kouluun. 

Cuisipron Dual Grater on todettu jo kotona törkeän hyväksi välineeksi ja tätä todellakin tarvitsee, sillä työpaikoilta ei löydy välttämättä tällaista ollenkaan.

Lisäksi kokin pinsetit/pihdit ovat hyviä monessa asiassa, kuten pihvien paistossa tai annosten kokoamisessa. Metalli on kestävä ja hygieeninen materiaali. 

WILDCARDS:
Olen nyt pari vuotta haaveillut isosta feenikslintu-tatuoinnista oikeaan ulkoreiteeni, ja meinasinkin kesän lopussa ottaa sen kesätyösäästöilläni, mutta muutto omaan kotiin tulikin ensin. Tiedän, että haluaisin Takomo Tattoon Veeran tekevän tatskan mulle, joten lahjakortti Takomo Tattoohon olisi kiva. Tosin reiden kokoinen värillinen kuva maksaa maltaita, joten joutuisin siltikin odottamaan ainakin ensi kesän loppuun enkä tiedä kauanko tatuointilahjakortit ovat yleensä voimassa. 

Lisäksi maaliskuussa olisi Pakkahuoneella Antti Tuiskun K-18 keikka, lippu sinne olisi upeaa, varsinkin kun kaverit lupas nyt lähteä sinne mukaan. Myöskin suklaa ja muut herkut on aina tervetulleita, ja niitä nyt tuntuu ainakin yhdestä paketista aina löytyvän. 

Ja sanon vielä kerran, etten todellakaan odota saavani näitä kaikkia, vaan kirjotan näitä myös itselleni muistiin, että mitä halusin hankkia. 

Veera

2. marraskuuta 2015

Outfit: Playing

playing2
playing

Tämä asu on aika leikkisä, ja kaveri sanoikin, että onko mun teemana olla pikkulapsi. VIHDOIN, mulla on mun valokengät toiminnassa! Ensimmäinen pari oli ihan liian pieni, ja seuraavasta oli toinen kenkä rikki. Onneksi isin työkaveri kiltisti korjasi sen, ja nyt mulla on toimivat valokengät. Koska lähdetään bailaan? 

top - DIY | shorts - H&M (second hand) | shoes - aliexpress.com

This outfit is kind of playful and reminds me of small child for some reason. Finally, I have my led-lighted shoes. The first pair were too small and the second was broken. Gladly my daddy's friend fixed them. When we go out to dance?

Veera